Mech-Sense

Organisationsprofil

Mech-Sense hører til blandt verdens førende inden for smerteforskning i de indre organer. Netop denne type smerte er blandt de hyppigste årsager til, at folk søger læge, og da smerterne opleves meget forskelligt, kan det være vanskeligt for lægen, at stille en præcis diagnose og sætte en effektiv behandling i gang.

Forskerne ved centeret arbejder på at "åbne den sorte boks", som hjernen er, når det kommer til at måle smerter i de indre organer. De studerer blandt andet, hvordan smerte opleves og påvirker nervesystemet, bl.a. ved at opstille eksperimentelle smertemodeller, hvor de stimuli, som eksempelvis varme, påføres - og deres respons herefter måles i hjernen.

For bedst muligt at efterligne de "rigtige" smerter, har centerets forskere bl.a. udviklet en såkaldt multimodal sonde. Sonden, der polaceres i patientens spiserør, påvirker kroppen med forskellige stimuli. Den kan for eksempel udsende varme eller injicere væske, der påvirker slimhinden. På den måde kan lægerne prøve sig frem, indtil de finder en smerte, der svarer til den, som patienten oplever i dagligdagen. På den baggrund kan lægerne stille en præcis diagnose, som er forudsætningen for den mest hensigtsmæssige behandling

Luk

Publikationer (352)

Mest anvendte tidsskrifter

Mest downloadede publikationer

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 78322715