Arbejdsmigranter på det danske arbejdsmarked

Spanger, M. (Foredragsholder), Bjarke Refslund (Foredragsholder)

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Beskrivelse

Marlene Spanger og Bjarke Refslund belyser arbejdsmigranter på det prekære arbejdsmarked med fokus på Danmark som modtagersamfund. Der er i det seneste årti sket en markant internationalisering af det danske arbejdsmarked med en markant stigning i antallet af udenlanske arbejdstagere.
Arbejdsmigranter befinder sig ofte i en sårbar eller prekær position, som giver arbejdsgiverne større mulighed for at definere arbejdsvilkårene, end det normalt er tilfældet i den danske arbejdsmarkedsmodel. For eksempel kan migranternes fortsatte ophold i landet være betinget af ansættelsen.
Præsentationen vil dels belyse, hvordan forskellige aktører har indflydelse på migranternes arbejdsliv og deres mobilitet, dels hvorledes migranter navigerer på et arbejdsmarked på tværs af nationer. Oplægget tager empirisk udgangspunkt i arbejdsmigranternes interaktion med fagbevægelsen, staten og formidlingsbureauer indenfor blandt andet byggebranchen og det grønne område.
Periode26 apr. 2018
BegivenhedstitelCenter for Studier i Arbejdsliv Årskonference: Prekarisering i Danmark? – omfang, konsekvenser, handlemuligheder?
BegivenhedstypeKonference
PlaceringKøbenhavn , Danmark
Grad af anerkendelseNational

Emneord

  • migration
  • arbjejde
  • den grønne sektor