Abstract

Forprojektet Turismeudvikling i Grønland – afdækning
og inspiration giver et indblik i turismelandskabet i Grønland med udgangspunkt i fire turistdestinationer: Kangerlussuaq, Nuuk, Sisimiut og Ilulissat og opsamler de meget forskelligartede erfaringer, som turismeaktører til dagligt drager i deres arbejde. I rapporten anvendes begrebet turismelandskab til at beskrive turisme ikke kun som et erhverv, men som organiseret og muliggjort i et komplekst samarbejde mellem offentlige og private aktører og organisationer på lokalt såvel som på nationalt og ofte også internationalt niveau. Med vores tilgang til turisme som praksis peger vi på, at turisme udvikles med udgangspunkt i konkrete udfordringer, behov og ressourcer på destinationsniveau og at det også er dér, at viden skabes og aktiveres.
Rapporten bidrager med en række eksempler på turismeudvikling, som den foregår på destinationsniveau. Kendetegnende for denne praksis er
samarbejde og ’turisme plus’, altså at turisme meget ofte udarbejdes og sammentænkes med andre partnere og skaber flere former for værdi,
eksempelvis på kulturarvsområdet eller i forhold til opgradering af lokal infrastruktur. På baggrund af beskrivelsen af turismeudvikling som kompleks, kollaborativ og ofte sammenkædet med andre værdiskabende aktiviteter, præsenteres to samlende anliggender som centrale i den videre udvikling af turismeprodukter på destinationen: uddannelse og entreprenørskab.
Der gives eksempler på, hvordan uddannelse og entreprenørskab på nuværende tidspunkt inddrages i destinationsudviklingen og der fremlægges
nogle bud på, hvorledes uddannelse og entreprenørskab fremadrettet kan styrkes og højere grad indgå i udviklingen af turistdestinationen, lokalt såvel som nationalt samt hvilken rolle offentlige og private parter kan spille heri.
Original languageDanish
PublisherInstitut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet
Number of pages25
ISBN (Electronic)978-87-92305-30-5
Commissioning bodyCenter for Logistik og Samarbejde
Publication statusPublished - 14 Mar 2017

Keywords

  Cite this

  Ren, C. B., & Chimirri, D. (2017). Turismeudvikling i Grønland: Afdækning og inspiration. Institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet.
  Ren, Carina Bregnholm ; Chimirri, Daniela. / Turismeudvikling i Grønland : Afdækning og inspiration. Institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet, 2017. 25 p.
  @book{7ffe72e92f784dfbaf01b7d55b389cfa,
  title = "Turismeudvikling i Gr{\o}nland: Afd{\ae}kning og inspiration",
  abstract = "Forprojektet Turismeudvikling i Gr{\o}nland – afd{\ae}kningog inspiration giver et indblik i turismelandskabet i Gr{\o}nland med udgangspunkt i fire turistdestinationer: Kangerlussuaq, Nuuk, Sisimiut og Ilulissat og opsamler de meget forskelligartede erfaringer, som turismeakt{\o}rer til dagligt drager i deres arbejde. I rapporten anvendes begrebet turismelandskab til at beskrive turisme ikke kun som et erhverv, men som organiseret og muliggjort i et komplekst samarbejde mellem offentlige og private akt{\o}rer og organisationer p{\aa} lokalt s{\aa}vel som p{\aa} nationalt og ofte ogs{\aa} internationalt niveau. Med vores tilgang til turisme som praksis peger vi p{\aa}, at turisme udvikles med udgangspunkt i konkrete udfordringer, behov og ressourcer p{\aa} destinationsniveau og at det ogs{\aa} er d{\'e}r, at viden skabes og aktiveres.Rapporten bidrager med en r{\ae}kke eksempler p{\aa} turismeudvikling, som den foreg{\aa}r p{\aa} destinationsniveau. Kendetegnende for denne praksis ersamarbejde og ’turisme plus’, alts{\aa} at turisme meget ofte udarbejdes og samment{\ae}nkes med andre partnere og skaber flere former for v{\ae}rdi,eksempelvis p{\aa} kulturarvsomr{\aa}det eller i forhold til opgradering af lokal infrastruktur. P{\aa} baggrund af beskrivelsen af turismeudvikling som kompleks, kollaborativ og ofte sammenk{\ae}det med andre v{\ae}rdiskabende aktiviteter, pr{\ae}senteres to samlende anliggender som centrale i den videre udvikling af turismeprodukter p{\aa} destinationen: uddannelse og entrepren{\o}rskab.Der gives eksempler p{\aa}, hvordan uddannelse og entrepren{\o}rskab p{\aa} nuv{\ae}rende tidspunkt inddrages i destinationsudviklingen og der freml{\ae}ggesnogle bud p{\aa}, hvorledes uddannelse og entrepren{\o}rskab fremadrettet kan styrkes og h{\o}jere grad indg{\aa} i udviklingen af turistdestinationen, lokalt s{\aa}vel som nationalt samt hvilken rolle offentlige og private parter kan spille heri.",
  keywords = "Turisme, Gr{\o}nland, Uddannelse, Entrepren{\o}rskab, Samarbejde",
  author = "Ren, {Carina Bregnholm} and Daniela Chimirri",
  year = "2017",
  month = "3",
  day = "14",
  language = "Dansk",
  publisher = "Institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet",
  address = "Danmark",

  }

  Ren, CB & Chimirri, D 2017, Turismeudvikling i Grønland: Afdækning og inspiration. Institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet.

  Turismeudvikling i Grønland : Afdækning og inspiration. / Ren, Carina Bregnholm; Chimirri, Daniela.

  Institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet, 2017. 25 p.

  Research output: Book/ReportReportResearch

  TY - RPRT

  T1 - Turismeudvikling i Grønland

  T2 - Afdækning og inspiration

  AU - Ren, Carina Bregnholm

  AU - Chimirri, Daniela

  PY - 2017/3/14

  Y1 - 2017/3/14

  N2 - Forprojektet Turismeudvikling i Grønland – afdækningog inspiration giver et indblik i turismelandskabet i Grønland med udgangspunkt i fire turistdestinationer: Kangerlussuaq, Nuuk, Sisimiut og Ilulissat og opsamler de meget forskelligartede erfaringer, som turismeaktører til dagligt drager i deres arbejde. I rapporten anvendes begrebet turismelandskab til at beskrive turisme ikke kun som et erhverv, men som organiseret og muliggjort i et komplekst samarbejde mellem offentlige og private aktører og organisationer på lokalt såvel som på nationalt og ofte også internationalt niveau. Med vores tilgang til turisme som praksis peger vi på, at turisme udvikles med udgangspunkt i konkrete udfordringer, behov og ressourcer på destinationsniveau og at det også er dér, at viden skabes og aktiveres.Rapporten bidrager med en række eksempler på turismeudvikling, som den foregår på destinationsniveau. Kendetegnende for denne praksis ersamarbejde og ’turisme plus’, altså at turisme meget ofte udarbejdes og sammentænkes med andre partnere og skaber flere former for værdi,eksempelvis på kulturarvsområdet eller i forhold til opgradering af lokal infrastruktur. På baggrund af beskrivelsen af turismeudvikling som kompleks, kollaborativ og ofte sammenkædet med andre værdiskabende aktiviteter, præsenteres to samlende anliggender som centrale i den videre udvikling af turismeprodukter på destinationen: uddannelse og entreprenørskab.Der gives eksempler på, hvordan uddannelse og entreprenørskab på nuværende tidspunkt inddrages i destinationsudviklingen og der fremlæggesnogle bud på, hvorledes uddannelse og entreprenørskab fremadrettet kan styrkes og højere grad indgå i udviklingen af turistdestinationen, lokalt såvel som nationalt samt hvilken rolle offentlige og private parter kan spille heri.

  AB - Forprojektet Turismeudvikling i Grønland – afdækningog inspiration giver et indblik i turismelandskabet i Grønland med udgangspunkt i fire turistdestinationer: Kangerlussuaq, Nuuk, Sisimiut og Ilulissat og opsamler de meget forskelligartede erfaringer, som turismeaktører til dagligt drager i deres arbejde. I rapporten anvendes begrebet turismelandskab til at beskrive turisme ikke kun som et erhverv, men som organiseret og muliggjort i et komplekst samarbejde mellem offentlige og private aktører og organisationer på lokalt såvel som på nationalt og ofte også internationalt niveau. Med vores tilgang til turisme som praksis peger vi på, at turisme udvikles med udgangspunkt i konkrete udfordringer, behov og ressourcer på destinationsniveau og at det også er dér, at viden skabes og aktiveres.Rapporten bidrager med en række eksempler på turismeudvikling, som den foregår på destinationsniveau. Kendetegnende for denne praksis ersamarbejde og ’turisme plus’, altså at turisme meget ofte udarbejdes og sammentænkes med andre partnere og skaber flere former for værdi,eksempelvis på kulturarvsområdet eller i forhold til opgradering af lokal infrastruktur. På baggrund af beskrivelsen af turismeudvikling som kompleks, kollaborativ og ofte sammenkædet med andre værdiskabende aktiviteter, præsenteres to samlende anliggender som centrale i den videre udvikling af turismeprodukter på destinationen: uddannelse og entreprenørskab.Der gives eksempler på, hvordan uddannelse og entreprenørskab på nuværende tidspunkt inddrages i destinationsudviklingen og der fremlæggesnogle bud på, hvorledes uddannelse og entreprenørskab fremadrettet kan styrkes og højere grad indgå i udviklingen af turistdestinationen, lokalt såvel som nationalt samt hvilken rolle offentlige og private parter kan spille heri.

  KW - Turisme

  KW - Grønland

  KW - Uddannelse

  KW - Entreprenørskab

  KW - Samarbejde

  M3 - Rapport

  BT - Turismeudvikling i Grønland

  PB - Institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet

  ER -

  Ren CB, Chimirri D. Turismeudvikling i Grønland: Afdækning og inspiration. Institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet, 2017. 25 p.