Værdibaseret forbrug: et paraplybegreb

Tove Arendt Rasmussen, Maria Majdall Erichsen

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Såvel i den offentlige debat som i forskningsmæssig sammenhæng bruges en række forskellige termer for hensynstagende forbrug, der omfatter både hensyn til det andet i form af natur, miljø samt dyr og hensynet til de andre i form af mennesker. Det være sig økologisk, politisk og bæredygtigt forbrug med flere. Artiklen undersøger disse begreber i forskningslitteraturen, forholder definitionerne til hinanden og peger på forskelle og ligheder. Formålet med artiklen er for det første at undersøge, om de forskellige begreber er prægnante i forhold til fænomenet og for det andet at foreslå et paraplybegreb, der kan rumme de forskellige former for hensynstagende forbrug. Vi argumenterer således for, at begrebet værdibaseret forbrug meningsfuldt kan rumme de eksisterende begreber og samtidig åbne for
jævnføring med andre ikke så ”politisk korrekte” former for forbrug.
Original languageDanish
JournalAkademisk Kvarter
Issue numberSpecial issue
Pages (from-to)143-155
Number of pages13
ISSN1904-0008
Publication statusPublished - 2012

Cite this

Rasmussen, T. A., & Erichsen, M. M. (2012). Værdibaseret forbrug: et paraplybegreb. Akademisk Kvarter, (Special issue), 143-155.
Rasmussen, Tove Arendt ; Erichsen, Maria Majdall. / Værdibaseret forbrug : et paraplybegreb. In: Akademisk Kvarter. 2012 ; No. Special issue. pp. 143-155.
@article{6fab7ceba75b40479578e49efd69c51b,
title = "V{\ae}rdibaseret forbrug: et paraplybegreb",
abstract = "S{\aa}vel i den offentlige debat som i forskningsm{\ae}ssig sammenh{\ae}ng bruges en r{\ae}kke forskellige termer for hensynstagende forbrug, der omfatter b{\aa}de hensyn til det andet i form af natur, milj{\o} samt dyr og hensynet til de andre i form af mennesker. Det v{\ae}re sig {\o}kologisk, politisk og b{\ae}redygtigt forbrug med flere. Artiklen unders{\o}ger disse begreber i forskningslitteraturen, forholder definitionerne til hinanden og peger p{\aa} forskelle og ligheder. Form{\aa}let med artiklen er for det f{\o}rste at unders{\o}ge, om de forskellige begreber er pr{\ae}gnante i forhold til f{\ae}nomenet og for det andet at foresl{\aa} et paraplybegreb, der kan rumme de forskellige former for hensynstagende forbrug. Vi argumenterer s{\aa}ledes for, at begrebet v{\ae}rdibaseret forbrug meningsfuldt kan rumme de eksisterende begreber og samtidig {\aa}bne for j{\ae}vnf{\o}ring med andre ikke s{\aa} ”politisk korrekte” former for forbrug.",
author = "Rasmussen, {Tove Arendt} and Erichsen, {Maria Majdall}",
year = "2012",
language = "Dansk",
pages = "143--155",
journal = "Akademisk Kvarter",
issn = "1904-0008",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
number = "Special issue",

}

Rasmussen, TA & Erichsen, MM 2012, 'Værdibaseret forbrug: et paraplybegreb', Akademisk Kvarter, no. Special issue, pp. 143-155.

Værdibaseret forbrug : et paraplybegreb. / Rasmussen, Tove Arendt; Erichsen, Maria Majdall.

In: Akademisk Kvarter, No. Special issue, 2012, p. 143-155.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Værdibaseret forbrug

T2 - et paraplybegreb

AU - Rasmussen, Tove Arendt

AU - Erichsen, Maria Majdall

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Såvel i den offentlige debat som i forskningsmæssig sammenhæng bruges en række forskellige termer for hensynstagende forbrug, der omfatter både hensyn til det andet i form af natur, miljø samt dyr og hensynet til de andre i form af mennesker. Det være sig økologisk, politisk og bæredygtigt forbrug med flere. Artiklen undersøger disse begreber i forskningslitteraturen, forholder definitionerne til hinanden og peger på forskelle og ligheder. Formålet med artiklen er for det første at undersøge, om de forskellige begreber er prægnante i forhold til fænomenet og for det andet at foreslå et paraplybegreb, der kan rumme de forskellige former for hensynstagende forbrug. Vi argumenterer således for, at begrebet værdibaseret forbrug meningsfuldt kan rumme de eksisterende begreber og samtidig åbne for jævnføring med andre ikke så ”politisk korrekte” former for forbrug.

AB - Såvel i den offentlige debat som i forskningsmæssig sammenhæng bruges en række forskellige termer for hensynstagende forbrug, der omfatter både hensyn til det andet i form af natur, miljø samt dyr og hensynet til de andre i form af mennesker. Det være sig økologisk, politisk og bæredygtigt forbrug med flere. Artiklen undersøger disse begreber i forskningslitteraturen, forholder definitionerne til hinanden og peger på forskelle og ligheder. Formålet med artiklen er for det første at undersøge, om de forskellige begreber er prægnante i forhold til fænomenet og for det andet at foreslå et paraplybegreb, der kan rumme de forskellige former for hensynstagende forbrug. Vi argumenterer således for, at begrebet værdibaseret forbrug meningsfuldt kan rumme de eksisterende begreber og samtidig åbne for jævnføring med andre ikke så ”politisk korrekte” former for forbrug.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 143

EP - 155

JO - Akademisk Kvarter

JF - Akademisk Kvarter

SN - 1904-0008

IS - Special issue

ER -

Rasmussen TA, Erichsen MM. Værdibaseret forbrug: et paraplybegreb. Akademisk Kvarter. 2012;(Special issue):143-155.