Samarbejdet om den åbne skole: Veje til fornyelse af undervisning i naturfag, teknologi og engineering

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

DEN ÅBNE SKOLE rummer et meget stort potentiale for autentisk og problembaseret læring gennem inddragelse af virksomheder og andre samfundsaktører. Det kræver dog en stor indsats at få forskellige parter med forskellige målsætninger og incitamenter til at arbejde sammen.

Bogen præsenterer teoretiske beskrivelser og analyser samt praktiske anvisninger for åben skole-samarbejdet og giver bl.a. et bud på en teoretisk model, som kan anvendes til at designe, etablere og analysere et ønsket samarbejde. Som noget nyt i en dansk sammenhæng redegøres for teorikomplekset Bildungslandschaft, som sigter imod tilrettelæggelse af et systematisk og langsigtet samarbejde.

Bogen bidrager til den aktuelle diskussion om STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) i både folkeskole og gymnasium.

Målgruppen er undervisere og ledere i grundskolen, på ungdomsuddannelser og på videregående uddannelser, lærerstuderende, praktikere på efteruddannelse, politiske beslutningstagere og alle andre, der teoretisk og praktisk beskæftiger sig med unges læring, projektledelse og organisatorisk læring.
Original languageDanish
PublisherSamfundslitteratur
Edition1. udgave 2019
Number of pages161
ISBN (Print)9788759332726
ISBN (Electronic)9788759334157
Publication statusPublished - May 2019

Cite this