Smarte byer - Smart mad til mange?: Kan det offentlige kan tage ansvar for sundhed og bæredygtighed med fødevarerne som omdrejningspunkt?

  • Bent Egberg Mikkelsen (Lecturer)

Activity: Talks and presentationsTalks and presentations in private or public companies

Description

Kan vi tænke SMART PUBLIC FOOD som en del at SMART CITIES tankegangen? Dette indlæg bidrag debatten ved at fremdrage eksempler på hvordan det offentlige kan tage ansvar for sundhed og bæredygtighed med fødevarerne som omdrejningspunkt. Det kommer ind på byrummet og dets aktionsmuligheder i forhold fødevarer og ser på lokalsamfundet og muligheden for at skabe sundhed og bæredygtighed gennem de fødevarer der udbydes, dyrkes, sælges, konsumeres etc. Aalborg og region Nord er det gennemgående eksempel. Der ses på ”cirkulære” fødevareøkonomier hvor fx flere grene af den offentlige madpraxis arbejder sammen fx om havedyrkning, indkøb af økologi og lokale fødevarer. Der vises eksempler på hvordan lokalområderne og institutionerne og ser på skolernes rolle i at skabe sundere og dannende madomgivelser
Period7 Oct 2014
Held atUnknown external organisation