Ungeperspektiver: Tænkninger og tilgange i ungdomsforskningen

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

26 Downloads (Pure)

Abstract

At inddrage unges perspektiver udgør en stærk tradition inden for ungdomsforskningen, der i årevis har arbejdet med at udvikle tænkninger og tilgange, som kan gribe unges erfaringer, orienteringer og mulighedshorisonter.
I Ungeperspektiver præsenteres en række aktuelle tænkninger og tilgange, som på forskellige måder tegner et billede af, hvad der rører sig blandt unge, og hvordan de berøres af og håndterer de vilkår, der gør sig gældende i nutidens ungdomsliv.
I bogens kapitler viser en række førende nordiske ungdomsforskere, hvordan de arbejder med ungeperspektiver i deres forskning, hvilke teoretiske og metodiske overvejelser, der ligger bag, og hvad det er for nogle sider af ungdomslivet, de derigennem får adgang til.
Ungeperspektiver er ikke en egentlig metodebog. I stedet er det bogens ambition at bidrage med konkrete og situerede bud på, hvordan man kan arbejde med at inddrage og udforske unges perspektiver i forskningen, og derigennem ligeledes at bidrage til en diskussion om, hvad det vil sige at arbejde med unges perspektiver.
Bogen henvender sig til forskere inden for ungdomsforskning, samfundsvidenskab og humaniora. Men også studerende, undervisere, praktikere på efteruddannelse samt andre, der teoretisk og praktisk beskæftiger sig med unge, ungdomsliv og ungdomssociologi. Bogen indgår i Center for Ungdomsforsknings bogserie Ungdomsliv.
Original languageDanish
Place of PublicationAalborg
PublisherAalborg Universitetsforlag
Edition1
Number of pages268
ISBN (Print)978-87-7210-007-4
Publication statusPublished - 2018
SeriesUngdomsliv
Number7
ISSN2445-5075

Cite this