Det grænseløse tv-drama: Danskhed og transnationalitet

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Abstract

Dansk tv-drama er en arena for billeder, ord og musik, der bevæger os og taler til vores følelsesliv. Det er også et forum for debat om samfundet og individet, om etik, køn, generationer og etnicitet, om danskernes forhold til vores historie og hvad der foregår i den verden, vi er en del af.
Det grænseløse tv-drama beretter historien om dansk tv-dramas guldalder fra 1995 til 2016. I den periode lancerede DR og TV 2 en serie tv-dramaer, der i hidtil ukendt omfang optog publikum. Dansk tv-drama formåede at indfange og forhandle centrale tendenser i samfundsudviklingen og omsætte dem i aktuelle dilemmaer, understøttet af slagkraftig æstetik. Danske producenter tilegnede sig nye tilgange til temaer og stil – og dansk tv-drama fik momentum i et internationalt gennemslag, ingen havde drømt om. Resultatet blev øget transnationalitet i produktionsform og sigte. Bogen beskriver indgående hvorfor og hvordan det kunne lade sig gøre.
I denne historie spiller produktionskultur såvel som æstetik, genrer og modtagelse sammen. Udviklingen kortlægges i bogen ud fra kvantitative og kvalitative synsvinkler. Omdrejningspunktet er klassikere fra dominerende genrer – krimi og dansk noir, politisk drama, familie- og melodrama, komedie og satire, julekalender for hele familien og historisk drama.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagSamfundslitteratur
Antal sider500
ISBN (Trykt)978-87-593-2788-3
StatusUdgivet - 2020
NavnMedier, Kommunikation, Journalistik
Vol/bind16
ISSN1904-271X

Bibliografisk note

Samfundslitteraturs hjemmeside

Emneord

  • dansk tv-dramas historie i perioden 1995-2016, danskhed, transnationalitet

Citationsformater