Terminus i litteratur, medier og kultur

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

Abstract

Slutningen er en dåseåbner, der kan trænge ind i litterært stof og medierede udtryk på en ny og interessant måde. Terminus er – sagt på en anden måde – en kulturel epistemologi, der understreger, hvordan forestillinger om slutningen kan være et redskab til at fortælle om kulturelle mekanismer, forståelser og selvforståelser.

Denne antologi tager udgangspunkt i den flora af betydninger, som begrebet terminus kan have. Det har ikke én klar og entydig mening, men kan som læseoptik afstedkomme et fornyet blik på de tekster, der måske allerede kunne synes udtømmende behandlet.

Terminus er med andre ord et begreb, der åbner for nye vinkler og nye tolkninger af tekster i litteratur, medier og kultur. Men slutningen har været med os fra starten. Forestillinger om, hvad slutningen er, og hvad der eventuelt kunne findes på den anden side af terminus, er nærmest et universelt topos i alle kulturer såvel som religiøse tekster.
Original languageDanish
PublisherAalborg Universitetsforlag
Edition1
Number of pages314
ISBN (Print)978-87-7112-135-3
Publication statusPublished - May 2014
EventThe End: Terminus in Literature, Media and Culture - Aalborg University, Aalborg, Denmark
Duration: 2 May 20123 May 2012
SeriesInterdisciplinære kulturstudier
Number6
ISSN1904-898X

Conference

ConferenceThe End: Terminus in Literature, Media and Culture
LocationAalborg University
CountryDenmark
CityAalborg
Period02/05/201203/05/2012

Keywords

  Cite this

  Hansen, K. T., & Pedersen, P. K. (Eds.) (2014). Terminus i litteratur, medier og kultur. (1 ed.) Aalborg Universitetsforlag. Interdisciplinære kulturstudier, No. 6
  Hansen, Kim Toft (Editor) ; Pedersen, Peder Kaj (Editor). / Terminus i litteratur, medier og kultur. 1 ed. Aalborg Universitetsforlag, 2014. 314 p. (Interdisciplinære kulturstudier; No. 6).
  @book{2742127d5696454fa1b63d9114c625b8,
  title = "Terminus i litteratur, medier og kultur",
  abstract = "Slutningen er en d{\aa}se{\aa}bner, der kan tr{\ae}nge ind i litter{\ae}rt stof og medierede udtryk p{\aa} en ny og interessant m{\aa}de. Terminus er – sagt p{\aa} en anden m{\aa}de – en kulturel epistemologi, der understreger, hvordan forestillinger om slutningen kan v{\ae}re et redskab til at fort{\ae}lle om kulturelle mekanismer, forst{\aa}elser og selvforst{\aa}elser. Denne antologi tager udgangspunkt i den flora af betydninger, som begrebet terminus kan have. Det har ikke {\'e}n klar og entydig mening, men kan som l{\ae}seoptik afstedkomme et fornyet blik p{\aa} de tekster, der m{\aa}ske allerede kunne synes udt{\o}mmende behandlet.Terminus er med andre ord et begreb, der {\aa}bner for nye vinkler og nye tolkninger af tekster i litteratur, medier og kultur. Men slutningen har v{\ae}ret med os fra starten. Forestillinger om, hvad slutningen er, og hvad der eventuelt kunne findes p{\aa} den anden side af terminus, er n{\ae}rmest et universelt topos i alle kulturer s{\aa}vel som religi{\o}se tekster.",
  keywords = "Slutninger, litteratur, medier, kultur",
  editor = "Hansen, {Kim Toft} and Pedersen, {Peder Kaj}",
  year = "2014",
  month = "5",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7112-135-3",
  publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
  edition = "1",

  }

  Hansen, KT & Pedersen, PK (eds) 2014, Terminus i litteratur, medier og kultur. Interdisciplinære kulturstudier, no. 6, 1 edn, Aalborg Universitetsforlag.

  Terminus i litteratur, medier og kultur. / Hansen, Kim Toft (Editor); Pedersen, Peder Kaj (Editor).

  1 ed. Aalborg Universitetsforlag, 2014. 314 p.

  Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

  TY - BOOK

  T1 - Terminus i litteratur, medier og kultur

  A2 - Hansen, Kim Toft

  A2 - Pedersen, Peder Kaj

  PY - 2014/5

  Y1 - 2014/5

  N2 - Slutningen er en dåseåbner, der kan trænge ind i litterært stof og medierede udtryk på en ny og interessant måde. Terminus er – sagt på en anden måde – en kulturel epistemologi, der understreger, hvordan forestillinger om slutningen kan være et redskab til at fortælle om kulturelle mekanismer, forståelser og selvforståelser. Denne antologi tager udgangspunkt i den flora af betydninger, som begrebet terminus kan have. Det har ikke én klar og entydig mening, men kan som læseoptik afstedkomme et fornyet blik på de tekster, der måske allerede kunne synes udtømmende behandlet.Terminus er med andre ord et begreb, der åbner for nye vinkler og nye tolkninger af tekster i litteratur, medier og kultur. Men slutningen har været med os fra starten. Forestillinger om, hvad slutningen er, og hvad der eventuelt kunne findes på den anden side af terminus, er nærmest et universelt topos i alle kulturer såvel som religiøse tekster.

  AB - Slutningen er en dåseåbner, der kan trænge ind i litterært stof og medierede udtryk på en ny og interessant måde. Terminus er – sagt på en anden måde – en kulturel epistemologi, der understreger, hvordan forestillinger om slutningen kan være et redskab til at fortælle om kulturelle mekanismer, forståelser og selvforståelser. Denne antologi tager udgangspunkt i den flora af betydninger, som begrebet terminus kan have. Det har ikke én klar og entydig mening, men kan som læseoptik afstedkomme et fornyet blik på de tekster, der måske allerede kunne synes udtømmende behandlet.Terminus er med andre ord et begreb, der åbner for nye vinkler og nye tolkninger af tekster i litteratur, medier og kultur. Men slutningen har været med os fra starten. Forestillinger om, hvad slutningen er, og hvad der eventuelt kunne findes på den anden side af terminus, er nærmest et universelt topos i alle kulturer såvel som religiøse tekster.

  KW - Slutninger

  KW - litteratur

  KW - medier

  KW - kultur

  M3 - Antologi

  SN - 978-87-7112-135-3

  BT - Terminus i litteratur, medier og kultur

  PB - Aalborg Universitetsforlag

  ER -

  Hansen KT, (ed.), Pedersen PK, (ed.). Terminus i litteratur, medier og kultur. 1 ed. Aalborg Universitetsforlag, 2014. 314 p. (Interdisciplinære kulturstudier; No. 6).