Religion i Sverige, Norge og Danmark: Observationer i en række empiriske undersøgelser

Research output: Working paperResearch

Abstract

Hensigten med denne oversigt over forskellige empiriske undersøgelser af religion og tro i Norge, Danmark og Sverige har været at finde yderligere bevismateriale end det, jeg præsenterer i Mord og metafysik. Disse undersøgelser peger på en forandret holdning til tro, en vækst af åndelighed frem for institutionel tro, en forståelse der for mange ligger indbygget i betegnelsen religion og i nogen grad også tro. Derfor ser resultatet i den svenske undersøgelse lidt plumret ud; der synes at være et vakuum af respondenter, der ikke kan levere det svar, som de reelt ønsker. Sammenlagt peger disse undersøgelser på, at tro og religion er radikalt forandret i de skandinaviske samfund. Den er svundet kraftigt ind, men den er bestemt ikke forsvundet.
Original languageDanish
Number of pages12
Publication statusPublished - 6 Jun 2012

Cite this

@techreport{4bc3de3cfeaf45d8aa456c6667de8506,
title = "Religion i Sverige, Norge og Danmark: Observationer i en r{\ae}kke empiriske unders{\o}gelser",
abstract = "Hensigten med denne oversigt over forskellige empiriske unders{\o}gelser af religion og tro i Norge, Danmark og Sverige har v{\ae}ret at finde yderligere bevismateriale end det, jeg pr{\ae}senterer i Mord og metafysik. Disse unders{\o}gelser peger p{\aa} en forandret holdning til tro, en v{\ae}kst af {\aa}ndelighed frem for institutionel tro, en forst{\aa}else der for mange ligger indbygget i betegnelsen religion og i nogen grad ogs{\aa} tro. Derfor ser resultatet i den svenske unders{\o}gelse lidt plumret ud; der synes at v{\ae}re et vakuum af respondenter, der ikke kan levere det svar, som de reelt {\o}nsker. Sammenlagt peger disse unders{\o}gelser p{\aa}, at tro og religion er radikalt forandret i de skandinaviske samfund. Den er svundet kraftigt ind, men den er bestemt ikke forsvundet.",
keywords = "Religion, Skandinavien",
author = "Hansen, {Kim Toft}",
year = "2012",
month = "6",
day = "6",
language = "Dansk",
type = "WorkingPaper",

}

TY - UNPB

T1 - Religion i Sverige, Norge og Danmark

T2 - Observationer i en række empiriske undersøgelser

AU - Hansen, Kim Toft

PY - 2012/6/6

Y1 - 2012/6/6

N2 - Hensigten med denne oversigt over forskellige empiriske undersøgelser af religion og tro i Norge, Danmark og Sverige har været at finde yderligere bevismateriale end det, jeg præsenterer i Mord og metafysik. Disse undersøgelser peger på en forandret holdning til tro, en vækst af åndelighed frem for institutionel tro, en forståelse der for mange ligger indbygget i betegnelsen religion og i nogen grad også tro. Derfor ser resultatet i den svenske undersøgelse lidt plumret ud; der synes at være et vakuum af respondenter, der ikke kan levere det svar, som de reelt ønsker. Sammenlagt peger disse undersøgelser på, at tro og religion er radikalt forandret i de skandinaviske samfund. Den er svundet kraftigt ind, men den er bestemt ikke forsvundet.

AB - Hensigten med denne oversigt over forskellige empiriske undersøgelser af religion og tro i Norge, Danmark og Sverige har været at finde yderligere bevismateriale end det, jeg præsenterer i Mord og metafysik. Disse undersøgelser peger på en forandret holdning til tro, en vækst af åndelighed frem for institutionel tro, en forståelse der for mange ligger indbygget i betegnelsen religion og i nogen grad også tro. Derfor ser resultatet i den svenske undersøgelse lidt plumret ud; der synes at være et vakuum af respondenter, der ikke kan levere det svar, som de reelt ønsker. Sammenlagt peger disse undersøgelser på, at tro og religion er radikalt forandret i de skandinaviske samfund. Den er svundet kraftigt ind, men den er bestemt ikke forsvundet.

KW - Religion

KW - Skandinavien

M3 - Working paper

BT - Religion i Sverige, Norge og Danmark

ER -