Problembaseret erhvervsøkonomi: En antologi om praksis i problembaseret læring

Jørgen Gulddahl Rasmussen (Editor)

  Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

  Abstract

  Problembaseret erhvervsøkonomi er skrevet af en kreds af forskere, der i deres daglige praksis alle underviser i erhvervsøkonomi på Aalborg Universitet. Bogen tager fat i centrale emner inden for den måde problembaseret undervisning inden for erhvervsøkonomi foregår på netop Aalborg Universitet, som er et af de europæiske universiteter, der gennem 40 år har praktiseret problembaseret undervisning.
  Bogen er skrevet for alle, der har interesse i at studere og at undervise i erhvervsøkonomi, og behandler emner, der dækker problembaseret undervisning på bachelor, kandidat, diplom og master. Udgangspunktet er arbejdet med de daglige udfordringer og muligheder, som ligger i at undervise problembaseret, og de enkelte emner analyseres ud fra konkrete eksempler, som forfatterne oplever disse.
  De emner, der dækkes, er f.eks. historien bag udviklingen af den problembaserede erhvervsøkonomi som undervisningsform, udvikling af konkrete problembaserede undervisningsforløb, semestre og hele uddannelser: HA, HD, cand. merc. og MBA. Bogen behandler tillige emner som: hvordan studerende forstår og arbejder med problembaseret læring, problembaseret ledertræning i virksomheder, udvikling af nye evalueringsmetoder, samspillet mellem kreativitet og problembaseret erhvervsøkonomi og udvikling af en ny problembaseret masteruddannelse.
  Original languageDanish
  Place of PublicationAalborg
  PublisherAalborg Universitetsforlag
  Volume1
  Edition1
  Number of pages235
  ISBN (Print)978-87-7112-147-6
  Publication statusPublished - 15 Aug 2014
  SeriesStudier i problembaseret læring ved videregående uddannelser
  Number1
  Volume1
  ISSN2246-5804

  Cite this