Terminus i litteratur, medier og kultur

Research output: Book/ReportAnthology

Abstract

Slutningen er en dåseåbner, der kan trænge ind i litterært stof og medierede udtryk på en ny og interessant måde. Terminus er – sagt på en anden måde – en kulturel epistemologi, der understreger, hvordan forestillinger om slutningen kan være et redskab til at fortælle om kulturelle mekanismer, forståelser og selvforståelser.

Denne antologi tager udgangspunkt i den flora af betydninger, som begrebet terminus kan have. Det har ikke én klar og entydig mening, men kan som læseoptik afstedkomme et fornyet blik på de tekster, der måske allerede kunne synes udtømmende behandlet.

Terminus er med andre ord et begreb, der åbner for nye vinkler og nye tolkninger af tekster i litteratur, medier og kultur. Men slutningen har været med os fra starten. Forestillinger om, hvad slutningen er, og hvad der eventuelt kunne findes på den anden side af terminus, er nærmest et universelt topos i alle kulturer såvel som religiøse tekster.
Original languageDanish
PublisherAalborg Universitetsforlag
Edition1
Number of pages314
ISBN (Print)978-87-7112-135-3
Publication statusPublished - May 2014
EventThe End: Terminus in Literature, Media and Culture - Aalborg University, Aalborg, Denmark
Duration: 2 May 20123 May 2012
SeriesInterdisciplinære kulturstudier
Number6
ISSN1904-898X

Conference

ConferenceThe End: Terminus in Literature, Media and Culture
LocationAalborg University
CountryDenmark
CityAalborg
Period02/05/201203/05/2012

Cite this

Hansen, K. T., & Pedersen, P. K. (Eds.) (2014). Terminus i litteratur, medier og kultur. (1 ed.) Aalborg Universitetsforlag. Interdisciplinære kulturstudier, No. 6