Complementum – øget gennemførelse gennem styrkelse af læring, fællesskaber og overgange

Project Details

Description

Complementum er et projektsamarbejde mellem de fem SOSU-skoler i Region Midtjylland.
Samlet projektbudget: 14.000.000 kr.
EU Socialfonden Plus støtter med: 5.600.000 kr.
Region Midt støtter med: 5.600.000 kr.

Projektet, der pågår helt indtil slutningen af 2025, handler om øget gennemførelse gennem styrkelse af læring, fællesskaber og overgange på social og sundhedsuddannelsen.
Forskningsindsatsens formål er at producere viden om sammenhænge mellem sosu-skolernes indsatser og forebyggelse af frafald. Forskningsindsatsen er baseret på en forandringsteoretisk tilgang til organisatoriske udviklingsprocesser. Forandringsteorien opstiller de teoretiske og empiriske (skolerne) antagelser om hvordan projektets tiltag forventes at skabe den tilstræbte forandring (øget gennemførelse). Forandringsteoriens begreber og proces anvendes i projektets udviklingsdel til at systematisere organisatoriske udviklingsprocesser og samle medarbejdere og ledelsen om det fælles mål.
Projektets indsatser omhandler kompetence-løft ift. elevdiversitet og metoder, og der skal udvikles/designes og afprøves metoder, undervisningsformer ( eg co-teaching) og arbejdsformer der kan bidrage til at flere elever gennemfører uddannelsenLayman's descriptionShort titleComplementum
StatusActive
Effective start/end date01/08/202331/12/2025

UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. This project contributes towards the following SDG(s):

  • SDG 4 - Quality Education