Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

355 Downloads (Pure)

Afhandlingen er Gitte Søgaards ph.d.-afhandling.
ForlagAalborg Universitetsforlag
ISBN (Elektronisk)978-87-7112-298-5
DOI
StatusUdgivet - 2016
NavnPh.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet
ISSN2246-1256

Bibliografisk note

Erik Werlauff, Hovedvejleder

• koncernbegreb

@phdthesis{bf2beea442cf41c281bc048d24faadc0,
title = "Koncernbegreber i regnskabs- og selskabsretten - et studium i koncernbegrebers tilblivelse og indhold med baggrund i samspillet mellem internationale regnskabsstandarder, EU-retten og national ret",
abstract = "Siden 2005 har europ{\ae}iske b{\o}rsnoterede selskaber skullet afl{\ae}gge koncernregnskaber efter IASB-organisationens regnskabsstandarder, og siden 2009-reformerne af henholdsvis {\aa}rsregnskabsloven og selskabsloven har disse loves koncernbegreber skullet fortolkes i overensstemmelse hermed.Dette rejser en r{\ae}kke sp{\o}rgsm{\aa}l i tilknytning til disse regnskabsstandarder, herunder vedr{\o}rende den juridiske forst{\aa}else af koncernbegreberne i disse standarder, men ikke mindst i tilknytning til disse reglers tilblivelse og fortolkning, n{\aa}r de transformeres fra den {\o}konomiske videnskabs vejledende standarder til kodificerede juridiske bestemmelser.Transformeringen fra vejledende tekniske standarder til europ{\ae}iske og nationale juridiske bestemmelser sker i en symbiose af en privat organisations regnskabstekniske standarder, EU-retten og national ret, og der opst{\aa}r herved en form for pluralisme p{\aa} tv{\ae}rs af europ{\ae}iske retlige traditioner p{\aa} den ene side og p{\aa} tv{\ae}rs af henholdsvis den {\o}konomiske og den juridiske videnskab p{\aa} den anden side. Denne s{\ae}rlige tilgang til den retlige begrebsdannelse er en integreret del af afhandlingens behandling af {\aa}rsregnskabsloven og selskabslovens koncernbegreber.Afhandlingen er Gitte S{\o}gaards ph.d.-afhandling.",
keywords = "koncernbegreb",
author = "Gitte S{\o}gaard",
note = "Erik Werlauff, Hovedvejleder",
year = "2016",
doi = "10.5278/vbn.phd.socsci.00018",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

Koncernbegreber i regnskabs- og selskabsretten - et studium i koncernbegrebers tilblivelse og indhold med baggrund i samspillet mellem internationale regnskabsstandarder, EU-retten og national ret. / Søgaard, Gitte .

Aalborg Universitetsforlag, 2016. 419 s. (Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - Koncernbegreber i regnskabs- og selskabsretten - et studium i koncernbegrebers tilblivelse og indhold med baggrund i samspillet mellem internationale regnskabsstandarder, EU-retten og national ret

AU - Søgaard, Gitte

N1 - Erik Werlauff, Hovedvejleder

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Siden 2005 har europæiske børsnoterede selskaber skullet aflægge koncernregnskaber efter IASB-organisationens regnskabsstandarder, og siden 2009-reformerne af henholdsvis årsregnskabsloven og selskabsloven har disse loves koncernbegreber skullet fortolkes i overensstemmelse hermed.Dette rejser en række spørgsmål i tilknytning til disse regnskabsstandarder, herunder vedrørende den juridiske forståelse af koncernbegreberne i disse standarder, men ikke mindst i tilknytning til disse reglers tilblivelse og fortolkning, når de transformeres fra den økonomiske videnskabs vejledende standarder til kodificerede juridiske bestemmelser.Transformeringen fra vejledende tekniske standarder til europæiske og nationale juridiske bestemmelser sker i en symbiose af en privat organisations regnskabstekniske standarder, EU-retten og national ret, og der opstår herved en form for pluralisme på tværs af europæiske retlige traditioner på den ene side og på tværs af henholdsvis den økonomiske og den juridiske videnskab på den anden side. Denne særlige tilgang til den retlige begrebsdannelse er en integreret del af afhandlingens behandling af årsregnskabsloven og selskabslovens koncernbegreber.Afhandlingen er Gitte Søgaards ph.d.-afhandling.

AB - Siden 2005 har europæiske børsnoterede selskaber skullet aflægge koncernregnskaber efter IASB-organisationens regnskabsstandarder, og siden 2009-reformerne af henholdsvis årsregnskabsloven og selskabsloven har disse loves koncernbegreber skullet fortolkes i overensstemmelse hermed.Dette rejser en række spørgsmål i tilknytning til disse regnskabsstandarder, herunder vedrørende den juridiske forståelse af koncernbegreberne i disse standarder, men ikke mindst i tilknytning til disse reglers tilblivelse og fortolkning, når de transformeres fra den økonomiske videnskabs vejledende standarder til kodificerede juridiske bestemmelser.Transformeringen fra vejledende tekniske standarder til europæiske og nationale juridiske bestemmelser sker i en symbiose af en privat organisations regnskabstekniske standarder, EU-retten og national ret, og der opstår herved en form for pluralisme på tværs af europæiske retlige traditioner på den ene side og på tværs af henholdsvis den økonomiske og den juridiske videnskab på den anden side. Denne særlige tilgang til den retlige begrebsdannelse er en integreret del af afhandlingens behandling af årsregnskabsloven og selskabslovens koncernbegreber.Afhandlingen er Gitte Søgaards ph.d.-afhandling.

KW - koncernbegreb

U2 - 10.5278/vbn.phd.socsci.00018

DO - 10.5278/vbn.phd.socsci.00018

M3 - Ph.d.-afhandling