Når kunst gør en forskel: Unges deltagelse i kunst- og kulturprojekter som alternativ arena for sociale indsatser

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

4966 Downloads (Pure)

Resumé

Med afsæt i unges egne fortællinger undersøger Når kunst gør en forskel, hvordan arbejdet med kunst og kultur kan være med til at åbne nye muligheder for unge på kanten af samfundet.

I bogen møder vi unge, der deltager i fem forskellige kunst- og kulturprojekter, hvor de arbejder med teater, musik, fotografi og billedkunst. De unges fortællinger giver et indblik i ungdomslivet, når det er allersværest, men viser også de mange forskydninger og vendepunkter, de kan opleve gennem deres deltagelse i kunst- og kulturprojekterne.

Bogen indeholder en systematisk analyse af de unges møder med projekterne: hvordan de rekrutteres til projekterne, hvordan de arbejder med kunst og kultur i projekterne, samt hvordan de unge sluses ud af projekterne igen. Fokus er på de
elementer i projekterne, der gør en positiv forskel for de unge, og der formuleres en række anbefalinger til, hvordan kunst- og kulturprojekter kan arbejde med henblik på at gøre en positiv forskel for unge på kanten af samfundet.

Når kunst gør en forskel er et must for alle inden for kunst- og kulturområdet, der arbejder med unge på kanten af samfundet. Bogen anlægger et originalt blik på de muligheder, som arbejdet med disse unge indeholder og rummer ny og væsentlig inspiration til projekter, foreninger, organisationer og uddannelser, der ikke specifikt arbejder med kunst og kultur. Bogen, der er skrevet af to ungdomsforskere, er endvidere relevant læsning for studerende, undervisere, praktikere, politiske beslutningstagere og alle andre, der beskæftiger sig med unges liv og ungdomssociologi.
OriginalsprogDansk
ForlagAalborg Universitetsforlag
Vol/bind4
Udgave1
Antal sider166
ISBN (Trykt)978-87-7112-657-0
StatusUdgivet - 2017
NavnUngdomsliv
Nummer4
ISSN2445-5075

Emneord

  • integration
  • kunst
  • kultur
  • unges trivsel
  • alternative areaner

Citer dette

@book{b493e3af71304da59139d66071e90302,
title = "Når kunst g{\o}r en forskel: Unges deltagelse i kunst- og kulturprojekter som alternativ arena for sociale indsatser",
abstract = "Med afs{\ae}t i unges egne fort{\ae}llinger unders{\o}ger N{\aa}r kunst g{\o}r en forskel, hvordan arbejdet med kunst og kultur kan v{\ae}re med til at {\aa}bne nye muligheder for unge p{\aa} kanten af samfundet.I bogen m{\o}der vi unge, der deltager i fem forskellige kunst- og kulturprojekter, hvor de arbejder med teater, musik, fotografi og billedkunst. De unges fort{\ae}llinger giver et indblik i ungdomslivet, n{\aa}r det er allersv{\ae}rest, men viser ogs{\aa} de mange forskydninger og vendepunkter, de kan opleve gennem deres deltagelse i kunst- og kulturprojekterne.Bogen indeholder en systematisk analyse af de unges m{\o}der med projekterne: hvordan de rekrutteres til projekterne, hvordan de arbejder med kunst og kultur i projekterne, samt hvordan de unge sluses ud af projekterne igen. Fokus er p{\aa} deelementer i projekterne, der g{\o}r en positiv forskel for de unge, og der formuleres en r{\ae}kke anbefalinger til, hvordan kunst- og kulturprojekter kan arbejde med henblik p{\aa} at g{\o}re en positiv forskel for unge p{\aa} kanten af samfundet.N{\aa}r kunst g{\o}r en forskel er et must for alle inden for kunst- og kulturomr{\aa}det, der arbejder med unge p{\aa} kanten af samfundet. Bogen anl{\ae}gger et originalt blik p{\aa} de muligheder, som arbejdet med disse unge indeholder og rummer ny og v{\ae}sentlig inspiration til projekter, foreninger, organisationer og uddannelser, der ikke specifikt arbejder med kunst og kultur. Bogen, der er skrevet af to ungdomsforskere, er endvidere relevant l{\ae}sning for studerende, undervisere, praktikere, politiske beslutningstagere og alle andre, der besk{\ae}ftiger sig med unges liv og ungdomssociologi.",
keywords = "integration, kunst, kultur, unges trivsel, alternative areaner",
author = "Nielsen, {Anne Mette W.} and S{\o}rensen, {Niels Ulrik}",
year = "2017",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7112-657-0",
volume = "4",
series = "Ungdomsliv",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
number = "4",
edition = "1",

}

Når kunst gør en forskel : Unges deltagelse i kunst- og kulturprojekter som alternativ arena for sociale indsatser. / Nielsen, Anne Mette W.; Sørensen, Niels Ulrik.

1 udg. Aalborg Universitetsforlag, 2017. 166 s. (Ungdomsliv; Nr. 4).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Når kunst gør en forskel

T2 - Unges deltagelse i kunst- og kulturprojekter som alternativ arena for sociale indsatser

AU - Nielsen, Anne Mette W.

AU - Sørensen, Niels Ulrik

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Med afsæt i unges egne fortællinger undersøger Når kunst gør en forskel, hvordan arbejdet med kunst og kultur kan være med til at åbne nye muligheder for unge på kanten af samfundet.I bogen møder vi unge, der deltager i fem forskellige kunst- og kulturprojekter, hvor de arbejder med teater, musik, fotografi og billedkunst. De unges fortællinger giver et indblik i ungdomslivet, når det er allersværest, men viser også de mange forskydninger og vendepunkter, de kan opleve gennem deres deltagelse i kunst- og kulturprojekterne.Bogen indeholder en systematisk analyse af de unges møder med projekterne: hvordan de rekrutteres til projekterne, hvordan de arbejder med kunst og kultur i projekterne, samt hvordan de unge sluses ud af projekterne igen. Fokus er på deelementer i projekterne, der gør en positiv forskel for de unge, og der formuleres en række anbefalinger til, hvordan kunst- og kulturprojekter kan arbejde med henblik på at gøre en positiv forskel for unge på kanten af samfundet.Når kunst gør en forskel er et must for alle inden for kunst- og kulturområdet, der arbejder med unge på kanten af samfundet. Bogen anlægger et originalt blik på de muligheder, som arbejdet med disse unge indeholder og rummer ny og væsentlig inspiration til projekter, foreninger, organisationer og uddannelser, der ikke specifikt arbejder med kunst og kultur. Bogen, der er skrevet af to ungdomsforskere, er endvidere relevant læsning for studerende, undervisere, praktikere, politiske beslutningstagere og alle andre, der beskæftiger sig med unges liv og ungdomssociologi.

AB - Med afsæt i unges egne fortællinger undersøger Når kunst gør en forskel, hvordan arbejdet med kunst og kultur kan være med til at åbne nye muligheder for unge på kanten af samfundet.I bogen møder vi unge, der deltager i fem forskellige kunst- og kulturprojekter, hvor de arbejder med teater, musik, fotografi og billedkunst. De unges fortællinger giver et indblik i ungdomslivet, når det er allersværest, men viser også de mange forskydninger og vendepunkter, de kan opleve gennem deres deltagelse i kunst- og kulturprojekterne.Bogen indeholder en systematisk analyse af de unges møder med projekterne: hvordan de rekrutteres til projekterne, hvordan de arbejder med kunst og kultur i projekterne, samt hvordan de unge sluses ud af projekterne igen. Fokus er på deelementer i projekterne, der gør en positiv forskel for de unge, og der formuleres en række anbefalinger til, hvordan kunst- og kulturprojekter kan arbejde med henblik på at gøre en positiv forskel for unge på kanten af samfundet.Når kunst gør en forskel er et must for alle inden for kunst- og kulturområdet, der arbejder med unge på kanten af samfundet. Bogen anlægger et originalt blik på de muligheder, som arbejdet med disse unge indeholder og rummer ny og væsentlig inspiration til projekter, foreninger, organisationer og uddannelser, der ikke specifikt arbejder med kunst og kultur. Bogen, der er skrevet af to ungdomsforskere, er endvidere relevant læsning for studerende, undervisere, praktikere, politiske beslutningstagere og alle andre, der beskæftiger sig med unges liv og ungdomssociologi.

KW - integration

KW - kunst

KW - kultur

KW - unges trivsel

KW - alternative areaner

UR - http://aauforlag.dk/Shop/e-boeger/naar-kunst-goer-en-forskel.aspx

UR - https://www.cefu.dk/emner/videnskabelige-publikationer/videnskabelige-publikationer/naar-kunst-goer-en-forskel.aspx

M3 - Bog

SN - 978-87-7112-657-0

VL - 4

T3 - Ungdomsliv

BT - Når kunst gør en forskel

PB - Aalborg Universitetsforlag

ER -