Sundhedspleje: Magt og normalisering i praksis

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

95 % af nyslåede forældre i Danmark takker ja til tilbuddet om at få besøg af en sundhedsplejerske. Det private rum, sundhedsplejersken træder ind i umiddelbart efter fødslen, er ofte mættet af følelser, tvivl og ikke mindst en helt ny kropslighed. I denne intime sfære er forældre og barn modtagelige over for påvirkning udefra.

'Sundhedspleje – magt og normalisering i praksis' undersøger, hvad der sker i dette rum mellem sundhedsplejersken og forældrene, og hvordan forestillinger om det gode og sunde børne- og familieliv formidles og forhandles. Bogen besvarer dette med udgangspunkt i et subtilt magtbegreb inspireret af Michel Foucault, hvor magt og påvirkning er snævert forbundet med hjælp og omsorg. Bogen bygger på et omfattende empirisk materiale bestående af etnografisk feltarbejde, interview og fokusgruppesamtaler. Den udgør et sociologisk studie af sundhedsplejens praksis og giver ny indsigt til sundhedsplejersker, pædagoger og andre faggrupper med tæt borgerkontakt samt læsere med generel interesse for magtrelationer i velfærdsprofessionerne.
Original languageDanish
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherFrydenlund Academic
Edition1
Number of pages320
ISBN (Print)978-87-7118-370-2
Publication statusPublished - 2015

Cite this

Pedersen, O. (2015). Sundhedspleje: Magt og normalisering i praksis. (1 ed.) Frederiksberg: Frydenlund Academic.
Pedersen, Oline. / Sundhedspleje : Magt og normalisering i praksis. 1 ed. Frederiksberg : Frydenlund Academic, 2015. 320 p.
@book{abd43d85853b48c18acc6f626dc6260a,
title = "Sundhedspleje: Magt og normalisering i praksis",
abstract = "95 {\%} af nysl{\aa}ede for{\ae}ldre i Danmark takker ja til tilbuddet om at f{\aa} bes{\o}g af en sundhedsplejerske. Det private rum, sundhedsplejersken tr{\ae}der ind i umiddelbart efter f{\o}dslen, er ofte m{\ae}ttet af f{\o}lelser, tvivl og ikke mindst en helt ny kropslighed. I denne intime sf{\ae}re er for{\ae}ldre og barn modtagelige over for p{\aa}virkning udefra.'Sundhedspleje – magt og normalisering i praksis' unders{\o}ger, hvad der sker i dette rum mellem sundhedsplejersken og for{\ae}ldrene, og hvordan forestillinger om det gode og sunde b{\o}rne- og familieliv formidles og forhandles. Bogen besvarer dette med udgangspunkt i et subtilt magtbegreb inspireret af Michel Foucault, hvor magt og p{\aa}virkning er sn{\ae}vert forbundet med hj{\ae}lp og omsorg. Bogen bygger p{\aa} et omfattende empirisk materiale best{\aa}ende af etnografisk feltarbejde, interview og fokusgruppesamtaler. Den udg{\o}r et sociologisk studie af sundhedsplejens praksis og giver ny indsigt til sundhedsplejersker, p{\ae}dagoger og andre faggrupper med t{\ae}t borgerkontakt samt l{\ae}sere med generel interesse for magtrelationer i velf{\ae}rdsprofessionerne.",
keywords = "Sundhedsplejersker, Magt, Normalisering, Velf{\ae}rdsprofessioner, Michel Foucault, Feltarbejde",
author = "Oline Pedersen",
year = "2015",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7118-370-2",
publisher = "Frydenlund Academic",
edition = "1",

}

Pedersen, O 2015, Sundhedspleje: Magt og normalisering i praksis. 1 edn, Frydenlund Academic, Frederiksberg.

Sundhedspleje : Magt og normalisering i praksis. / Pedersen, Oline.

1 ed. Frederiksberg : Frydenlund Academic, 2015. 320 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Sundhedspleje

T2 - Magt og normalisering i praksis

AU - Pedersen, Oline

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - 95 % af nyslåede forældre i Danmark takker ja til tilbuddet om at få besøg af en sundhedsplejerske. Det private rum, sundhedsplejersken træder ind i umiddelbart efter fødslen, er ofte mættet af følelser, tvivl og ikke mindst en helt ny kropslighed. I denne intime sfære er forældre og barn modtagelige over for påvirkning udefra.'Sundhedspleje – magt og normalisering i praksis' undersøger, hvad der sker i dette rum mellem sundhedsplejersken og forældrene, og hvordan forestillinger om det gode og sunde børne- og familieliv formidles og forhandles. Bogen besvarer dette med udgangspunkt i et subtilt magtbegreb inspireret af Michel Foucault, hvor magt og påvirkning er snævert forbundet med hjælp og omsorg. Bogen bygger på et omfattende empirisk materiale bestående af etnografisk feltarbejde, interview og fokusgruppesamtaler. Den udgør et sociologisk studie af sundhedsplejens praksis og giver ny indsigt til sundhedsplejersker, pædagoger og andre faggrupper med tæt borgerkontakt samt læsere med generel interesse for magtrelationer i velfærdsprofessionerne.

AB - 95 % af nyslåede forældre i Danmark takker ja til tilbuddet om at få besøg af en sundhedsplejerske. Det private rum, sundhedsplejersken træder ind i umiddelbart efter fødslen, er ofte mættet af følelser, tvivl og ikke mindst en helt ny kropslighed. I denne intime sfære er forældre og barn modtagelige over for påvirkning udefra.'Sundhedspleje – magt og normalisering i praksis' undersøger, hvad der sker i dette rum mellem sundhedsplejersken og forældrene, og hvordan forestillinger om det gode og sunde børne- og familieliv formidles og forhandles. Bogen besvarer dette med udgangspunkt i et subtilt magtbegreb inspireret af Michel Foucault, hvor magt og påvirkning er snævert forbundet med hjælp og omsorg. Bogen bygger på et omfattende empirisk materiale bestående af etnografisk feltarbejde, interview og fokusgruppesamtaler. Den udgør et sociologisk studie af sundhedsplejens praksis og giver ny indsigt til sundhedsplejersker, pædagoger og andre faggrupper med tæt borgerkontakt samt læsere med generel interesse for magtrelationer i velfærdsprofessionerne.

KW - Sundhedsplejersker

KW - Magt

KW - Normalisering

KW - Velfærdsprofessioner

KW - Michel Foucault

KW - Feltarbejde

UR - https://www.frydenlund.dk/varebeskrivelse/3422

M3 - Bog

SN - 978-87-7118-370-2

BT - Sundhedspleje

PB - Frydenlund Academic

CY - Frederiksberg

ER -

Pedersen O. Sundhedspleje: Magt og normalisering i praksis. 1 ed. Frederiksberg: Frydenlund Academic, 2015. 320 p.