Topmøde i Bruxelles : P1 - Orientering

 • Morten Thøtt Andersen

Press/Media: Press / Media

Description

Topmøde i Bruxelles - Theresa May går bodsgang til de 27 EU-ledere - eller hvad er det lige der foregår? For på den anden side skal EU også ha' butikken til at fungere på daglig basis. Er EU trætte af de egocentriske briter eller håber begge parter på et snarligt gennembrud. Vi analyserer og hører sidste nyt fra Bruxelles.
Mens USA med Trumps tilskyndelse trækker sig som verdensleder på klima-og energiområdet, så håber mange at Kina vil vise sig som en grøn og bæredygtig verdensleder i stedet. I denne uge er Partikongressen samlet i Beijing, blandt andet for at lytte til Kinas præsident Xi Jinping gøre status på netop klimaområdet. Vi har sidste nyt om Kinas opstigning til en mulig grøn stormagt.
Og så skal vi høre om Norges finansminister og leder af Fremskridtspartiet Siv Jensen, der groft undervurderede situationen, da hun troppede op til en temafest iført indianerkostume.
Beslutningen har i hvert fald medført anklager om kulturel appropriation , hvidheds-privilegier og manglende respekt over for minoriteter og urfolk. Sågar sametingspræsidenten raser mod ministeren. Hør hvad alt dette går ud på i dagens udgave af Orientering.
Værter er Karen Hjulmand og Mathias Bay Lynggaard.
Erik Weir redigerer. 

Subject

Topmøde i Bruxelles

Period20 Oct 2017

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleTopmøde i Bruxelles
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletDanmarks radio - P1
  Media typeRadio
  Duration/Length/Size1:53:00
  Country/TerritoryDenmark
  Date20/10/2017
  Producer/Author Karen Hjulmand og Mathias Bay Lynggaard
  URLhttps://www.dr.dk/radio/p1/orientering/orientering-2017-10-20
  PersonsMorten Thøtt Andersen