Bøffen kan blive grønnere - forskningsprojekt tracker co2-aftryk på hver en bøf

  • Emil Pedersen

Presse/medie

Beskrivelse

Ph.d. Emil Pedersen fra Aalborg Universitet har hjulpet Danish Crown med at kortlægge CO2-aftrykket i oksekødsproduktionen. Han har brugt en livscyklus analyse til at identificere, at over 95% af udledningerne stammer fra landmændene. Pedersen forklarer, at landmændene ikke ved, hvad de skal bruge CO2-data til, og at der er behov for at gøre informationen mere håndgribelig. "Man skal gøre det så praktisk som muligt. Det nytter ikke bare at komme med en masse tal og rapporter," siger Pedersen. Han anbefaler skræddersyede løsninger og undervisning til landmændene for at hjælpe dem med at reducere deres CO2-udledning.

(Resumé leveret af Infomedia) Kilder: Fødevarefokus.dk, 09-11-2023

Periode9 nov. 2023

Mediedækning

1

Mediedækning