Private sundhedsforsikringer og holdninger til det universelle skattefinansierede sundhedssystem

Thomas Engel Dejgaard, Jesper Møller Pedersen

Research output: Contribution to conference without publisher/journalPaper without publisher/journalResearch

7 Downloads (Pure)

Abstract

Vi kender historien: Antallet af borgere med en privat sundhedsforsikring er eksploderet siden 2002. Over 1.000.000 danskere har nu et regulært alternativ til behandling i det offentlige. Men er der tegn på, at borgerne også vælger den offentlige sundhedssektor fra? Vi tager temperaturen på borgernes holdninger til det danske sundhedssystem, der er blevet forandret væsentligt det sidste årti. Vi ønsker at undersøge, om de nye private forsikringsordninger har udkrystalliseret sig i forandringer i borgernes holdninger. For en lang række danskerne har nu et reelt alternativ til behandling i det offentlige. Vi bruger ISSP 2006 Role of Government (indsamlet 2008) til at undersøge forsikrede og ikke-forsikrede borgeres holdninger til sundhedssystemet.
Original languageDanish
Publication date13 Jan 2011
Number of pages13
Publication statusPublished - 13 Jan 2011
EventISSP En-dags-konference 2011 - Aalborg, Denmark
Duration: 13 Jan 2011 → …

Conference

ConferenceISSP En-dags-konference 2011
CountryDenmark
CityAalborg
Period13/01/2011 → …

Cite this

Dejgaard, T. E., & Pedersen, J. M. (2011). Private sundhedsforsikringer og holdninger til det universelle skattefinansierede sundhedssystem. Paper presented at ISSP En-dags-konference 2011, Aalborg, Denmark.
Dejgaard, Thomas Engel ; Pedersen, Jesper Møller. / Private sundhedsforsikringer og holdninger til det universelle skattefinansierede sundhedssystem. Paper presented at ISSP En-dags-konference 2011, Aalborg, Denmark.13 p.
@conference{92f7e76e767545d3be15266658491958,
title = "Private sundhedsforsikringer og holdninger til det universelle skattefinansierede sundhedssystem",
abstract = "Vi kender historien: Antallet af borgere med en privat sundhedsforsikring er eksploderet siden 2002. Over 1.000.000 danskere har nu et regul{\ae}rt alternativ til behandling i det offentlige. Men er der tegn p{\aa}, at borgerne ogs{\aa} v{\ae}lger den offentlige sundhedssektor fra? Vi tager temperaturen p{\aa} borgernes holdninger til det danske sundhedssystem, der er blevet forandret v{\ae}sentligt det sidste {\aa}rti. Vi {\o}nsker at unders{\o}ge, om de nye private forsikringsordninger har udkrystalliseret sig i forandringer i borgernes holdninger. For en lang r{\ae}kke danskerne har nu et reelt alternativ til behandling i det offentlige. Vi bruger ISSP 2006 Role of Government (indsamlet 2008) til at unders{\o}ge forsikrede og ikke-forsikrede borgeres holdninger til sundhedssystemet.",
keywords = "Holdninger, Sunhedsv{\ae}sen, Private sundhedsforsikringer, Danmark",
author = "Dejgaard, {Thomas Engel} and Pedersen, {Jesper M{\o}ller}",
year = "2011",
month = "1",
day = "13",
language = "Dansk",
note = "ISSP En-dags-konference 2011 ; Conference date: 13-01-2011",

}

Dejgaard, TE & Pedersen, JM 2011, 'Private sundhedsforsikringer og holdninger til det universelle skattefinansierede sundhedssystem' Paper presented at, Aalborg, Denmark, 13/01/2011, .

Private sundhedsforsikringer og holdninger til det universelle skattefinansierede sundhedssystem. / Dejgaard, Thomas Engel; Pedersen, Jesper Møller.

2011. Paper presented at ISSP En-dags-konference 2011, Aalborg, Denmark.

Research output: Contribution to conference without publisher/journalPaper without publisher/journalResearch

TY - CONF

T1 - Private sundhedsforsikringer og holdninger til det universelle skattefinansierede sundhedssystem

AU - Dejgaard, Thomas Engel

AU - Pedersen, Jesper Møller

PY - 2011/1/13

Y1 - 2011/1/13

N2 - Vi kender historien: Antallet af borgere med en privat sundhedsforsikring er eksploderet siden 2002. Over 1.000.000 danskere har nu et regulært alternativ til behandling i det offentlige. Men er der tegn på, at borgerne også vælger den offentlige sundhedssektor fra? Vi tager temperaturen på borgernes holdninger til det danske sundhedssystem, der er blevet forandret væsentligt det sidste årti. Vi ønsker at undersøge, om de nye private forsikringsordninger har udkrystalliseret sig i forandringer i borgernes holdninger. For en lang række danskerne har nu et reelt alternativ til behandling i det offentlige. Vi bruger ISSP 2006 Role of Government (indsamlet 2008) til at undersøge forsikrede og ikke-forsikrede borgeres holdninger til sundhedssystemet.

AB - Vi kender historien: Antallet af borgere med en privat sundhedsforsikring er eksploderet siden 2002. Over 1.000.000 danskere har nu et regulært alternativ til behandling i det offentlige. Men er der tegn på, at borgerne også vælger den offentlige sundhedssektor fra? Vi tager temperaturen på borgernes holdninger til det danske sundhedssystem, der er blevet forandret væsentligt det sidste årti. Vi ønsker at undersøge, om de nye private forsikringsordninger har udkrystalliseret sig i forandringer i borgernes holdninger. For en lang række danskerne har nu et reelt alternativ til behandling i det offentlige. Vi bruger ISSP 2006 Role of Government (indsamlet 2008) til at undersøge forsikrede og ikke-forsikrede borgeres holdninger til sundhedssystemet.

KW - Holdninger

KW - Sunhedsvæsen

KW - Private sundhedsforsikringer

KW - Danmark

M3 - Paper uden forlag/tidsskrift

ER -

Dejgaard TE, Pedersen JM. Private sundhedsforsikringer og holdninger til det universelle skattefinansierede sundhedssystem. 2011. Paper presented at ISSP En-dags-konference 2011, Aalborg, Denmark.