Det socialretlige kompleksitetskort: Udkast til et naturalistisk refleksions- og navigationsgrundlag for socialt myndighedsarbejde

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Bogen henvender sig primært til nuværende og især kommende myndighedspersoner i den moderne social- eller beskæftigelsesforvaltning. Det vil sige socialrådgiveren, hvis opgave det er eller vil blive at yde hjælp til borgeren, som midlertidigt eller mere varigt mangler evnen til at forsørge sig selv eller drage omsorg for sine nærmeste, herunder sine børn.

“Det socialretlige kompleksitetskort”, som udfoldes i bogen, er todelt. Den teoretisk og filosofisk orienterede refleksionsdel bygger på en kombination af pragmatisme og systemteori (et naturalistisk perspektiv). Den mere praktisk orienterede navigationsdel, der spiller sammen med refleksionsdelen, sigter på at give oversigt over den vanskelige opgave, det er, at integrere de forskellige hensyn i sagsbehandlingen – og de faldgruber, der knytter sig hertil.

Det svære for ikke-juristen er at forbinde retten og juraen med et særligt perspektiv på opgavevaretagelsen i forvaltningen. Det er ikke nok at forbinde jura med teknik og det er ikke givet, at man som myndighedsudøver har tilstrækkelig sikkert fat i juraen, fordi man en gang i mellem orienterer sig i en lovsamling. Bogen insisterer på at gå bag om den formelle jura og tage fat i retten som et værdimæssigt og retsstatsligt forankret ståsted.

Udover at juraen i dag må konkurrere med andre perspektiver i forvaltningsrummet, er lovgrundlaget komplekst og i sig selv en udfordring. Det er det ikke bare for ikke-jurister, men såmænd også for jurister, der derfor også kan have gavn af at læse bogen.
Original languageDanish
PublisherDjøf Forlag
Edition1.
Number of pages450
ISBN (Print)9788757436884
Publication statusPublished - Jun 2017

Cite this

@book{949d8381b07f47c3a2455bb2d606b3b1,
title = "Det socialretlige kompleksitetskort: Udkast til et naturalistisk refleksions- og navigationsgrundlag for socialt myndighedsarbejde",
abstract = "Bogen henvender sig prim{\ae}rt til nuv{\ae}rende og is{\ae}r kommende myndighedspersoner i den moderne social- eller besk{\ae}ftigelsesforvaltning. Det vil sige socialr{\aa}dgiveren, hvis opgave det er eller vil blive at yde hj{\ae}lp til borgeren, som midlertidigt eller mere varigt mangler evnen til at fors{\o}rge sig selv eller drage omsorg for sine n{\ae}rmeste, herunder sine b{\o}rn.“Det socialretlige kompleksitetskort”, som udfoldes i bogen, er todelt. Den teoretisk og filosofisk orienterede refleksionsdel bygger p{\aa} en kombination af pragmatisme og systemteori (et naturalistisk perspektiv). Den mere praktisk orienterede navigationsdel, der spiller sammen med refleksionsdelen, sigter p{\aa} at give oversigt over den vanskelige opgave, det er, at integrere de forskellige hensyn i sagsbehandlingen – og de faldgruber, der knytter sig hertil. Det sv{\ae}re for ikke-juristen er at forbinde retten og juraen med et s{\ae}rligt perspektiv p{\aa} opgavevaretagelsen i forvaltningen. Det er ikke nok at forbinde jura med teknik og det er ikke givet, at man som myndighedsud{\o}ver har tilstr{\ae}kkelig sikkert fat i juraen, fordi man en gang i mellem orienterer sig i en lovsamling. Bogen insisterer p{\aa} at g{\aa} bag om den formelle jura og tage fat i retten som et v{\ae}rdim{\ae}ssigt og retsstatsligt forankret st{\aa}sted.Udover at juraen i dag m{\aa} konkurrere med andre perspektiver i forvaltningsrummet, er lovgrundlaget komplekst og i sig selv en udfordring. Det er det ikke bare for ikke-jurister, men s{\aa}m{\ae}nd ogs{\aa} for jurister, der derfor ogs{\aa} kan have gavn af at l{\ae}se bogen.",
keywords = "Socialret",
author = "Peter Vangsgaard",
year = "2017",
month = "6",
language = "Dansk",
isbn = "9788757436884",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
edition = "1.",

}

Det socialretlige kompleksitetskort : Udkast til et naturalistisk refleksions- og navigationsgrundlag for socialt myndighedsarbejde. / Vangsgaard, Peter.

1. ed. Djøf Forlag, 2017. 450 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Det socialretlige kompleksitetskort

T2 - Udkast til et naturalistisk refleksions- og navigationsgrundlag for socialt myndighedsarbejde

AU - Vangsgaard, Peter

PY - 2017/6

Y1 - 2017/6

N2 - Bogen henvender sig primært til nuværende og især kommende myndighedspersoner i den moderne social- eller beskæftigelsesforvaltning. Det vil sige socialrådgiveren, hvis opgave det er eller vil blive at yde hjælp til borgeren, som midlertidigt eller mere varigt mangler evnen til at forsørge sig selv eller drage omsorg for sine nærmeste, herunder sine børn.“Det socialretlige kompleksitetskort”, som udfoldes i bogen, er todelt. Den teoretisk og filosofisk orienterede refleksionsdel bygger på en kombination af pragmatisme og systemteori (et naturalistisk perspektiv). Den mere praktisk orienterede navigationsdel, der spiller sammen med refleksionsdelen, sigter på at give oversigt over den vanskelige opgave, det er, at integrere de forskellige hensyn i sagsbehandlingen – og de faldgruber, der knytter sig hertil. Det svære for ikke-juristen er at forbinde retten og juraen med et særligt perspektiv på opgavevaretagelsen i forvaltningen. Det er ikke nok at forbinde jura med teknik og det er ikke givet, at man som myndighedsudøver har tilstrækkelig sikkert fat i juraen, fordi man en gang i mellem orienterer sig i en lovsamling. Bogen insisterer på at gå bag om den formelle jura og tage fat i retten som et værdimæssigt og retsstatsligt forankret ståsted.Udover at juraen i dag må konkurrere med andre perspektiver i forvaltningsrummet, er lovgrundlaget komplekst og i sig selv en udfordring. Det er det ikke bare for ikke-jurister, men såmænd også for jurister, der derfor også kan have gavn af at læse bogen.

AB - Bogen henvender sig primært til nuværende og især kommende myndighedspersoner i den moderne social- eller beskæftigelsesforvaltning. Det vil sige socialrådgiveren, hvis opgave det er eller vil blive at yde hjælp til borgeren, som midlertidigt eller mere varigt mangler evnen til at forsørge sig selv eller drage omsorg for sine nærmeste, herunder sine børn.“Det socialretlige kompleksitetskort”, som udfoldes i bogen, er todelt. Den teoretisk og filosofisk orienterede refleksionsdel bygger på en kombination af pragmatisme og systemteori (et naturalistisk perspektiv). Den mere praktisk orienterede navigationsdel, der spiller sammen med refleksionsdelen, sigter på at give oversigt over den vanskelige opgave, det er, at integrere de forskellige hensyn i sagsbehandlingen – og de faldgruber, der knytter sig hertil. Det svære for ikke-juristen er at forbinde retten og juraen med et særligt perspektiv på opgavevaretagelsen i forvaltningen. Det er ikke nok at forbinde jura med teknik og det er ikke givet, at man som myndighedsudøver har tilstrækkelig sikkert fat i juraen, fordi man en gang i mellem orienterer sig i en lovsamling. Bogen insisterer på at gå bag om den formelle jura og tage fat i retten som et værdimæssigt og retsstatsligt forankret ståsted.Udover at juraen i dag må konkurrere med andre perspektiver i forvaltningsrummet, er lovgrundlaget komplekst og i sig selv en udfordring. Det er det ikke bare for ikke-jurister, men såmænd også for jurister, der derfor også kan have gavn af at læse bogen.

KW - Socialret

UR - https://www.djoef-forlag.dk/da/boeger/d/det-socialretlige-kompleksitetskort

M3 - Bog

SN - 9788757436884

BT - Det socialretlige kompleksitetskort

PB - Djøf Forlag

ER -