Go Cook - de første 10 år

Evaluering og forslag til fremtiden

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

69 Downloads (Pure)

Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagAalborg Universitet
StatusUdgivet - 7 jan. 2018

• madlæring
  • madkundskab
  • hjemkundskab
  • maddannelse
  • mad i skolen
  • Go Cook

@book{c4ad4e1aa2b244208a4da10422275efd,
title = "Go Cook - de f{\o}rste 10 {\aa}r: Evaluering og forslag til fremtiden",
abstract = "Med henvisning til evalueringens datagrundlag udpeges i arbejdsrapportens indsatsomr{\aa}der for fremtidens Go Cook (Go Cook er et landsd{\ae}kkende tilbud til underst{\o}ttelse af madkundskabs- og madl{\ae}ringsaktiviter i grundskolen). De bliver tematiseret som f{\o}lger:1. Med henblik p{\aa} at udvikle de didaktiske muligheder peges p{\aa} fagintegration med specielt fokus p{\aa} synergi med fagene natur/teknologi, dansk og idr{\ae}t. Som element heri indg{\aa}r ogs{\aa} mulighederne for at udvikle GoCook til en aktivitet, der i h{\o}jere grad vil kunne bruges henover hele skole{\aa}ret.2. Af speciel relevans for {\o}nsket om at GoCook kan bidrage til folkesundheden peges p{\aa} et st{\ae}rkere fokus p{\aa} udskolingseleverne samt en t{\ae}ttere opf{\o}lgende for{\ae}ldrekontakt fra l{\ae}rernes side. Et indsatsomr{\aa}de, der ogs{\aa} antages at ville have betydning for {\o}nsket om at mindske ”uligheden i sundhed”. 3. Med hensyn til at f{\aa} flere b{\o}rn/for{\ae}ldre til at lave retterne fra GoCook, dvs. sikre GoCooks ambitioner om ogs{\aa} at {\o}ge madlavningslyst, maddannelse og tilberedningskompetencer p{\aa} lang sigt, peges bl.a. p{\aa} vejledningsmateriale til for{\ae}ldrene med fokus p{\aa}, hvordan man bedst inddrager b{\o}rnene i madlavningen derhjemme. 4. Endelig peges p{\aa} uudnyttede potentialer med hensyn til at skabe samspil med Coops butikker, herunder at medvirke til at skabe st{\o}rre kundeloyalitet. foretrukne dagligvareleverand{\o}r.",
keywords = "madl{\ae}ring, madkundskab, hjemkundskab, maddannelse, mad i skolen, Go Cook",
author = "Boris Andersen",
year = "2018",
month = "1",
day = "7",
publisher = "Aalborg Universitet",

Go Cook - de første 10 år : Evaluering og forslag til fremtiden . / Andersen, Boris.

København : Aalborg Universitet, 2018. 52 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

TY - RPRT

T1 - Go Cook - de første 10 år

T2 - Evaluering og forslag til fremtiden

AU - Andersen, Boris

PY - 2018/1/7

Y1 - 2018/1/7

N2 - Med henvisning til evalueringens datagrundlag udpeges i arbejdsrapportens indsatsområder for fremtidens Go Cook (Go Cook er et landsdækkende tilbud til understøttelse af madkundskabs- og madlæringsaktiviter i grundskolen). De bliver tematiseret som følger:1. Med henblik på at udvikle de didaktiske muligheder peges på fagintegration med specielt fokus på synergi med fagene natur/teknologi, dansk og idræt. Som element heri indgår også mulighederne for at udvikle GoCook til en aktivitet, der i højere grad vil kunne bruges henover hele skoleåret.2. Af speciel relevans for ønsket om at GoCook kan bidrage til folkesundheden peges på et stærkere fokus på udskolingseleverne samt en tættere opfølgende forældrekontakt fra lærernes side. Et indsatsområde, der også antages at ville have betydning for ønsket om at mindske ”uligheden i sundhed”. 3. Med hensyn til at få flere børn/forældre til at lave retterne fra GoCook, dvs. sikre GoCooks ambitioner om også at øge madlavningslyst, maddannelse og tilberedningskompetencer på lang sigt, peges bl.a. på vejledningsmateriale til forældrene med fokus på, hvordan man bedst inddrager børnene i madlavningen derhjemme. 4. Endelig peges på uudnyttede potentialer med hensyn til at skabe samspil med Coops butikker, herunder at medvirke til at skabe større kundeloyalitet. foretrukne dagligvareleverandør.

AB - Med henvisning til evalueringens datagrundlag udpeges i arbejdsrapportens indsatsområder for fremtidens Go Cook (Go Cook er et landsdækkende tilbud til understøttelse af madkundskabs- og madlæringsaktiviter i grundskolen). De bliver tematiseret som følger:1. Med henblik på at udvikle de didaktiske muligheder peges på fagintegration med specielt fokus på synergi med fagene natur/teknologi, dansk og idræt. Som element heri indgår også mulighederne for at udvikle GoCook til en aktivitet, der i højere grad vil kunne bruges henover hele skoleåret.2. Af speciel relevans for ønsket om at GoCook kan bidrage til folkesundheden peges på et stærkere fokus på udskolingseleverne samt en tættere opfølgende forældrekontakt fra lærernes side. Et indsatsområde, der også antages at ville have betydning for ønsket om at mindske ”uligheden i sundhed”. 3. Med hensyn til at få flere børn/forældre til at lave retterne fra GoCook, dvs. sikre GoCooks ambitioner om også at øge madlavningslyst, maddannelse og tilberedningskompetencer på lang sigt, peges bl.a. på vejledningsmateriale til forældrene med fokus på, hvordan man bedst inddrager børnene i madlavningen derhjemme. 4. Endelig peges på uudnyttede potentialer med hensyn til at skabe samspil med Coops butikker, herunder at medvirke til at skabe større kundeloyalitet. foretrukne dagligvareleverandør.

KW - madlæring

KW - madkundskab