Unge på kanten i Nordeuropa

Helene Elisabeth Dam Jørgensen, Noemi Katznelson

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

7 Downloads (Pure)

Abstract

Dette notat præsenterer en række internationale perspektiver på udsatte unge og indsatser, der har bidraget positivt til de unges udvikling og forbedrede livssituation. Notatet er en del af undersøgelsen "Unge på kanten af samfundet", der udarbejdes af Center for Ung-domsforskning (CeFU) på foranledning af Rådet for Socialt Udsatte (RSU).

Notat indledes med en præsentation af det drivende undersøgelsesspørgsmål, efterfulgt af en kort afgrænsning af betegnelsen 'udsatte unge' og en kort opridsning af den valgte tilgang i notatet. Dernæst præsenteres en række overordnede perspektiver på udsatte unge, set med nordiske og andre europæiske øjne, som danner afsæt for nogle 'snapshots' fra forskellige landes indsatser på forskellige niveauer. Indsatser der alle har til formål at imødekomme udsatte unges behov for beskæftigelse, uddannelse eller en ændret livssituation.

Notatet er udarbejdet af Helene Jørgensen og Noemi Katznelson fra CeFU.
Original languageDanish
Publication dateMay 2014
Number of pages13
Publication statusPublished - May 2014

Cite this

Jørgensen, H. E. D., & Katznelson, N., (2014). Unge på kanten i Nordeuropa, 13 p.
Jørgensen, Helene Elisabeth Dam ; Katznelson, Noemi. / Unge på kanten i Nordeuropa. 2014. 13 p.
@misc{47e26ea9448f43979e2686a1461f7c85,
title = "Unge p{\aa} kanten i Nordeuropa",
abstract = "Dette notat pr{\ae}senterer en r{\ae}kke internationale perspektiver p{\aa} udsatte unge og indsatser, der har bidraget positivt til de unges udvikling og forbedrede livssituation. Notatet er en del af unders{\o}gelsen {"}Unge p{\aa} kanten af samfundet{"}, der udarbejdes af Center for Ung-domsforskning (CeFU) p{\aa} foranledning af R{\aa}det for Socialt Udsatte (RSU).Notat indledes med en pr{\ae}sentation af det drivende unders{\o}gelsessp{\o}rgsm{\aa}l, efterfulgt af en kort afgr{\ae}nsning af betegnelsen 'udsatte unge' og en kort opridsning af den valgte tilgang i notatet. Dern{\ae}st pr{\ae}senteres en r{\ae}kke overordnede perspektiver p{\aa} udsatte unge, set med nordiske og andre europ{\ae}iske {\o}jne, som danner afs{\ae}t for nogle 'snapshots' fra forskellige landes indsatser p{\aa} forskellige niveauer. Indsatser der alle har til form{\aa}l at im{\o}dekomme udsatte unges behov for besk{\ae}ftigelse, uddannelse eller en {\ae}ndret livssituation.Notatet er udarbejdet af Helene J{\o}rgensen og Noemi Katznelson fra CeFU.",
keywords = "unge, udsatte, unge p{\aa} kanten, marginalisering, unges liv, ungeindsats",
author = "J{\o}rgensen, {Helene Elisabeth Dam} and Noemi Katznelson",
year = "2014",
month = "5",
language = "Dansk",

}

Jørgensen, HED & Katznelson, N 2014, 'Unge på kanten i Nordeuropa', 13 p..

Unge på kanten i Nordeuropa. / Jørgensen, Helene Elisabeth Dam; Katznelson, Noemi.

2014. 13 p.

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

TY - GEN

T1 - Unge på kanten i Nordeuropa

AU - Jørgensen, Helene Elisabeth Dam

AU - Katznelson, Noemi

PY - 2014/5

Y1 - 2014/5

N2 - Dette notat præsenterer en række internationale perspektiver på udsatte unge og indsatser, der har bidraget positivt til de unges udvikling og forbedrede livssituation. Notatet er en del af undersøgelsen "Unge på kanten af samfundet", der udarbejdes af Center for Ung-domsforskning (CeFU) på foranledning af Rådet for Socialt Udsatte (RSU).Notat indledes med en præsentation af det drivende undersøgelsesspørgsmål, efterfulgt af en kort afgrænsning af betegnelsen 'udsatte unge' og en kort opridsning af den valgte tilgang i notatet. Dernæst præsenteres en række overordnede perspektiver på udsatte unge, set med nordiske og andre europæiske øjne, som danner afsæt for nogle 'snapshots' fra forskellige landes indsatser på forskellige niveauer. Indsatser der alle har til formål at imødekomme udsatte unges behov for beskæftigelse, uddannelse eller en ændret livssituation.Notatet er udarbejdet af Helene Jørgensen og Noemi Katznelson fra CeFU.

AB - Dette notat præsenterer en række internationale perspektiver på udsatte unge og indsatser, der har bidraget positivt til de unges udvikling og forbedrede livssituation. Notatet er en del af undersøgelsen "Unge på kanten af samfundet", der udarbejdes af Center for Ung-domsforskning (CeFU) på foranledning af Rådet for Socialt Udsatte (RSU).Notat indledes med en præsentation af det drivende undersøgelsesspørgsmål, efterfulgt af en kort afgrænsning af betegnelsen 'udsatte unge' og en kort opridsning af den valgte tilgang i notatet. Dernæst præsenteres en række overordnede perspektiver på udsatte unge, set med nordiske og andre europæiske øjne, som danner afsæt for nogle 'snapshots' fra forskellige landes indsatser på forskellige niveauer. Indsatser der alle har til formål at imødekomme udsatte unges behov for beskæftigelse, uddannelse eller en ændret livssituation.Notatet er udarbejdet af Helene Jørgensen og Noemi Katznelson fra CeFU.

KW - unge

KW - udsatte

KW - unge på kanten

KW - marginalisering

KW - unges liv

KW - ungeindsats

UR - https://www.cefu.dk/emner/videnskabelige-publikationer/videnskabelige-publikationer/notat-unge-paa-kanten-i-nordeuropa.aspx

M3 - Faglig redegørelse

ER -

Jørgensen HED, Katznelson N. Unge på kanten i Nordeuropa. 2014. 13 p.