God smag og bordskik er den bedste slankekur: Amerikanere bliver fede af at fokusere på ernæring. Franskmænd bliver slanke af gode smagsoplevelser.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kronik

612 Downloads (Pure)

Abstract

Rockwool Fondens Forskningsenhed har for nylig offentliggjort rapporten ’Helbred, trivsel og overvægt blandt danskerne’, der viser, at antallet af svært overvægtige i USA og Storbritannien er over dobbelt så stort som i Danmark. Den franske madsociolog Claude Fischler beskæftiger sig med sammenhængen mellem måltidskultur og fedme, og hans forskning peger på, at vi i Danmark måske, og stik mod vore bedste intentioner, stille og roligt er på vej mod amerikanske og britiske tilstande.
OriginalsprogDansk
TidsskriftPolitiken
ISSN0907-1814
StatusUdgivet - 2 jul. 2011

Emneord

  • mad
  • fedme
  • måltider
  • commensality
  • madkultur

Citationsformater