Karakterisering af produkter fra enzymatisk omesterifisering af fedtstoffer vha. NIRS / Characterisation of products from enzymatic interesterification of edible fats using NIRS

  • Houmøller, Lars P., (Project Participant)

Project Details

Description

I fedt- og olieindustrien er der stor interesse for at fremstille produkter med bestemte egenskaber, fx mht. smelteprofil. Dette kan opnås ved enzymatisk omesterifisering af blandinger af fedtstoffer, og til at følge processen udføres en række analyser på processen og produktet. Med henblik på at få hurtigere analyseresultater og evt. styre processen online undersøges muligheden af at erstatte de traditionelle analysemetoder med nærinfrarød spektroskopi (NIRS). Projektet udføres i samarbejde med Novozymes A/S, Bagsværd. (Lars P. Houmøller)
StatusFinished
Effective start/end date01/01/200301/06/2008

Research Output

  • 1 Journal article

Determination of SFC, FFA, and equivalent reaction time for enzymatically interestified oils using NIRS

Houmøller, L. P., Kristensen, D. & Rosager, H., 2007, In : Talanta: The International Journal of Pure and Applied Analytical Chemistry. 71, 2, p. 868-873 6 p.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  • 17 Citations (Scopus)