Visionsrapport: Fra Vandteknologi til Grøn Vækst

Hans-Martin Friis Møller, Jørn Rasmussen, Carl-Emil Larsen, Hans-Jørgen Albrechtsen, Jes Vollertsen, Janicke Schultz-Petersen, Bjørn Kaare Jensen, Jens Andersen, Mette Rose Skaksen, Torben Chrintz, Peter Steen Mikkelsen

Research output: Book/ReportReportCommunication

Abstract

Danmark har tradition for skrappe miljøkrav og fokus på bæredygtighed. Et interessant perspektiv er, at det, som man tidligere så som tunge omkostninger, reelt også har været investeringer i nye eksportmarkeder, grøn vækst og nye, danske arbejdspladser.
Derfor ser danske vandvirksomheder og videnscentre en nødvendighed i at forsøge at påvirke politikere til at satse på pilotprojekter inden for vandteknologi og at gøre Danmark til et demonstratorium for grøn vandteknologi, både direkte
gennem støtte og indirekte gennem skrappere krav og lovgivning på vandområdet.
Et vigtigt skridt er en forøgelse af midler til strategisk forskning og udvikling samt test og demonstration på vandområdet svarende til det nuværende EUDP på energiområdet. Pilotprojekter på dansk jord og et stærkt hjemmemarked er af afgørende betydning for at overbevise internationale købere.
Med denne rapport ønsker ATV at rejse en fornyet debat om vand. Visionen 2020 er formuleret, anbefalingerne på plads og ærmerne smøget helt op efter ATV’s grøn-vækstkonference om vand i december 2010.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber
Number of pages40
ISBN (Print)978-87-7836-061-8
Publication statusPublished - 1 Mar 2011

Cite this