Projektdetaljer

Beskrivelse

CALL Copenhagen har faciliteret udvikingen af en GIS-drevet platform for samskabende planlægning af lokale klimatilpasningsprojekter.

Udviklingen er drevet af læringscentret ENERGI & VAND i partnerskab med HOFOR, Københavns Kommune, GEOINFO, Build a World og Aalborg Universitet med støtte fra Vandsektorens Udviklings- og Demonstrationsprogram (VUDP).


Stærkere privat engagement

Collaboratorium for Klimatilpasning giver et bud på, hvordan vi får engageret ejere af private veje i at tage beslutninger, der er bæredygtige for ikke blot dem selv, men også for deres omverden.
Teknologistøttet samskabelse

Gennem brug af relevante teknologier (fra droner til papirkort) giver Collaboratoriet borgerne indsigt i de komplekse problemstillinger, der knytter sig til håndtering af vandet i deres lokale områder.
Informeret deltagelse

Med informationen kan borgerne deltage i drøftelser omkring løsningerne i deres område, og borgerne kan udtrykke deres betænkeligheder og afprøve deres idéer ved hjælp af forskellige teknologier, hvor tærsklen for deltagelse er lav, og hvor forhandling kan finde sted.

Nøgleresultater

Collaboratorium har været nomineret til European Network of Living Labs “Living Lab Project Award 2018” og har vundet ESRI’s pris som årets danske GISelle og Geoforums prestigefulde Jurypris ved uddelingen af Geodataprisen 2019.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato03/04/201701/10/2019

FN's verdensmål

I 2015 blev FN-landene enige om 17 verdensmål til at bekæmpe fattigdom, beskytte planeten og sikre velstand for alle. Dette projekt bidrager til følgende verdensmål:

  • Verdensmål 11 - Bæredygtige byer og lokalsamfund
  • Verdensmål 13 - Klimaindsats
  • Verdensmål 17 - Partnerskaber for handling