WE LOVE THE CITY: Byen i bygningen, bygningen i byen

Lasse Andersson (Producer), Martin Krogh (Producer), Martin Laursen (Producer)

Research output: Non-textual form2D/3D (psysical products)Communication

Abstract

WE LOVE THE CITY Byen i bygningen, bygningen i byen
Lasse Andersson, Ph.d., arkitekt maa, adjunkt ved Aalborg Universitet
Med udstillingen WE LOVE THE CITY vil vi formidle mødet mellem urban design oog arkitektur. Disciplinen ’at bygge by’ har de seneste 20 år ikke tændt hjerterne hos arkitektstuderende på de danske arkitektskoler eller for den sags skyld på universiteterne. De, der i en dansk kontekst søger mod arkitektfaget drages af bygningen og af at udleve drømmen om at være arkitekten, der formgiver ’værket’. Derfor fremstår planlægningen og formgivningen af byen i den store skala ofte fjern og ’usexet’ for unge arkitekter in spe. Det kan fremtidens by ikke være tjent med, og WE LOVE THE CITY vil derfor gerne vise alle, der færdes i byen og bruger dens arkitektur, at her er et potentiale.
Med udstillingen WE LOVE THE CITY ønsker Utzon Centeret, LasseVegas Kontoret ApS og ADEPT arkitekter at åbne dørene til et laboratorium, som er forelsket i urbaniteten, og som viser beskueren, at potentialet for en ny generation af by-elskende arkitekter findes i sætningen ’Byen i bygningen og bygningen i byen’! Sætningens dobbelthed betoner, at omdrejningspunktet for formgivningen af byen til stadighed er det arkitektoniske værk; men ikke værket som en singularitet i byen.
Original languageDanish
Publication date16 Apr 2011
Place of PublicationAalborg, Utzon Centeret
Size300 m2 udstilling
Publication statusPublished - 16 Apr 2011

Keywords

  Cite this

  Andersson, L. (Producer), Krogh, M. (Producer), & Laursen, M. (Producer). (2011). WE LOVE THE CITY: Byen i bygningen, bygningen i byen. 2D/3D (psysical products), Aalborg, Utzon Centeret: . Retrieved from http://www.welovethecity.dk
  Andersson, Lasse (Producer) ; Krogh, Martin (Producer) ; Laursen, Martin (Producer). / WE LOVE THE CITY : Byen i bygningen, bygningen i byen. [2D/3D (psysical products)].
  @misc{58d3dbb54c6444f5b6aac8b4fee9b99c,
  title = "WE LOVE THE CITY: Byen i bygningen, bygningen i byen",
  abstract = "WE LOVE THE CITY Byen i bygningen, bygningen i byen Lasse Andersson, Ph.d., arkitekt maa, adjunkt ved Aalborg Universitet Med udstillingen WE LOVE THE CITY vil vi formidle m{\o}det mellem urban design oog arkitektur. Disciplinen ’at bygge by’ har de seneste 20 {\aa}r ikke t{\ae}ndt hjerterne hos arkitektstuderende p{\aa} de danske arkitektskoler eller for den sags skyld p{\aa} universiteterne. De, der i en dansk kontekst s{\o}ger mod arkitektfaget drages af bygningen og af at udleve dr{\o}mmen om at v{\ae}re arkitekten, der formgiver ’v{\ae}rket’. Derfor fremst{\aa}r planl{\ae}gningen og formgivningen af byen i den store skala ofte fjern og ’usexet’ for unge arkitekter in spe. Det kan fremtidens by ikke v{\ae}re tjent med, og WE LOVE THE CITY vil derfor gerne vise alle, der f{\ae}rdes i byen og bruger dens arkitektur, at her er et potentiale. Med udstillingen WE LOVE THE CITY {\o}nsker Utzon Centeret, LasseVegas Kontoret ApS og ADEPT arkitekter at {\aa}bne d{\o}rene til et laboratorium, som er forelsket i urbaniteten, og som viser beskueren, at potentialet for en ny generation af by-elskende arkitekter findes i s{\ae}tningen ’Byen i bygningen og bygningen i byen’! S{\ae}tningens dobbelthed betoner, at omdrejningspunktet for formgivningen af byen til stadighed er det arkitektoniske v{\ae}rk; men ikke v{\ae}rket som en singularitet i byen.",
  keywords = "Urban design, arkitektur, we love the city, ADEPT",
  author = "Lasse Andersson and Martin Krogh and Martin Laursen",
  note = "Indberetningen er en 300 m2 store udstilling, vist mellem den 16 april og 22 maj 2011 i den centrale udstillingshal p{\aa} Utzon Centeret i aalborg. Udgivelsesmedie: Hal 1 p{\aa} Utzon Centeret",
  year = "2011",
  month = "4",
  day = "16",
  language = "Dansk",

  }

  Andersson, L, Krogh, M & Laursen, M, WE LOVE THE CITY: Byen i bygningen, bygningen i byen, 2011, 2D/3D (psysical products), Aalborg, Utzon Centeret.
  WE LOVE THE CITY : Byen i bygningen, bygningen i byen. Andersson, Lasse (Producer); Krogh, Martin (Producer); Laursen, Martin (Producer). 2011. Aalborg, Utzon Centeret.

  Research output: Non-textual form2D/3D (psysical products)Communication

  TY - ADVS

  T1 - WE LOVE THE CITY

  T2 - Byen i bygningen, bygningen i byen

  A2 - Andersson, Lasse

  A2 - Krogh, Martin

  A2 - Laursen, Martin

  N1 - Indberetningen er en 300 m2 store udstilling, vist mellem den 16 april og 22 maj 2011 i den centrale udstillingshal på Utzon Centeret i aalborg. Udgivelsesmedie: Hal 1 på Utzon Centeret

  PY - 2011/4/16

  Y1 - 2011/4/16

  N2 - WE LOVE THE CITY Byen i bygningen, bygningen i byen Lasse Andersson, Ph.d., arkitekt maa, adjunkt ved Aalborg Universitet Med udstillingen WE LOVE THE CITY vil vi formidle mødet mellem urban design oog arkitektur. Disciplinen ’at bygge by’ har de seneste 20 år ikke tændt hjerterne hos arkitektstuderende på de danske arkitektskoler eller for den sags skyld på universiteterne. De, der i en dansk kontekst søger mod arkitektfaget drages af bygningen og af at udleve drømmen om at være arkitekten, der formgiver ’værket’. Derfor fremstår planlægningen og formgivningen af byen i den store skala ofte fjern og ’usexet’ for unge arkitekter in spe. Det kan fremtidens by ikke være tjent med, og WE LOVE THE CITY vil derfor gerne vise alle, der færdes i byen og bruger dens arkitektur, at her er et potentiale. Med udstillingen WE LOVE THE CITY ønsker Utzon Centeret, LasseVegas Kontoret ApS og ADEPT arkitekter at åbne dørene til et laboratorium, som er forelsket i urbaniteten, og som viser beskueren, at potentialet for en ny generation af by-elskende arkitekter findes i sætningen ’Byen i bygningen og bygningen i byen’! Sætningens dobbelthed betoner, at omdrejningspunktet for formgivningen af byen til stadighed er det arkitektoniske værk; men ikke værket som en singularitet i byen.

  AB - WE LOVE THE CITY Byen i bygningen, bygningen i byen Lasse Andersson, Ph.d., arkitekt maa, adjunkt ved Aalborg Universitet Med udstillingen WE LOVE THE CITY vil vi formidle mødet mellem urban design oog arkitektur. Disciplinen ’at bygge by’ har de seneste 20 år ikke tændt hjerterne hos arkitektstuderende på de danske arkitektskoler eller for den sags skyld på universiteterne. De, der i en dansk kontekst søger mod arkitektfaget drages af bygningen og af at udleve drømmen om at være arkitekten, der formgiver ’værket’. Derfor fremstår planlægningen og formgivningen af byen i den store skala ofte fjern og ’usexet’ for unge arkitekter in spe. Det kan fremtidens by ikke være tjent med, og WE LOVE THE CITY vil derfor gerne vise alle, der færdes i byen og bruger dens arkitektur, at her er et potentiale. Med udstillingen WE LOVE THE CITY ønsker Utzon Centeret, LasseVegas Kontoret ApS og ADEPT arkitekter at åbne dørene til et laboratorium, som er forelsket i urbaniteten, og som viser beskueren, at potentialet for en ny generation af by-elskende arkitekter findes i sætningen ’Byen i bygningen og bygningen i byen’! Sætningens dobbelthed betoner, at omdrejningspunktet for formgivningen af byen til stadighed er det arkitektoniske værk; men ikke værket som en singularitet i byen.

  KW - Urban design, arkitektur, we love the city, ADEPT

  M3 - 2D/3D (Fysisk produkt)

  CY - Aalborg, Utzon Centeret

  ER -

  Andersson L (Producer), Krogh M (Producer), Laursen M (Producer). WE LOVE THE CITY: Byen i bygningen, bygningen i byen Aalborg, Utzon Centeret: . 2011.