Socialt arbejde

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterCommunication

Abstract

Kapitlet diskuterer træk og udfordringer, der gælder for en stor del af det, der i det daglige omtales som socialt arbejde. Udgangspunkter er en opmærksomhed på, at socialt arbejde i sit udgangspunkt er og i stadig stigende grad bliver genstand for planlægning og administration på en sådan måde, at centraliseret metodevalg og manualisering får frit spil og fortrænger nærværets og situationens fortrolighedskundskab. Dette kan føre til at socialt arbejde alene bliver præget af social ingeniørkunst, hvor sociale relationer neutraliseres til fordel for rationalisering og perfektionering af teknikker, hvilket kan øge risikoen for produktion af umenneskelighed. Kapitlet fokuserer derfor på kompleksiteten og dilemmaerne i det sociale arbejde og de mange samspillende faktorer, der påvirker udvikling af dette arbejde.
Original languageDanish
Title of host publicationSocialt arbejde : teorier og perspektiver
EditorsMarianne Skytte, Jens Guldager
Number of pages40
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherAkademisk Forlag
Publication date2017
Edition2.
Pages12-52
Chapter1
ISBN (Print)978-87-500-5125-1
Publication statusPublished - 2017

Cite this

Knudsen, M. S. (2017). Socialt arbejde. In M. Skytte, & J. Guldager (Eds.), Socialt arbejde: teorier og perspektiver (2. ed., pp. 12-52). København: Akademisk Forlag.
Knudsen, Marianne Skytte. / Socialt arbejde. Socialt arbejde: teorier og perspektiver. editor / Marianne Skytte ; Jens Guldager. 2. ed. København : Akademisk Forlag, 2017. pp. 12-52
@inbook{700306f82bd4410291fc35a19549e9ea,
title = "Socialt arbejde",
abstract = "Kapitlet diskuterer tr{\ae}k og udfordringer, der g{\ae}lder for en stor del af det, der i det daglige omtales som socialt arbejde. Udgangspunkter er en opm{\ae}rksomhed p{\aa}, at socialt arbejde i sit udgangspunkt er og i stadig stigende grad bliver genstand for planl{\ae}gning og administration p{\aa} en s{\aa}dan m{\aa}de, at centraliseret metodevalg og manualisering f{\aa}r frit spil og fortr{\ae}nger n{\ae}rv{\ae}rets og situationens fortrolighedskundskab. Dette kan f{\o}re til at socialt arbejde alene bliver pr{\ae}get af social ingeni{\o}rkunst, hvor sociale relationer neutraliseres til fordel for rationalisering og perfektionering af teknikker, hvilket kan {\o}ge risikoen for produktion af umenneskelighed. Kapitlet fokuserer derfor p{\aa} kompleksiteten og dilemmaerne i det sociale arbejde og de mange samspillende faktorer, der p{\aa}virker udvikling af dette arbejde.",
author = "Knudsen, {Marianne Skytte}",
year = "2017",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-500-5125-1",
pages = "12--52",
editor = "Marianne Skytte and Jens Guldager",
booktitle = "Socialt arbejde",
publisher = "Akademisk Forlag",
address = "Danmark",
edition = "2.",

}

Knudsen, MS 2017, Socialt arbejde. in M Skytte & J Guldager (eds), Socialt arbejde: teorier og perspektiver. 2. edn, Akademisk Forlag, København, pp. 12-52.

Socialt arbejde. / Knudsen, Marianne Skytte.

Socialt arbejde: teorier og perspektiver. ed. / Marianne Skytte; Jens Guldager. 2. ed. København : Akademisk Forlag, 2017. p. 12-52.

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterCommunication

TY - CHAP

T1 - Socialt arbejde

AU - Knudsen, Marianne Skytte

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Kapitlet diskuterer træk og udfordringer, der gælder for en stor del af det, der i det daglige omtales som socialt arbejde. Udgangspunkter er en opmærksomhed på, at socialt arbejde i sit udgangspunkt er og i stadig stigende grad bliver genstand for planlægning og administration på en sådan måde, at centraliseret metodevalg og manualisering får frit spil og fortrænger nærværets og situationens fortrolighedskundskab. Dette kan føre til at socialt arbejde alene bliver præget af social ingeniørkunst, hvor sociale relationer neutraliseres til fordel for rationalisering og perfektionering af teknikker, hvilket kan øge risikoen for produktion af umenneskelighed. Kapitlet fokuserer derfor på kompleksiteten og dilemmaerne i det sociale arbejde og de mange samspillende faktorer, der påvirker udvikling af dette arbejde.

AB - Kapitlet diskuterer træk og udfordringer, der gælder for en stor del af det, der i det daglige omtales som socialt arbejde. Udgangspunkter er en opmærksomhed på, at socialt arbejde i sit udgangspunkt er og i stadig stigende grad bliver genstand for planlægning og administration på en sådan måde, at centraliseret metodevalg og manualisering får frit spil og fortrænger nærværets og situationens fortrolighedskundskab. Dette kan føre til at socialt arbejde alene bliver præget af social ingeniørkunst, hvor sociale relationer neutraliseres til fordel for rationalisering og perfektionering af teknikker, hvilket kan øge risikoen for produktion af umenneskelighed. Kapitlet fokuserer derfor på kompleksiteten og dilemmaerne i det sociale arbejde og de mange samspillende faktorer, der påvirker udvikling af dette arbejde.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-500-5125-1

SP - 12

EP - 52

BT - Socialt arbejde

A2 - Skytte, Marianne

A2 - Guldager, Jens

PB - Akademisk Forlag

CY - København

ER -

Knudsen MS. Socialt arbejde. In Skytte M, Guldager J, editors, Socialt arbejde: teorier og perspektiver. 2. ed. København: Akademisk Forlag. 2017. p. 12-52