WE LOVE THE CITY

Byen i Bygningen, bygningen i byen

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

Abstract

Disciplinen ’at bygge by’ har de seneste 20 år kæmpet for at tænde hjerterne hos arkitektstuderende på de danske arkitektskoler eller for den sags skyld på universiteterne. Men faget urban design og byplanlægningen har ikke formået at skabe et stærkt elevgrundlag. De, der i en dansk kontekst søger mod arkitektfaget drages af bygningen og af at udleve drømmen om at være arkitekten, der formgiver ’værket’. Derfor fremstår planlægningen og formgivningen af byen i den store skala ofte fjern og ’usexet’ for unge arkitekter in spe. Det kan fremtidens by ikke være tjent med, og med workshoppen ABSTRAKTISTAN 2011 og udstillingen WE LOVE THE CITY på Utzon Centeret i Aalborg vil vi derfor gerne vise alle, der færdes i byen og bruger dens arkitektur, at der i Urban design fagligheden er et potentiale. Både for de der bruger byen og for dem der udøver arkitekturen med en stærk urban intention i det skala område, der findes mellem 1:100 til 1:2000.
Original languageDanish
Publication date16 Apr 2011
Publication statusPublished - 16 Apr 2011

Cite this

@misc{90a518e82c4e43d2b9937e95347b8eaa,
title = "WE LOVE THE CITY: Byen i Bygningen, bygningen i byen",
abstract = "Disciplinen ’at bygge by’ har de seneste 20 {\aa}r k{\ae}mpet for at t{\ae}nde hjerterne hos arkitektstuderende p{\aa} de danske arkitektskoler eller for den sags skyld p{\aa} universiteterne. Men faget urban design og byplanl{\ae}gningen har ikke form{\aa}et at skabe et st{\ae}rkt elevgrundlag. De, der i en dansk kontekst s{\o}ger mod arkitektfaget drages af bygningen og af at udleve dr{\o}mmen om at v{\ae}re arkitekten, der formgiver ’v{\ae}rket’. Derfor fremst{\aa}r planl{\ae}gningen og formgivningen af byen i den store skala ofte fjern og ’usexet’ for unge arkitekter in spe. Det kan fremtidens by ikke v{\ae}re tjent med, og med workshoppen ABSTRAKTISTAN 2011 og udstillingen WE LOVE THE CITY p{\aa} Utzon Centeret i Aalborg vil vi derfor gerne vise alle, der f{\ae}rdes i byen og bruger dens arkitektur, at der i Urban design fagligheden er et potentiale. B{\aa}de for de der bruger byen og for dem der ud{\o}ver arkitekturen med en st{\ae}rk urban intention i det skala omr{\aa}de, der findes mellem 1:100 til 1:2000.",
keywords = "Udstillingsformidling, We Love The City",
author = "Lasse Andersson",
year = "2011",
month = "4",
day = "16",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

WE LOVE THE CITY : Byen i Bygningen, bygningen i byen. / Andersson, Lasse.

2011, Blog.

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

TY - ICOMM

T1 - WE LOVE THE CITY

T2 - Byen i Bygningen, bygningen i byen

AU - Andersson, Lasse

PY - 2011/4/16

Y1 - 2011/4/16

N2 - Disciplinen ’at bygge by’ har de seneste 20 år kæmpet for at tænde hjerterne hos arkitektstuderende på de danske arkitektskoler eller for den sags skyld på universiteterne. Men faget urban design og byplanlægningen har ikke formået at skabe et stærkt elevgrundlag. De, der i en dansk kontekst søger mod arkitektfaget drages af bygningen og af at udleve drømmen om at være arkitekten, der formgiver ’værket’. Derfor fremstår planlægningen og formgivningen af byen i den store skala ofte fjern og ’usexet’ for unge arkitekter in spe. Det kan fremtidens by ikke være tjent med, og med workshoppen ABSTRAKTISTAN 2011 og udstillingen WE LOVE THE CITY på Utzon Centeret i Aalborg vil vi derfor gerne vise alle, der færdes i byen og bruger dens arkitektur, at der i Urban design fagligheden er et potentiale. Både for de der bruger byen og for dem der udøver arkitekturen med en stærk urban intention i det skala område, der findes mellem 1:100 til 1:2000.

AB - Disciplinen ’at bygge by’ har de seneste 20 år kæmpet for at tænde hjerterne hos arkitektstuderende på de danske arkitektskoler eller for den sags skyld på universiteterne. Men faget urban design og byplanlægningen har ikke formået at skabe et stærkt elevgrundlag. De, der i en dansk kontekst søger mod arkitektfaget drages af bygningen og af at udleve drømmen om at være arkitekten, der formgiver ’værket’. Derfor fremstår planlægningen og formgivningen af byen i den store skala ofte fjern og ’usexet’ for unge arkitekter in spe. Det kan fremtidens by ikke være tjent med, og med workshoppen ABSTRAKTISTAN 2011 og udstillingen WE LOVE THE CITY på Utzon Centeret i Aalborg vil vi derfor gerne vise alle, der færdes i byen og bruger dens arkitektur, at der i Urban design fagligheden er et potentiale. Både for de der bruger byen og for dem der udøver arkitekturen med en stærk urban intention i det skala område, der findes mellem 1:100 til 1:2000.

KW - Udstillingsformidling, We Love The City

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -