Varmt brugsvand: Måling af forbrug og varmetab fra cirkulationsledninger

Benny Bøhm, Flemming Schrøder, Niels Christian Bergsøe

Research output: Book/ReportBookResearch

14167 Downloads (Pure)

Abstract

Der foreligger ikke sikker viden om størrelsen af energiforbruget til produktion og fordeling af varmt brugsvand i bygninger. Årsagen er, at der sjældent anvendes separate energimålere til dette formål. Hidtidige vurderinger har primært været baseret på teoretiske beregninger, og samtidig har der været lagt lille vægt på varmetabet fra rørsystemerne. I rapporten redegøres for nye og detaljerede undersøgelser i et stort antal bygninger. Der er foretaget målinger af vand- og energiforbrug samt af varmetab fra produktionsanlæg og fordelingsledninger. Målingerne er foretaget på en række forskellige varmtvandssystemer og både boligbyggerier, erhvervsejendomme og offentlige bygninger har indgået i undersøgelserne.

Original languageDanish
Place of PublicationHørsholm
PublisherSBI forlag
Number of pages215
ISBN (Electronic)978-87-563-1372-8
Publication statusPublished - 2009
SeriesSBI
Number2009:10

Keywords

  • energy consumption
  • energy frame
  • water consumption

Cite this

Bøhm, B., Schrøder, F., & Bergsøe, N. C. (2009). Varmt brugsvand: Måling af forbrug og varmetab fra cirkulationsledninger. Hørsholm: SBI forlag. SBI, No. 2009:10
Bøhm, Benny ; Schrøder, Flemming ; Bergsøe, Niels Christian. / Varmt brugsvand : Måling af forbrug og varmetab fra cirkulationsledninger. Hørsholm : SBI forlag, 2009. 215 p. (SBI; No. 2009:10).
@book{4fba428055b211deb5d6000ea68e967b,
title = "Varmt brugsvand: M{\aa}ling af forbrug og varmetab fra cirkulationsledninger",
abstract = "Der foreligger ikke sikker viden om st{\o}rrelsen af energiforbruget til produktion og fordeling af varmt brugsvand i bygninger. {\AA}rsagen er, at der sj{\ae}ldent anvendes separate energim{\aa}lere til dette form{\aa}l. Hidtidige vurderinger har prim{\ae}rt v{\ae}ret baseret p{\aa} teoretiske beregninger, og samtidig har der v{\ae}ret lagt lille v{\ae}gt p{\aa} varmetabet fra r{\o}rsystemerne. I rapporten redeg{\o}res for nye og detaljerede unders{\o}gelser i et stort antal bygninger. Der er foretaget m{\aa}linger af vand- og energiforbrug samt af varmetab fra produktionsanl{\ae}g og fordelingsledninger. M{\aa}lingerne er foretaget p{\aa} en r{\ae}kke forskellige varmtvandssystemer og b{\aa}de boligbyggerier, erhvervsejendomme og offentlige bygninger har indg{\aa}et i unders{\o}gelserne.",
keywords = "varmt brugsvand, varmtvandssystemer, r{\o}rsystemer, energiforbrug, brugeradf{\ae}rd, Legionella, energiramme, installationer, vandforbrug, cirkulationssystemer, energy consumption, energy frame, water consumption",
author = "Benny B{\o}hm and Flemming Schr{\o}der and Bergs{\o}e, {Niels Christian}",
year = "2009",
language = "Dansk",
series = "SBI",
publisher = "SBI forlag",
number = "2009:10",

}

Bøhm, B, Schrøder, F & Bergsøe, NC 2009, Varmt brugsvand: Måling af forbrug og varmetab fra cirkulationsledninger. SBI, no. 2009:10, SBI forlag, Hørsholm.

Varmt brugsvand : Måling af forbrug og varmetab fra cirkulationsledninger. / Bøhm, Benny; Schrøder, Flemming; Bergsøe, Niels Christian.

Hørsholm : SBI forlag, 2009. 215 p. (SBI; No. 2009:10).

Research output: Book/ReportBookResearch

TY - BOOK

T1 - Varmt brugsvand

T2 - Måling af forbrug og varmetab fra cirkulationsledninger

AU - Bøhm, Benny

AU - Schrøder, Flemming

AU - Bergsøe, Niels Christian

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Der foreligger ikke sikker viden om størrelsen af energiforbruget til produktion og fordeling af varmt brugsvand i bygninger. Årsagen er, at der sjældent anvendes separate energimålere til dette formål. Hidtidige vurderinger har primært været baseret på teoretiske beregninger, og samtidig har der været lagt lille vægt på varmetabet fra rørsystemerne. I rapporten redegøres for nye og detaljerede undersøgelser i et stort antal bygninger. Der er foretaget målinger af vand- og energiforbrug samt af varmetab fra produktionsanlæg og fordelingsledninger. Målingerne er foretaget på en række forskellige varmtvandssystemer og både boligbyggerier, erhvervsejendomme og offentlige bygninger har indgået i undersøgelserne.

AB - Der foreligger ikke sikker viden om størrelsen af energiforbruget til produktion og fordeling af varmt brugsvand i bygninger. Årsagen er, at der sjældent anvendes separate energimålere til dette formål. Hidtidige vurderinger har primært været baseret på teoretiske beregninger, og samtidig har der været lagt lille vægt på varmetabet fra rørsystemerne. I rapporten redegøres for nye og detaljerede undersøgelser i et stort antal bygninger. Der er foretaget målinger af vand- og energiforbrug samt af varmetab fra produktionsanlæg og fordelingsledninger. Målingerne er foretaget på en række forskellige varmtvandssystemer og både boligbyggerier, erhvervsejendomme og offentlige bygninger har indgået i undersøgelserne.

KW - varmt brugsvand

KW - varmtvandssystemer

KW - rørsystemer

KW - energiforbrug

KW - brugeradfærd

KW - Legionella

KW - energiramme

KW - installationer

KW - vandforbrug

KW - cirkulationssystemer

KW - energy consumption

KW - energy frame

KW - water consumption

M3 - Bog

T3 - SBI

BT - Varmt brugsvand

PB - SBI forlag

CY - Hørsholm

ER -

Bøhm B, Schrøder F, Bergsøe NC. Varmt brugsvand: Måling af forbrug og varmetab fra cirkulationsledninger. Hørsholm: SBI forlag, 2009. 215 p. (SBI; No. 2009:10).