Abstract

Building Information Modeling (BIM) siges at holde potentiale for at øge effektiviteten af ​​de designprocesser i byggeriet. Men designere kæmper til tider at anvende de forskellige BIM-værktøjer. For at forstå denne disjunkte, er det nødvendigt at forstå først de eksisterende praksis i forskellige specialister i bygningen designprocessen for at forbedre den fremtidige udvikling og implementering af BIM. Formålet med denne artikel er at undersøge konsekvenserne af at bruge BIM-værktøjer i et samarbejde bygningsdesign indstilling, der består af forskellige specialister. Et casestudie blev udført for at spore, når blev brugt BIM-værktøjer (eller ikke) i en inter-organisatorisk design proces med en flåde redning station i Danmark. Designprocessen blev helheder undersøgt gennem linsen af ​​Activity Theory, som er en analytisk ramme.
Original languageEnglish
JournalConstruction Management and Economics
Volume37
Issue number6
Pages (from-to)336-350
ISSN0144-6193
DOIs
Publication statusPublished - 2019

Fingerprint

Design process
Activity theory
Information modeling

Keywords

  • Building Information Modeling
  • Bygningsdesign
  • Casestudie
  • Aktivitet teori

Cite this

@article{0a80f4ea16734501a874662e7d2cd309,
title = "A holistic analysis of a BIM-mediated building design process using activity theory",
abstract = "Building Information Modeling (BIM) siges at holde potentiale for at {\o}ge effektiviteten af ​​de designprocesser i byggeriet. Men designere k{\ae}mper til tider at anvende de forskellige BIM-v{\ae}rkt{\o}jer. For at forst{\aa} denne disjunkte, er det n{\o}dvendigt at forst{\aa} f{\o}rst de eksisterende praksis i forskellige specialister i bygningen designprocessen for at forbedre den fremtidige udvikling og implementering af BIM. Form{\aa}let med denne artikel er at unders{\o}ge konsekvenserne af at bruge BIM-v{\ae}rkt{\o}jer i et samarbejde bygningsdesign indstilling, der best{\aa}r af forskellige specialister. Et casestudie blev udf{\o}rt for at spore, n{\aa}r blev brugt BIM-v{\ae}rkt{\o}jer (eller ikke) i en inter-organisatorisk design proces med en fl{\aa}de redning station i Danmark. Designprocessen blev helheder unders{\o}gt gennem linsen af ​​Activity Theory, som er en analytisk ramme.",
keywords = "Building Information Modeling, Bygningsdesign, Casestudie, Aktivitet teori, Building Information Modeling, Bygningsdesign, Casestudie, Aktivitet teori",
author = "Peter Gade and Gade, {Anne N{\o}rkj{\ae}r} and Kathrin Otrel-Cass and Kjeld Svidt",
year = "2019",
doi = "10.1080/01446193.2018.1533644",
language = "English",
volume = "37",
pages = "336--350",
journal = "Construction Management and Economics",
issn = "0144-6193",
publisher = "Routledge",
number = "6",

}

A holistic analysis of a BIM-mediated building design process using activity theory. / Gade, Peter; Gade, Anne Nørkjær; Otrel-Cass, Kathrin; Svidt, Kjeld.

In: Construction Management and Economics, Vol. 37, No. 6, 2019, p. 336-350.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - A holistic analysis of a BIM-mediated building design process using activity theory

AU - Gade, Peter

AU - Gade, Anne Nørkjær

AU - Otrel-Cass, Kathrin

AU - Svidt, Kjeld

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Building Information Modeling (BIM) siges at holde potentiale for at øge effektiviteten af ​​de designprocesser i byggeriet. Men designere kæmper til tider at anvende de forskellige BIM-værktøjer. For at forstå denne disjunkte, er det nødvendigt at forstå først de eksisterende praksis i forskellige specialister i bygningen designprocessen for at forbedre den fremtidige udvikling og implementering af BIM. Formålet med denne artikel er at undersøge konsekvenserne af at bruge BIM-værktøjer i et samarbejde bygningsdesign indstilling, der består af forskellige specialister. Et casestudie blev udført for at spore, når blev brugt BIM-værktøjer (eller ikke) i en inter-organisatorisk design proces med en flåde redning station i Danmark. Designprocessen blev helheder undersøgt gennem linsen af ​​Activity Theory, som er en analytisk ramme.

AB - Building Information Modeling (BIM) siges at holde potentiale for at øge effektiviteten af ​​de designprocesser i byggeriet. Men designere kæmper til tider at anvende de forskellige BIM-værktøjer. For at forstå denne disjunkte, er det nødvendigt at forstå først de eksisterende praksis i forskellige specialister i bygningen designprocessen for at forbedre den fremtidige udvikling og implementering af BIM. Formålet med denne artikel er at undersøge konsekvenserne af at bruge BIM-værktøjer i et samarbejde bygningsdesign indstilling, der består af forskellige specialister. Et casestudie blev udført for at spore, når blev brugt BIM-værktøjer (eller ikke) i en inter-organisatorisk design proces med en flåde redning station i Danmark. Designprocessen blev helheder undersøgt gennem linsen af ​​Activity Theory, som er en analytisk ramme.

KW - Building Information Modeling

KW - Bygningsdesign

KW - Casestudie

KW - Aktivitet teori

KW - Building Information Modeling

KW - Bygningsdesign

KW - Casestudie

KW - Aktivitet teori

U2 - 10.1080/01446193.2018.1533644

DO - 10.1080/01446193.2018.1533644

M3 - Journal article

VL - 37

SP - 336

EP - 350

JO - Construction Management and Economics

JF - Construction Management and Economics

SN - 0144-6193

IS - 6

ER -