Fatigue and Fracture Problems in Materials and Welds

Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

2735 Downloads (Pure)

Abstract

Denne afhandling omhandler udmattelse og revnemekanik i materialer og svejsninger. I selve afhandlingen gennemgås revne- og udmattelsesfænomener, og der refereres til den udførte forskning i forbindelse med Ph.D.-forløbet.

Afhandlingen omhandler overordnet set fire emner; henholdsvis 1) udmattelsesanalyse af kobberrør (CuNi10), 2) udmattelsesanalyse af svejste T-samlinger konstrueret i rustfrit stål (AISI 304), 3) metallurgiske undersøgelser af de førnævnte T-samlinger og 4) undersøgelser af brugen af coating som revneforsinkelseslag for stål- og aluminiumsstrukturer. Ydermere behandles brugen af numeriske metoder, i form af finite element-analyse (FEA), til at estimere korttidsudmattelse i overensstemmelse med den nyeste norm DNV-RP-C208. Det sidstnævnte er medtaget, eftersom forfatteren af indeværende afhandling har været involveret i udviklingen af denne specifikke DNV-norm.
Original languageEnglish
PublisherAalborg Universitetsforlag
Number of pages155
ISBN (Electronic)978-87-7112-351-7
DOIs
Publication statusPublished - 2015
SeriesPh.d.-serien for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet
ISSN2246-1248

Bibliographical note

Lars Damkilde, Principal supervisor

Cite this

Lambertsen, S. H. (2015). Fatigue and Fracture Problems in Materials and Welds. Aalborg Universitetsforlag. Ph.d.-serien for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet https://doi.org/10.5278/vbn.phd.engsci.00008
Lambertsen, Søren Heide. / Fatigue and Fracture Problems in Materials and Welds. Aalborg Universitetsforlag, 2015. 155 p. (Ph.d.-serien for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet).
@phdthesis{e6553893353e4af0a08cde445e8d6e23,
title = "Fatigue and Fracture Problems in Materials and Welds",
abstract = "Denne afhandling omhandler udmattelse og revnemekanik i materialer og svejsninger. I selve afhandlingen gennemg{\aa}s revne- og udmattelsesf{\ae}nomener, og der refereres til den udf{\o}rte forskning i forbindelse med Ph.D.-forl{\o}bet.Afhandlingen omhandler overordnet set fire emner; henholdsvis 1) udmattelsesanalyse af kobberr{\o}r (CuNi10), 2) udmattelsesanalyse af svejste T-samlinger konstrueret i rustfrit st{\aa}l (AISI 304), 3) metallurgiske unders{\o}gelser af de f{\o}rn{\ae}vnte T-samlinger og 4) unders{\o}gelser af brugen af coating som revneforsinkelseslag for st{\aa}l- og aluminiumsstrukturer. Ydermere behandles brugen af numeriske metoder, i form af finite element-analyse (FEA), til at estimere korttidsudmattelse i overensstemmelse med den nyeste norm DNV-RP-C208. Det sidstn{\ae}vnte er medtaget, eftersom forfatteren af indev{\ae}rende afhandling har v{\ae}ret involveret i udviklingen af denne specifikke DNV-norm.",
keywords = "Udmattelse, Revnemekanik , Svejsninger, FEA/FEM",
author = "Lambertsen, {S{\o}ren Heide}",
note = "Lars Damkilde, Principal supervisor",
year = "2015",
doi = "10.5278/vbn.phd.engsci.00008",
language = "English",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

}

Lambertsen, SH 2015, Fatigue and Fracture Problems in Materials and Welds. Ph.d.-serien for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet, Aalborg Universitetsforlag. https://doi.org/10.5278/vbn.phd.engsci.00008

Fatigue and Fracture Problems in Materials and Welds. / Lambertsen, Søren Heide.

Aalborg Universitetsforlag, 2015. 155 p. (Ph.d.-serien for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet).

Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

TY - BOOK

T1 - Fatigue and Fracture Problems in Materials and Welds

AU - Lambertsen, Søren Heide

N1 - Lars Damkilde, Principal supervisor

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Denne afhandling omhandler udmattelse og revnemekanik i materialer og svejsninger. I selve afhandlingen gennemgås revne- og udmattelsesfænomener, og der refereres til den udførte forskning i forbindelse med Ph.D.-forløbet.Afhandlingen omhandler overordnet set fire emner; henholdsvis 1) udmattelsesanalyse af kobberrør (CuNi10), 2) udmattelsesanalyse af svejste T-samlinger konstrueret i rustfrit stål (AISI 304), 3) metallurgiske undersøgelser af de førnævnte T-samlinger og 4) undersøgelser af brugen af coating som revneforsinkelseslag for stål- og aluminiumsstrukturer. Ydermere behandles brugen af numeriske metoder, i form af finite element-analyse (FEA), til at estimere korttidsudmattelse i overensstemmelse med den nyeste norm DNV-RP-C208. Det sidstnævnte er medtaget, eftersom forfatteren af indeværende afhandling har været involveret i udviklingen af denne specifikke DNV-norm.

AB - Denne afhandling omhandler udmattelse og revnemekanik i materialer og svejsninger. I selve afhandlingen gennemgås revne- og udmattelsesfænomener, og der refereres til den udførte forskning i forbindelse med Ph.D.-forløbet.Afhandlingen omhandler overordnet set fire emner; henholdsvis 1) udmattelsesanalyse af kobberrør (CuNi10), 2) udmattelsesanalyse af svejste T-samlinger konstrueret i rustfrit stål (AISI 304), 3) metallurgiske undersøgelser af de førnævnte T-samlinger og 4) undersøgelser af brugen af coating som revneforsinkelseslag for stål- og aluminiumsstrukturer. Ydermere behandles brugen af numeriske metoder, i form af finite element-analyse (FEA), til at estimere korttidsudmattelse i overensstemmelse med den nyeste norm DNV-RP-C208. Det sidstnævnte er medtaget, eftersom forfatteren af indeværende afhandling har været involveret i udviklingen af denne specifikke DNV-norm.

KW - Udmattelse

KW - Revnemekanik

KW - Svejsninger

KW - FEA/FEM

U2 - 10.5278/vbn.phd.engsci.00008

DO - 10.5278/vbn.phd.engsci.00008

M3 - Ph.D. thesis

BT - Fatigue and Fracture Problems in Materials and Welds

PB - Aalborg Universitetsforlag

ER -

Lambertsen SH. Fatigue and Fracture Problems in Materials and Welds. Aalborg Universitetsforlag, 2015. 155 p. (Ph.d.-serien for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet). https://doi.org/10.5278/vbn.phd.engsci.00008