Større virksomheders stationsnærhedseffekt

Research output: Contribution to conference without publisher/journalConference abstract for conferenceResearch

Abstract

Det er et anerkendt og tidligere vist princip, at flere medarbejdere vælger kollektiv trafik eller cyklen frem for bilen, når deres virksomhed er placeret tæt på en station i Hovedstadsområdet. By og Bane-projektet ved Aalborg Universitet udfører i 2017 en omfattende spørgeskemaanalyse blandt større virksomheder i Hovedstadsområdet, der er lokaliseret med forskellig afstand til stationer.
Analysen skal bl.a. bruges som baggrundsviden til en ny revision af Fingerplanen. Formålet er at få belyst stationsnærhedseffekten, som den ser ud i dag. Sammenhænge mellem virksomhedstyper, medarbejdersammensætning, stationsnærhed og medarbejdernes geografiske opland vil blive belyst og regression vil blive benyttet til at udlede generelle tendenser. Netværksanalytiske tilgange til fund af gangafstand vil blive belyst. Kvalitetsrensningen af datasættet og metodiske udfordringer vil blive opridset.
Original languageDanish
Publication dateNov 2017
Number of pages1
Publication statusPublished - Nov 2017
EventKortdage 2017 - Aalborg Kongres & Kultur Center, Aalborg, Denmark
Duration: 8 Nov 201710 Nov 2017
http://www.kortdage.dk

Conference

ConferenceKortdage 2017
LocationAalborg Kongres & Kultur Center
CountryDenmark
CityAalborg
Period08/11/201710/11/2017
Internet address

Cite this

Reiter, I. M. (2017). Større virksomheders stationsnærhedseffekt. 65. Abstract from Kortdage 2017, Aalborg, Denmark.
Reiter, Ida Maria. / Større virksomheders stationsnærhedseffekt. Abstract from Kortdage 2017, Aalborg, Denmark.1 p.
@conference{05316d7eb56f4b84b1787292cf049ac5,
title = "St{\o}rre virksomheders stationsn{\ae}rhedseffekt",
abstract = "Det er et anerkendt og tidligere vist princip, at flere medarbejdere v{\ae}lger kollektiv trafik eller cyklen frem for bilen, n{\aa}r deres virksomhed er placeret t{\ae}t p{\aa} en station i Hovedstadsomr{\aa}det. By og Bane-projektet ved Aalborg Universitet udf{\o}rer i 2017 en omfattende sp{\o}rgeskemaanalyse blandt st{\o}rre virksomheder i Hovedstadsomr{\aa}det, der er lokaliseret med forskellig afstand til stationer. Analysen skal bl.a. bruges som baggrundsviden til en ny revision af Fingerplanen. Form{\aa}let er at f{\aa} belyst stationsn{\ae}rhedseffekten, som den ser ud i dag. Sammenh{\ae}nge mellem virksomhedstyper, medarbejdersammens{\ae}tning, stationsn{\ae}rhed og medarbejdernes geografiske opland vil blive belyst og regression vil blive benyttet til at udlede generelle tendenser. Netv{\ae}rksanalytiske tilgange til fund af gangafstand vil blive belyst. Kvalitetsrensningen af datas{\ae}ttet og metodiske udfordringer vil blive opridset.",
author = "Reiter, {Ida Maria}",
year = "2017",
month = "11",
language = "Dansk",
pages = "65",
note = "Kortdage 2017 ; Conference date: 08-11-2017 Through 10-11-2017",
url = "http://www.kortdage.dk",

}

Reiter, IM 2017, 'Større virksomheders stationsnærhedseffekt', Aalborg, Denmark, 08/11/2017 - 10/11/2017, pp. 65.

Større virksomheders stationsnærhedseffekt. / Reiter, Ida Maria.

2017. 65 Abstract from Kortdage 2017, Aalborg, Denmark.

Research output: Contribution to conference without publisher/journalConference abstract for conferenceResearch

TY - ABST

T1 - Større virksomheders stationsnærhedseffekt

AU - Reiter, Ida Maria

PY - 2017/11

Y1 - 2017/11

N2 - Det er et anerkendt og tidligere vist princip, at flere medarbejdere vælger kollektiv trafik eller cyklen frem for bilen, når deres virksomhed er placeret tæt på en station i Hovedstadsområdet. By og Bane-projektet ved Aalborg Universitet udfører i 2017 en omfattende spørgeskemaanalyse blandt større virksomheder i Hovedstadsområdet, der er lokaliseret med forskellig afstand til stationer. Analysen skal bl.a. bruges som baggrundsviden til en ny revision af Fingerplanen. Formålet er at få belyst stationsnærhedseffekten, som den ser ud i dag. Sammenhænge mellem virksomhedstyper, medarbejdersammensætning, stationsnærhed og medarbejdernes geografiske opland vil blive belyst og regression vil blive benyttet til at udlede generelle tendenser. Netværksanalytiske tilgange til fund af gangafstand vil blive belyst. Kvalitetsrensningen af datasættet og metodiske udfordringer vil blive opridset.

AB - Det er et anerkendt og tidligere vist princip, at flere medarbejdere vælger kollektiv trafik eller cyklen frem for bilen, når deres virksomhed er placeret tæt på en station i Hovedstadsområdet. By og Bane-projektet ved Aalborg Universitet udfører i 2017 en omfattende spørgeskemaanalyse blandt større virksomheder i Hovedstadsområdet, der er lokaliseret med forskellig afstand til stationer. Analysen skal bl.a. bruges som baggrundsviden til en ny revision af Fingerplanen. Formålet er at få belyst stationsnærhedseffekten, som den ser ud i dag. Sammenhænge mellem virksomhedstyper, medarbejdersammensætning, stationsnærhed og medarbejdernes geografiske opland vil blive belyst og regression vil blive benyttet til at udlede generelle tendenser. Netværksanalytiske tilgange til fund af gangafstand vil blive belyst. Kvalitetsrensningen af datasættet og metodiske udfordringer vil blive opridset.

UR - http://www.kortdage.dk/godkendte-abstracts/?aid=226

M3 - Konferenceabstrakt til konference

SP - 65

ER -

Reiter IM. Større virksomheders stationsnærhedseffekt. 2017. Abstract from Kortdage 2017, Aalborg, Denmark.