Concrete Architecture: Abstract Environment

Research output: Contribution to conference without publisher/journalPosterResearchpeer-review

Abstract

1)Arkitektur er fysisk til stede, og opleves med sanserne. Arkitektur er konkret. Det var miljøproblemerne også engang. Industrisamfundets miljøproblemer var til at få øje på, de handlede blandt andet om bymæssige problemer med røg, støj og stank. Industrisamfundets miljøproblemer var mærkbart til stede – de var konkrete.


2)Aktuelle miljøproblemer har en anden karakter. De alvorligste som fx drivhuseffekten og det voksende hul i ozonlaget findes i en fjern atmosfære, og andre forureningstyper som fx stråling og østrogenlignende stoffer kan heller ikke hverken ses, høres eller lugtes. De er uhåndgribelige – de er abstrakte.


3)Dermed er der opstået et nyt forhold mellem arkitektur og miljøproblemer. Modernismens arkitekter kunne kæde løsningen af industrisamfundets miljøproblemer sammen med udvikling af konkrete arkitektoniske kvaliteter – dagslys, grønne parker, støjfrie boligområder. Aktuel arkitektur skal forholde sig til miljøproblemer, der er abstrakte og ikke sansbare. Det komplicerer udviklingen af en bæredygtig arkitektur.
Original languageEnglish
Publication date1 Nov 2012
Number of pages3
Publication statusPublished - 1 Nov 2012
EventTOWARDS an ECOLOGY of TECTONICS - København, Denmark
Duration: 1 Nov 20121 Nov 2012

Conference

ConferenceTOWARDS an ECOLOGY of TECTONICS
CountryDenmark
CityKøbenhavn
Period01/11/201201/11/2012

Cite this

Bech-Danielsen, C. (2012). Concrete Architecture: Abstract Environment. Poster presented at TOWARDS an ECOLOGY of TECTONICS, København, Denmark.
Bech-Danielsen, Claus. / Concrete Architecture : Abstract Environment. Poster presented at TOWARDS an ECOLOGY of TECTONICS, København, Denmark.3 p.
@conference{97f8fd692bb3496f93e3bf5d5bd192c6,
title = "Concrete Architecture: Abstract Environment",
abstract = "1)Arkitektur er fysisk til stede, og opleves med sanserne. Arkitektur er konkret. Det var milj{\o}problemerne ogs{\aa} engang. Industrisamfundets milj{\o}problemer var til at f{\aa} {\o}je p{\aa}, de handlede blandt andet om bym{\ae}ssige problemer med r{\o}g, st{\o}j og stank. Industrisamfundets milj{\o}problemer var m{\ae}rkbart til stede – de var konkrete. 2)Aktuelle milj{\o}problemer har en anden karakter. De alvorligste som fx drivhuseffekten og det voksende hul i ozonlaget findes i en fjern atmosf{\ae}re, og andre forureningstyper som fx str{\aa}ling og {\o}strogenlignende stoffer kan heller ikke hverken ses, h{\o}res eller lugtes. De er uh{\aa}ndgribelige – de er abstrakte.3)Dermed er der opst{\aa}et et nyt forhold mellem arkitektur og milj{\o}problemer. Modernismens arkitekter kunne k{\ae}de l{\o}sningen af industrisamfundets milj{\o}problemer sammen med udvikling af konkrete arkitektoniske kvaliteter – dagslys, gr{\o}nne parker, st{\o}jfrie boligomr{\aa}der. Aktuel arkitektur skal forholde sig til milj{\o}problemer, der er abstrakte og ikke sansbare. Det komplicerer udviklingen af en b{\ae}redygtig arkitektur.",
author = "Claus Bech-Danielsen",
year = "2012",
month = "11",
day = "1",
language = "English",
note = "null ; Conference date: 01-11-2012 Through 01-11-2012",

}

Bech-Danielsen, C 2012, 'Concrete Architecture: Abstract Environment', TOWARDS an ECOLOGY of TECTONICS, København, Denmark, 01/11/2012 - 01/11/2012.

Concrete Architecture : Abstract Environment. / Bech-Danielsen, Claus.

2012. Poster presented at TOWARDS an ECOLOGY of TECTONICS, København, Denmark.

Research output: Contribution to conference without publisher/journalPosterResearchpeer-review

TY - CONF

T1 - Concrete Architecture

T2 - Abstract Environment

AU - Bech-Danielsen, Claus

PY - 2012/11/1

Y1 - 2012/11/1

N2 - 1)Arkitektur er fysisk til stede, og opleves med sanserne. Arkitektur er konkret. Det var miljøproblemerne også engang. Industrisamfundets miljøproblemer var til at få øje på, de handlede blandt andet om bymæssige problemer med røg, støj og stank. Industrisamfundets miljøproblemer var mærkbart til stede – de var konkrete. 2)Aktuelle miljøproblemer har en anden karakter. De alvorligste som fx drivhuseffekten og det voksende hul i ozonlaget findes i en fjern atmosfære, og andre forureningstyper som fx stråling og østrogenlignende stoffer kan heller ikke hverken ses, høres eller lugtes. De er uhåndgribelige – de er abstrakte.3)Dermed er der opstået et nyt forhold mellem arkitektur og miljøproblemer. Modernismens arkitekter kunne kæde løsningen af industrisamfundets miljøproblemer sammen med udvikling af konkrete arkitektoniske kvaliteter – dagslys, grønne parker, støjfrie boligområder. Aktuel arkitektur skal forholde sig til miljøproblemer, der er abstrakte og ikke sansbare. Det komplicerer udviklingen af en bæredygtig arkitektur.

AB - 1)Arkitektur er fysisk til stede, og opleves med sanserne. Arkitektur er konkret. Det var miljøproblemerne også engang. Industrisamfundets miljøproblemer var til at få øje på, de handlede blandt andet om bymæssige problemer med røg, støj og stank. Industrisamfundets miljøproblemer var mærkbart til stede – de var konkrete. 2)Aktuelle miljøproblemer har en anden karakter. De alvorligste som fx drivhuseffekten og det voksende hul i ozonlaget findes i en fjern atmosfære, og andre forureningstyper som fx stråling og østrogenlignende stoffer kan heller ikke hverken ses, høres eller lugtes. De er uhåndgribelige – de er abstrakte.3)Dermed er der opstået et nyt forhold mellem arkitektur og miljøproblemer. Modernismens arkitekter kunne kæde løsningen af industrisamfundets miljøproblemer sammen med udvikling af konkrete arkitektoniske kvaliteter – dagslys, grønne parker, støjfrie boligområder. Aktuel arkitektur skal forholde sig til miljøproblemer, der er abstrakte og ikke sansbare. Det komplicerer udviklingen af en bæredygtig arkitektur.

M3 - Poster

ER -

Bech-Danielsen C. Concrete Architecture: Abstract Environment. 2012. Poster presented at TOWARDS an ECOLOGY of TECTONICS, København, Denmark.