Vertikale Systemklynger: Leverancesystemet i et moderne perspektiv

  Research output: Book/ReportBookCommunication

  193 Downloads (Pure)

  Abstract

  Spæde skridt i industrien mod nye leverancesystemer giver løfter om et øget fokus på leverancesamarbejdet som et middel til øget produktivitet, tilpasnings- og udviklingsdygtighed. Disse spæde skridt tager leverance- samarbejdet ind i en anden dimension, idet der fokuseres på at skabe muligheder for strukturel fleksibilitet, innovation og vækst. Dette sker gennem et fokus på vækst og produktivitet, på systemniveau snarere end på enhedsniveau, samt på at udvikle nye styringsværktøjer som understøttet udvikling på systemniveau.
  Systemklyngekonceptet bygger på den bærende idé, at samarbejdet i en værdikæde kan struktureres med det formål at opnå øget værdiskabelse. Dette skal sikres gennem et øget fokus på viden- og teknologiopbygning samt effektivisering af værdikædesamarbejdet rettet mod at opbygge evnen til at levere internationalt konkurrencedygtige systemleverancer. Idéen ligger i tråd med den stærke tendens mod øget specialisering i nutidens værdikæder og søger at sammensætte en klynge af højkompetente aktører, som gennem et mere aktivt samspil kan bidrage til en øget samlet værdiskabelse.
  Original languageDanish
  Number of pages28
  Publication statusPublished - 2016

  Cite this

  @book{64163567110d4a3bbaa4fc7057673aea,
  title = "Vertikale Systemklynger: Leverancesystemet i et moderne perspektiv",
  abstract = "Sp{\ae}de skridt i industrien mod nye leverancesystemer giver l{\o}fter om et {\o}get fokus p{\aa} leverancesamarbejdet som et middel til {\o}get produktivitet, tilpasnings- og udviklingsdygtighed. Disse sp{\ae}de skridt tager leverance- samarbejdet ind i en anden dimension, idet der fokuseres p{\aa} at skabe muligheder for strukturel fleksibilitet, innovation og v{\ae}kst. Dette sker gennem et fokus p{\aa} v{\ae}kst og produktivitet, p{\aa} systemniveau snarere end p{\aa} enhedsniveau, samt p{\aa} at udvikle nye styringsv{\ae}rkt{\o}jer som underst{\o}ttet udvikling p{\aa} systemniveau.Systemklyngekonceptet bygger p{\aa} den b{\ae}rende id{\'e}, at samarbejdet i en v{\ae}rdik{\ae}de kan struktureres med det form{\aa}l at opn{\aa} {\o}get v{\ae}rdiskabelse. Dette skal sikres gennem et {\o}get fokus p{\aa} viden- og teknologiopbygning samt effektivisering af v{\ae}rdik{\ae}desamarbejdet rettet mod at opbygge evnen til at levere internationalt konkurrencedygtige systemleverancer. Id{\'e}en ligger i tr{\aa}d med den st{\ae}rke tendens mod {\o}get specialisering i nutidens v{\ae}rdik{\ae}der og s{\o}ger at sammens{\ae}tte en klynge af h{\o}jkompetente akt{\o}rer, som gennem et mere aktivt samspil kan bidrage til en {\o}get samlet v{\ae}rdiskabelse.",
  author = "John Johansen and W{\ae}hrens, {Brian Vejrum} and S{\o}berg, {Peder Veng}",
  year = "2016",
  language = "Dansk",

  }

  TY - BOOK

  T1 - Vertikale Systemklynger

  T2 - Leverancesystemet i et moderne perspektiv

  AU - Johansen, John

  AU - Wæhrens, Brian Vejrum

  AU - Søberg, Peder Veng

  PY - 2016

  Y1 - 2016

  N2 - Spæde skridt i industrien mod nye leverancesystemer giver løfter om et øget fokus på leverancesamarbejdet som et middel til øget produktivitet, tilpasnings- og udviklingsdygtighed. Disse spæde skridt tager leverance- samarbejdet ind i en anden dimension, idet der fokuseres på at skabe muligheder for strukturel fleksibilitet, innovation og vækst. Dette sker gennem et fokus på vækst og produktivitet, på systemniveau snarere end på enhedsniveau, samt på at udvikle nye styringsværktøjer som understøttet udvikling på systemniveau.Systemklyngekonceptet bygger på den bærende idé, at samarbejdet i en værdikæde kan struktureres med det formål at opnå øget værdiskabelse. Dette skal sikres gennem et øget fokus på viden- og teknologiopbygning samt effektivisering af værdikædesamarbejdet rettet mod at opbygge evnen til at levere internationalt konkurrencedygtige systemleverancer. Idéen ligger i tråd med den stærke tendens mod øget specialisering i nutidens værdikæder og søger at sammensætte en klynge af højkompetente aktører, som gennem et mere aktivt samspil kan bidrage til en øget samlet værdiskabelse.

  AB - Spæde skridt i industrien mod nye leverancesystemer giver løfter om et øget fokus på leverancesamarbejdet som et middel til øget produktivitet, tilpasnings- og udviklingsdygtighed. Disse spæde skridt tager leverance- samarbejdet ind i en anden dimension, idet der fokuseres på at skabe muligheder for strukturel fleksibilitet, innovation og vækst. Dette sker gennem et fokus på vækst og produktivitet, på systemniveau snarere end på enhedsniveau, samt på at udvikle nye styringsværktøjer som understøttet udvikling på systemniveau.Systemklyngekonceptet bygger på den bærende idé, at samarbejdet i en værdikæde kan struktureres med det formål at opnå øget værdiskabelse. Dette skal sikres gennem et øget fokus på viden- og teknologiopbygning samt effektivisering af værdikædesamarbejdet rettet mod at opbygge evnen til at levere internationalt konkurrencedygtige systemleverancer. Idéen ligger i tråd med den stærke tendens mod øget specialisering i nutidens værdikæder og søger at sammensætte en klynge af højkompetente aktører, som gennem et mere aktivt samspil kan bidrage til en øget samlet værdiskabelse.

  M3 - Bog

  BT - Vertikale Systemklynger

  ER -