Abstract

Kapitlet indeholder en generel introduktion til indeklima, komfort og teknologiens betydning for ældres trivsel. Det indeholder tillige en beskrivelse af, hvordan mennesker opfatter det fysiske miljø og de karakteristika, der giver komfort og et godt indeklima, ligesom ældre og plejekrævendes specielle behov diskuteres. Sammenhængen mellem indeklima, bygningsudformning og tekniske installationer beskrives med fokus på de sammenhænge, der erfaringsmæssigt er problematiske. Muligheder for reduktion af energi- og ressourceforbrug ved optimal bygningsudformning, valg af tekniske installationer og individuel behovsstyring gennemgåes. Smart-home teknologien beskrives sammen med de muligheder denne giver for opførelse af en intelligent ældrebolig, der både sikkerhedsmæssigt og funktionsmæssigt er tilpasset den ældres behov.
Original languageDanish
Title of host publicationTrivsel i plejeboligen : en antologi om trivselsfaktorer i plejeboliger
EditorsKurt Møller, Mary-Ann Knudstrup
Number of pages13
Place of PublicationOdense
PublisherSyddansk Universitetsforlag
Publication date2008
Pages157-169
ISBN (Print)9788776743123
Publication statusPublished - 2008

Cite this

Heiselberg, P. (2008). Teknologi og det fysiske miljø. In K. Møller, & M-A. Knudstrup (Eds.), Trivsel i plejeboligen: en antologi om trivselsfaktorer i plejeboliger (pp. 157-169). Odense: Syddansk Universitetsforlag.
Heiselberg, Per. / Teknologi og det fysiske miljø. Trivsel i plejeboligen: en antologi om trivselsfaktorer i plejeboliger. editor / Kurt Møller ; Mary-Ann Knudstrup. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2008. pp. 157-169
@inbook{3c229a00e31211ddb0a4000ea68e967b,
title = "Teknologi og det fysiske milj{\o}",
abstract = "Kapitlet indeholder en generel introduktion til indeklima, komfort og teknologiens betydning for {\ae}ldres trivsel. Det indeholder tillige en beskrivelse af, hvordan mennesker opfatter det fysiske milj{\o} og de karakteristika, der giver komfort og et godt indeklima, ligesom {\ae}ldre og plejekr{\ae}vendes specielle behov diskuteres. Sammenh{\ae}ngen mellem indeklima, bygningsudformning og tekniske installationer beskrives med fokus p{\aa} de sammenh{\ae}nge, der erfaringsm{\ae}ssigt er problematiske. Muligheder for reduktion af energi- og ressourceforbrug ved optimal bygningsudformning, valg af tekniske installationer og individuel behovsstyring gennemg{\aa}es. Smart-home teknologien beskrives sammen med de muligheder denne giver for opf{\o}relse af en intelligent {\ae}ldrebolig, der b{\aa}de sikkerhedsm{\ae}ssigt og funktionsm{\ae}ssigt er tilpasset den {\ae}ldres behov.",
author = "Per Heiselberg",
year = "2008",
language = "Dansk",
isbn = "9788776743123",
pages = "157--169",
editor = "Kurt M{\o}ller and Mary-Ann Knudstrup",
booktitle = "Trivsel i plejeboligen",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",
address = "Danmark",

}

Heiselberg, P 2008, Teknologi og det fysiske miljø. in K Møller & M-A Knudstrup (eds), Trivsel i plejeboligen: en antologi om trivselsfaktorer i plejeboliger. Syddansk Universitetsforlag, Odense, pp. 157-169.

Teknologi og det fysiske miljø. / Heiselberg, Per.

Trivsel i plejeboligen: en antologi om trivselsfaktorer i plejeboliger. ed. / Kurt Møller; Mary-Ann Knudstrup. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2008. p. 157-169.

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearch

TY - CHAP

T1 - Teknologi og det fysiske miljø

AU - Heiselberg, Per

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Kapitlet indeholder en generel introduktion til indeklima, komfort og teknologiens betydning for ældres trivsel. Det indeholder tillige en beskrivelse af, hvordan mennesker opfatter det fysiske miljø og de karakteristika, der giver komfort og et godt indeklima, ligesom ældre og plejekrævendes specielle behov diskuteres. Sammenhængen mellem indeklima, bygningsudformning og tekniske installationer beskrives med fokus på de sammenhænge, der erfaringsmæssigt er problematiske. Muligheder for reduktion af energi- og ressourceforbrug ved optimal bygningsudformning, valg af tekniske installationer og individuel behovsstyring gennemgåes. Smart-home teknologien beskrives sammen med de muligheder denne giver for opførelse af en intelligent ældrebolig, der både sikkerhedsmæssigt og funktionsmæssigt er tilpasset den ældres behov.

AB - Kapitlet indeholder en generel introduktion til indeklima, komfort og teknologiens betydning for ældres trivsel. Det indeholder tillige en beskrivelse af, hvordan mennesker opfatter det fysiske miljø og de karakteristika, der giver komfort og et godt indeklima, ligesom ældre og plejekrævendes specielle behov diskuteres. Sammenhængen mellem indeklima, bygningsudformning og tekniske installationer beskrives med fokus på de sammenhænge, der erfaringsmæssigt er problematiske. Muligheder for reduktion af energi- og ressourceforbrug ved optimal bygningsudformning, valg af tekniske installationer og individuel behovsstyring gennemgåes. Smart-home teknologien beskrives sammen med de muligheder denne giver for opførelse af en intelligent ældrebolig, der både sikkerhedsmæssigt og funktionsmæssigt er tilpasset den ældres behov.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788776743123

SP - 157

EP - 169

BT - Trivsel i plejeboligen

A2 - Møller, Kurt

A2 - Knudstrup, Mary-Ann

PB - Syddansk Universitetsforlag

CY - Odense

ER -

Heiselberg P. Teknologi og det fysiske miljø. In Møller K, Knudstrup M-A, editors, Trivsel i plejeboligen: en antologi om trivselsfaktorer i plejeboliger. Odense: Syddansk Universitetsforlag. 2008. p. 157-169