Socialretlig dømmekraft: Dimensioner og faldgruber

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Abstract

"Socialretlig dømmekraft" er et komplekst begreb, som for at ydes retfærdighed må udfoldes komplekst. Det vil sige i alle dets dimensioner. Sagsdimensionelt, socialdimensionelt og tidsdimensionelt. På baggrund af en ret alvorlig situation, hvad angår omsætningen af socialretten i de dertil indrettede samfundsinstitutioner, søges dømmekraftbegrebet udfoldet i overensstemmelse med den socialretlige virkelighed og den udfordring, der møder myndighedsudøveren på området. Det vises hvorledes tre retsteoretiske perspektiver kan præcisere fordringen til den moderne myndighedsudøver.
Original languageDanish
JournalSocial Kritik
Volume30
Issue number153
Pages (from-to)61-75
ISSN0904-3535
Publication statusPublished - Apr 2018

Cite this

@article{03a004fd36e0400496cfd5944ecf0c4c,
title = "Socialretlig d{\o}mmekraft: Dimensioner og faldgruber",
abstract = "{"}Socialretlig d{\o}mmekraft{"} er et komplekst begreb, som for at ydes retf{\ae}rdighed m{\aa} udfoldes komplekst. Det vil sige i alle dets dimensioner. Sagsdimensionelt, socialdimensionelt og tidsdimensionelt. P{\aa} baggrund af en ret alvorlig situation, hvad ang{\aa}r oms{\ae}tningen af socialretten i de dertil indrettede samfundsinstitutioner, s{\o}ges d{\o}mmekraftbegrebet udfoldet i overensstemmelse med den socialretlige virkelighed og den udfordring, der m{\o}der myndighedsud{\o}veren p{\aa} omr{\aa}det. Det vises hvorledes tre retsteoretiske perspektiver kan pr{\ae}cisere fordringen til den moderne myndighedsud{\o}ver.",
author = "Peter Vangsgaard",
year = "2018",
month = "4",
language = "Dansk",
volume = "30",
pages = "61--75",
journal = "Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat",
issn = "0904-3535",
publisher = "Selskabet til Fremme af Social Debat, Danmark",
number = "153",

}

Socialretlig dømmekraft : Dimensioner og faldgruber. / Vangsgaard, Peter.

In: Social Kritik, Vol. 30, No. 153, 04.2018, p. 61-75.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

TY - JOUR

T1 - Socialretlig dømmekraft

T2 - Dimensioner og faldgruber

AU - Vangsgaard, Peter

PY - 2018/4

Y1 - 2018/4

N2 - "Socialretlig dømmekraft" er et komplekst begreb, som for at ydes retfærdighed må udfoldes komplekst. Det vil sige i alle dets dimensioner. Sagsdimensionelt, socialdimensionelt og tidsdimensionelt. På baggrund af en ret alvorlig situation, hvad angår omsætningen af socialretten i de dertil indrettede samfundsinstitutioner, søges dømmekraftbegrebet udfoldet i overensstemmelse med den socialretlige virkelighed og den udfordring, der møder myndighedsudøveren på området. Det vises hvorledes tre retsteoretiske perspektiver kan præcisere fordringen til den moderne myndighedsudøver.

AB - "Socialretlig dømmekraft" er et komplekst begreb, som for at ydes retfærdighed må udfoldes komplekst. Det vil sige i alle dets dimensioner. Sagsdimensionelt, socialdimensionelt og tidsdimensionelt. På baggrund af en ret alvorlig situation, hvad angår omsætningen af socialretten i de dertil indrettede samfundsinstitutioner, søges dømmekraftbegrebet udfoldet i overensstemmelse med den socialretlige virkelighed og den udfordring, der møder myndighedsudøveren på området. Det vises hvorledes tre retsteoretiske perspektiver kan præcisere fordringen til den moderne myndighedsudøver.

UR - http://www.socialkritik.dk/#indhold131

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 30

SP - 61

EP - 75

JO - Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat

JF - Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat

SN - 0904-3535

IS - 153

ER -