Samlingsdetaljers indflydelse på fugtniveauet i træfacader

Translated title of the contribution: Effects of joint details on moisture levels in frame walls

Asta Nicolajsen, Morten Hjorslev Hansen

  Research output: Book/ReportReportResearch

  Abstract

  Fugtophobningen i en række træfacadeelementer med forskellige konstruktionsopbygninger med eller uden fejl i samlingerne er bestemt under laboratorieforhold. Rapporten dokumenterer, at fejl i samlinger mellem træfacadeelementer medfører højere fugtindhold i konstruktionstræet, end når samlingerne er udført korrekt. Målingerne viser samtidig, at fugtindholdet i konstruktionstræet er på et acceptabelt niveau, uanset om der er fejl i samlingerne eller ej. Tidligere forsøg med fejlfri samlinger viser dog, at fugtindholdet andre steder i elementet kan være højere end i konstruktionstræet. De her afrapporterede forsøg er en del af en længere forsøgsrække under projektet Fugtsikre træfacader.
  Original languageDanish
  Place of PublicationHørsholm
  PublisherSBI forlag
  Number of pages58
  ISBN (Print)87-563-1152-4
  Publication statusPublished - 2003
  SeriesBy og Byg Dokumentation
  Number034
  ISSN1600-8022

  Cite this

  Nicolajsen, A., & Hansen, M. H. (2003). Samlingsdetaljers indflydelse på fugtniveauet i træfacader. Hørsholm: SBI forlag. By og Byg Dokumentation, No. 034
  Nicolajsen, Asta ; Hansen, Morten Hjorslev. / Samlingsdetaljers indflydelse på fugtniveauet i træfacader. Hørsholm : SBI forlag, 2003. 58 p. (By og Byg Dokumentation; No. 034).
  @book{117a8010165e11dca5a4000ea68e967b,
  title = "Samlingsdetaljers indflydelse p{\aa} fugtniveauet i tr{\ae}facader",
  abstract = "Fugtophobningen i en r{\ae}kke tr{\ae}facadeelementer med forskellige konstruktionsopbygninger med eller uden fejl i samlingerne er bestemt under laboratorieforhold. Rapporten dokumenterer, at fejl i samlinger mellem tr{\ae}facadeelementer medf{\o}rer h{\o}jere fugtindhold i konstruktionstr{\ae}et, end n{\aa}r samlingerne er udf{\o}rt korrekt. M{\aa}lingerne viser samtidig, at fugtindholdet i konstruktionstr{\ae}et er p{\aa} et acceptabelt niveau, uanset om der er fejl i samlingerne eller ej. Tidligere fors{\o}g med fejlfri samlinger viser dog, at fugtindholdet andre steder i elementet kan v{\ae}re h{\o}jere end i konstruktionstr{\ae}et. De her afrapporterede fors{\o}g er en del af en l{\ae}ngere fors{\o}gsr{\ae}kke under projektet Fugtsikre tr{\ae}facader.",
  keywords = "fugt, isolering, facadebekl{\ae}dninger, samlinger, tr{\ae}forbindelser, tr{\ae}facader, moisture, insulation, facade claddings, joints, wood connections",
  author = "Asta Nicolajsen and Hansen, {Morten Hjorslev}",
  note = "Summary s. 36-37",
  year = "2003",
  language = "Dansk",
  isbn = "87-563-1152-4",
  series = "By og Byg Dokumentation",
  number = "034",
  publisher = "SBI forlag",

  }

  Nicolajsen, A & Hansen, MH 2003, Samlingsdetaljers indflydelse på fugtniveauet i træfacader. By og Byg Dokumentation, no. 034, SBI forlag, Hørsholm.

  Samlingsdetaljers indflydelse på fugtniveauet i træfacader. / Nicolajsen, Asta; Hansen, Morten Hjorslev.

  Hørsholm : SBI forlag, 2003. 58 p. (By og Byg Dokumentation; No. 034).

  Research output: Book/ReportReportResearch

  TY - RPRT

  T1 - Samlingsdetaljers indflydelse på fugtniveauet i træfacader

  AU - Nicolajsen, Asta

  AU - Hansen, Morten Hjorslev

  N1 - Summary s. 36-37

  PY - 2003

  Y1 - 2003

  N2 - Fugtophobningen i en række træfacadeelementer med forskellige konstruktionsopbygninger med eller uden fejl i samlingerne er bestemt under laboratorieforhold. Rapporten dokumenterer, at fejl i samlinger mellem træfacadeelementer medfører højere fugtindhold i konstruktionstræet, end når samlingerne er udført korrekt. Målingerne viser samtidig, at fugtindholdet i konstruktionstræet er på et acceptabelt niveau, uanset om der er fejl i samlingerne eller ej. Tidligere forsøg med fejlfri samlinger viser dog, at fugtindholdet andre steder i elementet kan være højere end i konstruktionstræet. De her afrapporterede forsøg er en del af en længere forsøgsrække under projektet Fugtsikre træfacader.

  AB - Fugtophobningen i en række træfacadeelementer med forskellige konstruktionsopbygninger med eller uden fejl i samlingerne er bestemt under laboratorieforhold. Rapporten dokumenterer, at fejl i samlinger mellem træfacadeelementer medfører højere fugtindhold i konstruktionstræet, end når samlingerne er udført korrekt. Målingerne viser samtidig, at fugtindholdet i konstruktionstræet er på et acceptabelt niveau, uanset om der er fejl i samlingerne eller ej. Tidligere forsøg med fejlfri samlinger viser dog, at fugtindholdet andre steder i elementet kan være højere end i konstruktionstræet. De her afrapporterede forsøg er en del af en længere forsøgsrække under projektet Fugtsikre træfacader.

  KW - fugt

  KW - isolering

  KW - facadebeklædninger

  KW - samlinger

  KW - træforbindelser

  KW - træfacader

  KW - moisture

  KW - insulation

  KW - facade claddings

  KW - joints

  KW - wood connections

  M3 - Rapport

  SN - 87-563-1152-4

  T3 - By og Byg Dokumentation

  BT - Samlingsdetaljers indflydelse på fugtniveauet i træfacader

  PB - SBI forlag

  CY - Hørsholm

  ER -

  Nicolajsen A, Hansen MH. Samlingsdetaljers indflydelse på fugtniveauet i træfacader. Hørsholm: SBI forlag, 2003. 58 p. (By og Byg Dokumentation; No. 034).