Relationel ledelse - en skitse

Research output: Contribution to conference without publisher/journalPaper without publisher/journalResearchpeer-review

Abstract

Relationel ledelse er i praksis et fænomen, der har mange år på bagen, men den teoretiske diskussion om fænomenet har i det store hele udviklet sig inden for de seneste ti år. Dette paper indeholder en skitse, som repræsenterer et forsøg på ud fra en række af de artikler, der er blevet publiceret på feltet, at skitsere nogle at de betragtninger, der har været udtrykt og på det grundlag at søge at fange nogle væsentlige elementer i relationel ledelse. Udgangspunktet i paperet er den måde, jeg gennem årene har arbejdet teoretisk med ledelse, organisering og strategi. Dernæst giver skitsen en kort gennemgang af grundlæggende og ontologiske perspektiver på relationel ledelse, og hvad det kan betyde i praksis. Ud fra enkelte praktiske eksempler diskuteres dette. Til slut kastes et kritisk blik på den udformede skitse.
Original languageDanish
Publication date2012
Number of pages22
Publication statusPublished - 2012
EventDet Danske Ledelsesakademis konference - Aalborg Universitet, København, København
Duration: 3 Dec 20124 Dec 2012

Conference

ConferenceDet Danske Ledelsesakademis konference
LocationAalborg Universitet, København
CityKøbenhavn
Period03/12/201204/12/2012

Cite this

Rasmussen, J. G. (2012). Relationel ledelse - en skitse. Paper presented at Det Danske Ledelsesakademis konference, København, .
Rasmussen, Jørgen Gulddahl. / Relationel ledelse - en skitse. Paper presented at Det Danske Ledelsesakademis konference, København, .22 p.
@conference{9d4fbade7e9f4cc0a7c98afe3a381f98,
title = "Relationel ledelse - en skitse",
abstract = "Relationel ledelse er i praksis et f{\ae}nomen, der har mange {\aa}r p{\aa} bagen, men den teoretiske diskussion om f{\ae}nomenet har i det store hele udviklet sig inden for de seneste ti {\aa}r. Dette paper indeholder en skitse, som repr{\ae}senterer et fors{\o}g p{\aa} ud fra en r{\ae}kke af de artikler, der er blevet publiceret p{\aa} feltet, at skitsere nogle at de betragtninger, der har v{\ae}ret udtrykt og p{\aa} det grundlag at s{\o}ge at fange nogle v{\ae}sentlige elementer i relationel ledelse. Udgangspunktet i paperet er den m{\aa}de, jeg gennem {\aa}rene har arbejdet teoretisk med ledelse, organisering og strategi. Dern{\ae}st giver skitsen en kort gennemgang af grundl{\ae}ggende og ontologiske perspektiver p{\aa} relationel ledelse, og hvad det kan betyde i praksis. Ud fra enkelte praktiske eksempler diskuteres dette. Til slut kastes et kritisk blik p{\aa} den udformede skitse.",
keywords = "becoming, linguistic turn, mening, polyfon, post-heroisk, praktisk teori, proces, relationel, samskabe,",
author = "Rasmussen, {J{\o}rgen Gulddahl}",
year = "2012",
language = "Dansk",
note = "Det Danske Ledelsesakademis konference ; Conference date: 03-12-2012 Through 04-12-2012",

}

Rasmussen, JG 2012, 'Relationel ledelse - en skitse' Paper presented at, København, 03/12/2012 - 04/12/2012, .

Relationel ledelse - en skitse. / Rasmussen, Jørgen Gulddahl.

2012. Paper presented at Det Danske Ledelsesakademis konference, København, .

Research output: Contribution to conference without publisher/journalPaper without publisher/journalResearchpeer-review

TY - CONF

T1 - Relationel ledelse - en skitse

AU - Rasmussen, Jørgen Gulddahl

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Relationel ledelse er i praksis et fænomen, der har mange år på bagen, men den teoretiske diskussion om fænomenet har i det store hele udviklet sig inden for de seneste ti år. Dette paper indeholder en skitse, som repræsenterer et forsøg på ud fra en række af de artikler, der er blevet publiceret på feltet, at skitsere nogle at de betragtninger, der har været udtrykt og på det grundlag at søge at fange nogle væsentlige elementer i relationel ledelse. Udgangspunktet i paperet er den måde, jeg gennem årene har arbejdet teoretisk med ledelse, organisering og strategi. Dernæst giver skitsen en kort gennemgang af grundlæggende og ontologiske perspektiver på relationel ledelse, og hvad det kan betyde i praksis. Ud fra enkelte praktiske eksempler diskuteres dette. Til slut kastes et kritisk blik på den udformede skitse.

AB - Relationel ledelse er i praksis et fænomen, der har mange år på bagen, men den teoretiske diskussion om fænomenet har i det store hele udviklet sig inden for de seneste ti år. Dette paper indeholder en skitse, som repræsenterer et forsøg på ud fra en række af de artikler, der er blevet publiceret på feltet, at skitsere nogle at de betragtninger, der har været udtrykt og på det grundlag at søge at fange nogle væsentlige elementer i relationel ledelse. Udgangspunktet i paperet er den måde, jeg gennem årene har arbejdet teoretisk med ledelse, organisering og strategi. Dernæst giver skitsen en kort gennemgang af grundlæggende og ontologiske perspektiver på relationel ledelse, og hvad det kan betyde i praksis. Ud fra enkelte praktiske eksempler diskuteres dette. Til slut kastes et kritisk blik på den udformede skitse.

KW - becoming, linguistic turn, mening, polyfon, post-heroisk, praktisk teori, proces, relationel, samskabe,

M3 - Paper uden forlag/tidsskrift

ER -

Rasmussen JG. Relationel ledelse - en skitse. 2012. Paper presented at Det Danske Ledelsesakademis konference, København, .