Vandfordampning i svømmehaller

Carl-Erik Hyldgård

  Research output: Book/ReportReportResearch

  593 Downloads (Pure)

  Abstract

  I faglitteratur inden for området vandfordampning findes der andre formler, der stort set er opbygget efter samme princip, eller der angives diagrammer som resultat af målinger. Imidlertid synes der ikke at være udført målinger, der direkte tager sigte på vandfordampning i svømmehaller, hvor der normalt er tale om lufttemperaturer, der ligger lidt højere end vandtemperaturen. Anvender man alligevel de forskellige kilder til beregning af vandfordampningen i svømmehaller, vil fordampningstal for de samme rumtilstande afvige fra hinanden med en faktor noget større end 2, hvilket i høj grad kunne tilskynde til en nærmere undersøgelse.
  Original languageDanish
  Place of PublicationAalborg
  PublisherInstitut for Bygningsteknik, Aalborg Universitet
  Number of pages63
  Publication statusPublished - 1982
  SeriesAalborg Universitetscenter. Instituttet for Bygningsteknik. Report
  NumberR8211
  ISSN0105-7421

  Cite this

  Hyldgård, C-E. (1982). Vandfordampning i svømmehaller. Aalborg: Institut for Bygningsteknik, Aalborg Universitet. Aalborg Universitetscenter. Instituttet for Bygningsteknik. Report, No. R8211
  Hyldgård, Carl-Erik. / Vandfordampning i svømmehaller. Aalborg : Institut for Bygningsteknik, Aalborg Universitet, 1982. 63 p. (Aalborg Universitetscenter. Instituttet for Bygningsteknik. Report; No. R8211).
  @book{f3348548156b480e9c106ac5ffe53b74,
  title = "Vandfordampning i sv{\o}mmehaller",
  abstract = "I faglitteratur inden for omr{\aa}det vandfordampning findes der andre formler, der stort set er opbygget efter samme princip, eller der angives diagrammer som resultat af m{\aa}linger. Imidlertid synes der ikke at v{\ae}re udf{\o}rt m{\aa}linger, der direkte tager sigte p{\aa} vandfordampning i sv{\o}mmehaller, hvor der normalt er tale om lufttemperaturer, der ligger lidt h{\o}jere end vandtemperaturen. Anvender man alligevel de forskellige kilder til beregning af vandfordampningen i sv{\o}mmehaller, vil fordampningstal for de samme rumtilstande afvige fra hinanden med en faktor noget st{\o}rre end 2, hvilket i h{\o}j grad kunne tilskynde til en n{\ae}rmere unders{\o}gelse.",
  keywords = "Vandfordampning, Sv{\o}mmehaller",
  author = "Carl-Erik Hyldg{\aa}rd",
  year = "1982",
  language = "Dansk",
  series = "Aalborg Universitetscenter. Instituttet for Bygningsteknik. Report",
  publisher = "Institut for Bygningsteknik, Aalborg Universitet",
  number = "R8211",

  }

  Hyldgård, C-E 1982, Vandfordampning i svømmehaller. Aalborg Universitetscenter. Instituttet for Bygningsteknik. Report, no. R8211, Institut for Bygningsteknik, Aalborg Universitet, Aalborg.

  Vandfordampning i svømmehaller. / Hyldgård, Carl-Erik.

  Aalborg : Institut for Bygningsteknik, Aalborg Universitet, 1982. 63 p. (Aalborg Universitetscenter. Instituttet for Bygningsteknik. Report; No. R8211).

  Research output: Book/ReportReportResearch

  TY - RPRT

  T1 - Vandfordampning i svømmehaller

  AU - Hyldgård, Carl-Erik

  PY - 1982

  Y1 - 1982

  N2 - I faglitteratur inden for området vandfordampning findes der andre formler, der stort set er opbygget efter samme princip, eller der angives diagrammer som resultat af målinger. Imidlertid synes der ikke at være udført målinger, der direkte tager sigte på vandfordampning i svømmehaller, hvor der normalt er tale om lufttemperaturer, der ligger lidt højere end vandtemperaturen. Anvender man alligevel de forskellige kilder til beregning af vandfordampningen i svømmehaller, vil fordampningstal for de samme rumtilstande afvige fra hinanden med en faktor noget større end 2, hvilket i høj grad kunne tilskynde til en nærmere undersøgelse.

  AB - I faglitteratur inden for området vandfordampning findes der andre formler, der stort set er opbygget efter samme princip, eller der angives diagrammer som resultat af målinger. Imidlertid synes der ikke at være udført målinger, der direkte tager sigte på vandfordampning i svømmehaller, hvor der normalt er tale om lufttemperaturer, der ligger lidt højere end vandtemperaturen. Anvender man alligevel de forskellige kilder til beregning af vandfordampningen i svømmehaller, vil fordampningstal for de samme rumtilstande afvige fra hinanden med en faktor noget større end 2, hvilket i høj grad kunne tilskynde til en nærmere undersøgelse.

  KW - Vandfordampning

  KW - Svømmehaller

  M3 - Rapport

  T3 - Aalborg Universitetscenter. Instituttet for Bygningsteknik. Report

  BT - Vandfordampning i svømmehaller

  PB - Institut for Bygningsteknik, Aalborg Universitet

  CY - Aalborg

  ER -

  Hyldgård C-E. Vandfordampning i svømmehaller. Aalborg: Institut for Bygningsteknik, Aalborg Universitet, 1982. 63 p. (Aalborg Universitetscenter. Instituttet for Bygningsteknik. Report; No. R8211).