S stiller krav til forhandlinger om Finanslov 2005

Presse/medie

Beskrivelse

Ti års skattelettelser og skattestop har medført, at en direktørfamilie har 22 pct. flere penge, hvilket er en større stigning end for almindelige lønmodtagere og studerende. For at udligne uligheden kræver Socialdemokraterne, at prisen for at tage bus og tog ikke må stige, og samtidig må det bl.a. heller ikke blive dyrere at have børn i daginstitutioner. Det siger formand Helle Thorning-Schmidt (S). Hun tilføjer, at det vil komme alle til gode, og at det vil glæde andre end dem, der bor i egen bolig. Professor Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet mener, at når uligheden mellem rig og fattig vokser, betyder skattestoppet uendeligt lidt i forhold til stigende huspriser, der giver boligejerne formuer i friværdi. Helle Thorning-Schmidt vil dog ikke røre ved husejernes store gevinster. (07.08)
Periode3 aug. 2005

Mediedækning