Virksomhedens personalearbejde

ledelse og administration

Kjeld Nielsen (Editor), Søren Keldorff (Editor), Ove Olesen Mølvadgaard (Editor)

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

1034 Downloads (Pure)

Abstract

Virksomhedens personalearbejde er et tema som dækker over forskellige tilgange til ledelse og administration af de menneskelige ressourcer i organisationen. Både den personaleadministrative tilgang og Human Ressource Management (HRM) - tilgangen præsenteres i bogen. Et af hovedsynspunkterne i bogen er, at der ikke findes generelle principper for ledelse og administration af de menneskelige ressourcer i den enkelte organisation.

Bogens ide er at samle udvalgte centrale emner med relevans for virksomhedens personalearbejde i praksis. Følgende emner behandles: Virksomhedens personalearbejde i sociale processer, organisationskultur, ledernetværk, ansattes indflydelse på personalepolitikken, personalerekruttering, kompetenceudvikling, beskæftigelse, kompetence og innovation, gruppeorganiseret arbejde, motivation og løn, belønningsledelse og lønsystemer, arbejdsmiljø samt kvalitet i personalearbejde - præsenteret i 13 kapitler. Emnerne placeres i en samlet model over virksomhedens personalearbejde og sættes ind i en teorihistorisk sammenhæng i et introduktionskapitel. Bogen er forsynet med et stikordsregister.

Bogen henvender sig primært til studerende på masteruddannelser i personale- og arbejdsmarkeds- samt organisationsforhold. Bogen er også tænkt til at blive benyttet på uddannelser inden for det samfundsvidenskabelige område på bachelor- og kandidatniveau, de erhvervsøkonomiske uddannelser, sociologiuddannelsen m.fl. Andre målgrupper, som bogen henvender sig til, er personaleansvarlige ledere i virksomheder og institutioner, tillidsrepræsentanter og ansatte i faglige organisationer.

Bogen er skrevet af forskere og undervisere på Aalborg Universitet, der alle underviser på Masteruddannelsen i arbejdsmarkeds- og personaleforhold. Konsulenter, der gennem deres undervisning i temaet har tilknytning til Universitetet, har også bidraget.

Original languageDanish
Place of PublicationAalborg
PublisherAalborg Universitetsforlag
Number of pages301
ISBN (Print)978-87-7307-928-7
Publication statusPublished - 2008
SeriesLEO-serien
Number33
ISSN1398-0726

Keywords

  • Human resource management

Cite this

Nielsen, K., Keldorff, S., & Mølvadgaard, O. O. (Eds.) (2008). Virksomhedens personalearbejde: ledelse og administration. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. LEO-serien, No. 33
Nielsen, Kjeld (Editor) ; Keldorff, Søren (Editor) ; Mølvadgaard, Ove Olesen (Editor). / Virksomhedens personalearbejde : ledelse og administration. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2008. 301 p. (LEO-serien; No. 33).
@book{b474f8e0ae2511dcaf3b000ea68e967b,
title = "Virksomhedens personalearbejde: ledelse og administration",
abstract = "Virksomhedens personalearbejde er et tema som d{\ae}kker over forskellige tilgange til ledelse og administration af de menneskelige ressourcer i organisationen. B{\aa}de den personaleadministrative tilgang og Human Ressource Management (HRM) - tilgangen pr{\ae}senteres i bogen. Et af hovedsynspunkterne i bogen er, at der ikke findes generelle principper for ledelse og administration af de menneskelige ressourcer i den enkelte organisation. Bogens ide er at samle udvalgte centrale emner med relevans for virksomhedens personalearbejde i praksis. F{\o}lgende emner behandles: Virksomhedens personalearbejde i sociale processer, organisationskultur, ledernetv{\ae}rk, ansattes indflydelse p{\aa} personalepolitikken, personalerekruttering, kompetenceudvikling, besk{\ae}ftigelse, kompetence og innovation, gruppeorganiseret arbejde, motivation og l{\o}n, bel{\o}nningsledelse og l{\o}nsystemer, arbejdsmilj{\o} samt kvalitet i personalearbejde - pr{\ae}senteret i 13 kapitler. Emnerne placeres i en samlet model over virksomhedens personalearbejde og s{\ae}ttes ind i en teorihistorisk sammenh{\ae}ng i et introduktionskapitel. Bogen er forsynet med et stikordsregister. Bogen henvender sig prim{\ae}rt til studerende p{\aa} masteruddannelser i personale- og arbejdsmarkeds- samt organisationsforhold. Bogen er ogs{\aa} t{\ae}nkt til at blive benyttet p{\aa} uddannelser inden for det samfundsvidenskabelige omr{\aa}de p{\aa} bachelor- og kandidatniveau, de erhvervs{\o}konomiske uddannelser, sociologiuddannelsen m.fl. Andre m{\aa}lgrupper, som bogen henvender sig til, er personaleansvarlige ledere i virksomheder og institutioner, tillidsrepr{\ae}sentanter og ansatte i faglige organisationer.Bogen er skrevet af forskere og undervisere p{\aa} Aalborg Universitet, der alle underviser p{\aa} Masteruddannelsen i arbejdsmarkeds- og personaleforhold. Konsulenter, der gennem deres undervisning i temaet har tilknytning til Universitetet, har ogs{\aa} bidraget.",
keywords = "Personalearbejde, Human Resource Management, Adminstration, {\O}konomisk sociologi, Human resource management",
editor = "Kjeld Nielsen and S{\o}ren Keldorff and M{\o}lvadgaard, {Ove Olesen}",
note = "Udarbejdet i samarbejde med LEO-gruppen",
year = "2008",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7307-928-7",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

}

Nielsen, K, Keldorff, S & Mølvadgaard, OO (eds) 2008, Virksomhedens personalearbejde: ledelse og administration. LEO-serien, no. 33, Aalborg Universitetsforlag, Aalborg.

Virksomhedens personalearbejde : ledelse og administration. / Nielsen, Kjeld (Editor); Keldorff, Søren (Editor); Mølvadgaard, Ove Olesen (Editor).

Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2008. 301 p. (LEO-serien; No. 33).

Research output: Book/ReportAnthologyResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Virksomhedens personalearbejde

T2 - ledelse og administration

A2 - Nielsen, Kjeld

A2 - Keldorff, Søren

A2 - Mølvadgaard, Ove Olesen

N1 - Udarbejdet i samarbejde med LEO-gruppen

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Virksomhedens personalearbejde er et tema som dækker over forskellige tilgange til ledelse og administration af de menneskelige ressourcer i organisationen. Både den personaleadministrative tilgang og Human Ressource Management (HRM) - tilgangen præsenteres i bogen. Et af hovedsynspunkterne i bogen er, at der ikke findes generelle principper for ledelse og administration af de menneskelige ressourcer i den enkelte organisation. Bogens ide er at samle udvalgte centrale emner med relevans for virksomhedens personalearbejde i praksis. Følgende emner behandles: Virksomhedens personalearbejde i sociale processer, organisationskultur, ledernetværk, ansattes indflydelse på personalepolitikken, personalerekruttering, kompetenceudvikling, beskæftigelse, kompetence og innovation, gruppeorganiseret arbejde, motivation og løn, belønningsledelse og lønsystemer, arbejdsmiljø samt kvalitet i personalearbejde - præsenteret i 13 kapitler. Emnerne placeres i en samlet model over virksomhedens personalearbejde og sættes ind i en teorihistorisk sammenhæng i et introduktionskapitel. Bogen er forsynet med et stikordsregister. Bogen henvender sig primært til studerende på masteruddannelser i personale- og arbejdsmarkeds- samt organisationsforhold. Bogen er også tænkt til at blive benyttet på uddannelser inden for det samfundsvidenskabelige område på bachelor- og kandidatniveau, de erhvervsøkonomiske uddannelser, sociologiuddannelsen m.fl. Andre målgrupper, som bogen henvender sig til, er personaleansvarlige ledere i virksomheder og institutioner, tillidsrepræsentanter og ansatte i faglige organisationer.Bogen er skrevet af forskere og undervisere på Aalborg Universitet, der alle underviser på Masteruddannelsen i arbejdsmarkeds- og personaleforhold. Konsulenter, der gennem deres undervisning i temaet har tilknytning til Universitetet, har også bidraget.

AB - Virksomhedens personalearbejde er et tema som dækker over forskellige tilgange til ledelse og administration af de menneskelige ressourcer i organisationen. Både den personaleadministrative tilgang og Human Ressource Management (HRM) - tilgangen præsenteres i bogen. Et af hovedsynspunkterne i bogen er, at der ikke findes generelle principper for ledelse og administration af de menneskelige ressourcer i den enkelte organisation. Bogens ide er at samle udvalgte centrale emner med relevans for virksomhedens personalearbejde i praksis. Følgende emner behandles: Virksomhedens personalearbejde i sociale processer, organisationskultur, ledernetværk, ansattes indflydelse på personalepolitikken, personalerekruttering, kompetenceudvikling, beskæftigelse, kompetence og innovation, gruppeorganiseret arbejde, motivation og løn, belønningsledelse og lønsystemer, arbejdsmiljø samt kvalitet i personalearbejde - præsenteret i 13 kapitler. Emnerne placeres i en samlet model over virksomhedens personalearbejde og sættes ind i en teorihistorisk sammenhæng i et introduktionskapitel. Bogen er forsynet med et stikordsregister. Bogen henvender sig primært til studerende på masteruddannelser i personale- og arbejdsmarkeds- samt organisationsforhold. Bogen er også tænkt til at blive benyttet på uddannelser inden for det samfundsvidenskabelige område på bachelor- og kandidatniveau, de erhvervsøkonomiske uddannelser, sociologiuddannelsen m.fl. Andre målgrupper, som bogen henvender sig til, er personaleansvarlige ledere i virksomheder og institutioner, tillidsrepræsentanter og ansatte i faglige organisationer.Bogen er skrevet af forskere og undervisere på Aalborg Universitet, der alle underviser på Masteruddannelsen i arbejdsmarkeds- og personaleforhold. Konsulenter, der gennem deres undervisning i temaet har tilknytning til Universitetet, har også bidraget.

KW - Personalearbejde

KW - Human Resource Management

KW - Adminstration

KW - Økonomisk sociologi

KW - Human resource management

M3 - Antologi

SN - 978-87-7307-928-7

BT - Virksomhedens personalearbejde

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

ER -

Nielsen K, (ed.), Keldorff S, (ed.), Mølvadgaard OO, (ed.). Virksomhedens personalearbejde: ledelse og administration. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag, 2008. 301 p. (LEO-serien; No. 33).