Vold, svensk uro og Henning Mankell

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPaper uden forlag/tidsskriftForskning

198 Downloads (Pure)

Resumé

Paperet undersøger den fiktionelle repræsentation af vold hos Henning Mankell med fokus på Innan frosten fra 2002 og filmatiseringen heraf fra 2005, men med fyldige udblik til såvel andre af Mankells fortællinger og ikke mindst sociologiske og filosofiske diskussioner af volden, voldens forstyrrelse af demokrati og velfærdsstat hos Mankell. I Mankells fortælling er det sociale fodfæste og den idylliske sociale overstrøm kuldkastet af udemokratiske mekanismer i en fundamentalistisk religiøs trosretning. I overvejelsen af denne intrige vender jeg blikket mod ambivalensen inkluderet i både Mankells gennemgående efterforsker Wallander såvel som demokratiske strukturer.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2009
Antal sider6
StatusUdgivet - 2009
BegivenhedOplevelsesmedier og medieoplevelser - Aalborg, Danmark
Varighed: 21 sep. 200922 sep. 2009

Konference

KonferenceOplevelsesmedier og medieoplevelser
LandDanmark
ByAalborg
Periode21/09/200922/09/2009

Emneord

  • Crime fiction
  • Vold
  • Demokrati

Citer dette

Hansen, K. T. (2009). Vold, svensk uro og Henning Mankell. Afhandling præsenteret på Oplevelsesmedier og medieoplevelser, Aalborg, Danmark.
Hansen, Kim Toft. / Vold, svensk uro og Henning Mankell. Afhandling præsenteret på Oplevelsesmedier og medieoplevelser, Aalborg, Danmark.6 s.
@conference{de19a420a79d11de8c1c000ea68e967b,
title = "Vold, svensk uro og Henning Mankell",
abstract = "Paperet unders{\o}ger den fiktionelle repr{\ae}sentation af vold hos Henning Mankell med fokus p{\aa} Innan frosten fra 2002 og filmatiseringen heraf fra 2005, men med fyldige udblik til s{\aa}vel andre af Mankells fort{\ae}llinger og ikke mindst sociologiske og filosofiske diskussioner af volden, voldens forstyrrelse af demokrati og velf{\ae}rdsstat hos Mankell. I Mankells fort{\ae}lling er det sociale fodf{\ae}ste og den idylliske sociale overstr{\o}m kuldkastet af udemokratiske mekanismer i en fundamentalistisk religi{\o}s trosretning. I overvejelsen af denne intrige vender jeg blikket mod ambivalensen inkluderet i b{\aa}de Mankells gennemg{\aa}ende efterforsker Wallander s{\aa}vel som demokratiske strukturer.",
keywords = "Crime fiction, Vold, Demokrati, Crime fiction, Violence, Democracy",
author = "Hansen, {Kim Toft}",
year = "2009",
language = "Dansk",
note = "Oplevelsesmedier og medieoplevelser ; Conference date: 21-09-2009 Through 22-09-2009",

}

Hansen, KT 2009, 'Vold, svensk uro og Henning Mankell' Paper fremlagt ved Oplevelsesmedier og medieoplevelser, Aalborg, Danmark, 21/09/2009 - 22/09/2009, .

Vold, svensk uro og Henning Mankell. / Hansen, Kim Toft.

2009. Afhandling præsenteret på Oplevelsesmedier og medieoplevelser, Aalborg, Danmark.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPaper uden forlag/tidsskriftForskning

TY - CONF

T1 - Vold, svensk uro og Henning Mankell

AU - Hansen, Kim Toft

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Paperet undersøger den fiktionelle repræsentation af vold hos Henning Mankell med fokus på Innan frosten fra 2002 og filmatiseringen heraf fra 2005, men med fyldige udblik til såvel andre af Mankells fortællinger og ikke mindst sociologiske og filosofiske diskussioner af volden, voldens forstyrrelse af demokrati og velfærdsstat hos Mankell. I Mankells fortælling er det sociale fodfæste og den idylliske sociale overstrøm kuldkastet af udemokratiske mekanismer i en fundamentalistisk religiøs trosretning. I overvejelsen af denne intrige vender jeg blikket mod ambivalensen inkluderet i både Mankells gennemgående efterforsker Wallander såvel som demokratiske strukturer.

AB - Paperet undersøger den fiktionelle repræsentation af vold hos Henning Mankell med fokus på Innan frosten fra 2002 og filmatiseringen heraf fra 2005, men med fyldige udblik til såvel andre af Mankells fortællinger og ikke mindst sociologiske og filosofiske diskussioner af volden, voldens forstyrrelse af demokrati og velfærdsstat hos Mankell. I Mankells fortælling er det sociale fodfæste og den idylliske sociale overstrøm kuldkastet af udemokratiske mekanismer i en fundamentalistisk religiøs trosretning. I overvejelsen af denne intrige vender jeg blikket mod ambivalensen inkluderet i både Mankells gennemgående efterforsker Wallander såvel som demokratiske strukturer.

KW - Crime fiction

KW - Vold

KW - Demokrati

KW - Crime fiction

KW - Violence

KW - Democracy

M3 - Paper uden forlag/tidsskrift

ER -

Hansen KT. Vold, svensk uro og Henning Mankell. 2009. Afhandling præsenteret på Oplevelsesmedier og medieoplevelser, Aalborg, Danmark.