Udfordrende Adfærd: Konflikthåndtering på botilbud for mennesker med kognitive problemer

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Udfordrende adfærd giver en indføring i de forhold og problemstillinger, man som studerende eller ny medarbejder konfronteres med i det professionelle arbejde på boenheder for borgere med udfordrende adfærd. Det gælder især mennesker med udviklingshæmning, udviklingsforstyrrelser, demenslidelser, hjerneskader, psykoser og misbrug.
Bogen er opdelt i tre hovedafsnit: Første del giver indblik i den livsverden, beboerne lever i. Anden del handler om medarbejdernes samspil med beboerne på boenhederne. Endelig retter tredje del blikket mod de eksterne forhold, der påvirker hverdagen for borgere og professionelle på disse boenheder.
Bogen argumenterer for, at det er i samspillet mellem disse tre perspektiver, og gennem en kollektiv indsats, at udfordrende adfærd og konflikthåndtering kan vendes til en konstruktiv faglig udfordring for den enkelte medarbejder.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherAkademisk Forlag
Number of pages133
ISBN (Print)978-87-500-5204-3
Publication statusPublished - 2018

Cite this

@book{a61a354ef343427a8f5cecc42d64de09,
title = "Udfordrende Adf{\ae}rd: Konflikth{\aa}ndtering p{\aa} botilbud for mennesker med kognitive problemer",
abstract = "Udfordrende adf{\ae}rd giver en indf{\o}ring i de forhold og problemstillinger, man som studerende eller ny medarbejder konfronteres med i det professionelle arbejde p{\aa} boenheder for borgere med udfordrende adf{\ae}rd. Det g{\ae}lder is{\ae}r mennesker med udviklingsh{\ae}mning, udviklingsforstyrrelser, demenslidelser, hjerneskader, psykoser og misbrug. Bogen er opdelt i tre hovedafsnit: F{\o}rste del giver indblik i den livsverden, beboerne lever i. Anden del handler om medarbejdernes samspil med beboerne p{\aa} boenhederne. Endelig retter tredje del blikket mod de eksterne forhold, der p{\aa}virker hverdagen for borgere og professionelle p{\aa} disse boenheder. Bogen argumenterer for, at det er i samspillet mellem disse tre perspektiver, og gennem en kollektiv indsats, at udfordrende adf{\ae}rd og konflikth{\aa}ndtering kan vendes til en konstruktiv faglig udfordring for den enkelte medarbejder.",
keywords = "udfordrende adf{\ae}rd, Kognitive problemer, Socialp{\ae}dagogik, Botilbud",
author = "H{\o}gsbro, {Kjeld Olav}",
year = "2018",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-500-5204-3",
publisher = "Akademisk Forlag",
address = "Danmark",

}

Udfordrende Adfærd : Konflikthåndtering på botilbud for mennesker med kognitive problemer. / Høgsbro, Kjeld Olav.

København : Akademisk Forlag, 2018. 133 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Udfordrende Adfærd

T2 - Konflikthåndtering på botilbud for mennesker med kognitive problemer

AU - Høgsbro, Kjeld Olav

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Udfordrende adfærd giver en indføring i de forhold og problemstillinger, man som studerende eller ny medarbejder konfronteres med i det professionelle arbejde på boenheder for borgere med udfordrende adfærd. Det gælder især mennesker med udviklingshæmning, udviklingsforstyrrelser, demenslidelser, hjerneskader, psykoser og misbrug. Bogen er opdelt i tre hovedafsnit: Første del giver indblik i den livsverden, beboerne lever i. Anden del handler om medarbejdernes samspil med beboerne på boenhederne. Endelig retter tredje del blikket mod de eksterne forhold, der påvirker hverdagen for borgere og professionelle på disse boenheder. Bogen argumenterer for, at det er i samspillet mellem disse tre perspektiver, og gennem en kollektiv indsats, at udfordrende adfærd og konflikthåndtering kan vendes til en konstruktiv faglig udfordring for den enkelte medarbejder.

AB - Udfordrende adfærd giver en indføring i de forhold og problemstillinger, man som studerende eller ny medarbejder konfronteres med i det professionelle arbejde på boenheder for borgere med udfordrende adfærd. Det gælder især mennesker med udviklingshæmning, udviklingsforstyrrelser, demenslidelser, hjerneskader, psykoser og misbrug. Bogen er opdelt i tre hovedafsnit: Første del giver indblik i den livsverden, beboerne lever i. Anden del handler om medarbejdernes samspil med beboerne på boenhederne. Endelig retter tredje del blikket mod de eksterne forhold, der påvirker hverdagen for borgere og professionelle på disse boenheder. Bogen argumenterer for, at det er i samspillet mellem disse tre perspektiver, og gennem en kollektiv indsats, at udfordrende adfærd og konflikthåndtering kan vendes til en konstruktiv faglig udfordring for den enkelte medarbejder.

KW - udfordrende adfærd

KW - Kognitive problemer

KW - Socialpædagogik

KW - Botilbud

M3 - Bog

SN - 978-87-500-5204-3

BT - Udfordrende Adfærd

PB - Akademisk Forlag

CY - København

ER -