Koordinering af teamsamarbejde i opfølgende hjemmebesøg med video: Et eksperiment til innovation af tværsektorielle patientforløb

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Abstract

Kvalitetsforbedring af sundhedsydelser handler også om organisering, særligt om udfordringerne ved at koordinere patientforløb, når kommunikation og samarbejde skal foregå på tværs af sundhedsorganisationer. Opfølgende hjemmebesøg er en national intervention til forbedring af skrøbelige ældres behandlingsforløb efter endt hospitalsindlæggelse.
Artiklen beskriver implementeringserfaringerne, som en både teoretisk og empirisk case til understøttelse af tværfagligt teamsamarbejde på tværs af sektorerne med henblik på at adressere behovet for dels metakommunikation, dels ’procedure standarder’ for samarbejdet. Eksperimentet inddrager video som refleksions- og læringsafsæt for at italesætte de centrale fag- og brugergruppers krav og forventninger til et forstærket samarbejde.
De metodiske eksempler fra eksperimentets fem workshops giver indblik i en videndelingsproces mellem de bærende praktikere, samlet i en innovationsgruppe til eksplicitering af a) et fælles formål for deres teamsamarbejde og b) de opgaver, arbejdsdelinger, redskaber, kompetencer og infrastrukturer, der gør tværsektoriel samarbej- de om den ældre patients behandlingsforløb muligt.
Artiklen udleder fire særlige koordineringspunkter, der skal sikre et kontinuerligt og forsvarligt forløb med video.
Original languageDanish
Title of host publicationSammenhænge i sundhedskommunikation
EditorsSøren Frimann, Mariann Sørensen, Helle S Wentzer
Volume2
Place of PublicationAalborg
PublisherAalborg Universitetsforlag
Publication date16 Sep 2015
Pages83-129
Chapter4
ISBN (Print)978-87-7112-320-3
Publication statusPublished - 16 Sep 2015
SeriesSerie om Sundhedskommunikation
Number2

Cite this

Wentzer, H. S. (2015). Koordinering af teamsamarbejde i opfølgende hjemmebesøg med video: Et eksperiment til innovation af tværsektorielle patientforløb. In S. Frimann, M. Sørensen, & H. S. Wentzer (Eds.), Sammenhænge i sundhedskommunikation (Vol. 2, pp. 83-129). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. Serie om Sundhedskommunikation, No. 2
Wentzer, Helle Sofie. / Koordinering af teamsamarbejde i opfølgende hjemmebesøg med video : Et eksperiment til innovation af tværsektorielle patientforløb. Sammenhænge i sundhedskommunikation. editor / Søren Frimann ; Mariann Sørensen ; Helle S Wentzer. Vol. 2 Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2015. pp. 83-129 (Serie om Sundhedskommunikation; No. 2).
@inbook{6bf1e0adf19443f8a3eff99d1b1f0a85,
title = "Koordinering af teamsamarbejde i opf{\o}lgende hjemmebes{\o}g med video: Et eksperiment til innovation af tv{\ae}rsektorielle patientforl{\o}b",
abstract = "Kvalitetsforbedring af sundhedsydelser handler ogs{\aa} om organisering, s{\ae}rligt om udfordringerne ved at koordinere patientforl{\o}b, n{\aa}r kommunikation og samarbejde skal foreg{\aa} p{\aa} tv{\ae}rs af sundhedsorganisationer. Opf{\o}lgende hjemmebes{\o}g er en national intervention til forbedring af skr{\o}belige {\ae}ldres behandlingsforl{\o}b efter endt hospitalsindl{\ae}ggelse. Artiklen beskriver implementeringserfaringerne, som en b{\aa}de teoretisk og empirisk case til underst{\o}ttelse af tv{\ae}rfagligt teamsamarbejde p{\aa} tv{\ae}rs af sektorerne med henblik p{\aa} at adressere behovet for dels metakommunikation, dels ’procedure standarder’ for samarbejdet. Eksperimentet inddrager video som refleksions- og l{\ae}ringsafs{\ae}t for at itales{\ae}tte de centrale fag- og brugergruppers krav og forventninger til et forst{\ae}rket samarbejde. De metodiske eksempler fra eksperimentets fem workshops giver indblik i en videndelingsproces mellem de b{\ae}rende praktikere, samlet i en innovationsgruppe til eksplicitering af a) et f{\ae}lles form{\aa}l for deres teamsamarbejde og b) de opgaver, arbejdsdelinger, redskaber, kompetencer og infrastrukturer, der g{\o}r tv{\ae}rsektoriel samarbej- de om den {\ae}ldre patients behandlingsforl{\o}b muligt. Artiklen udleder fire s{\ae}rlige koordineringspunkter, der skal sikre et kontinuerligt og forsvarligt forl{\o}b med video.",
author = "Wentzer, {Helle Sofie}",
year = "2015",
month = "9",
day = "16",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7112-320-3",
volume = "2",
pages = "83--129",
editor = "Frimann, {S{\o}ren } and Mariann S{\o}rensen and Wentzer, {Helle S}",
booktitle = "Sammenh{\ae}nge i sundhedskommunikation",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

}

Wentzer, HS 2015, Koordinering af teamsamarbejde i opfølgende hjemmebesøg med video: Et eksperiment til innovation af tværsektorielle patientforløb. in S Frimann, M Sørensen & HS Wentzer (eds), Sammenhænge i sundhedskommunikation. vol. 2, Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, Serie om Sundhedskommunikation, no. 2, pp. 83-129.

Koordinering af teamsamarbejde i opfølgende hjemmebesøg med video : Et eksperiment til innovation af tværsektorielle patientforløb. / Wentzer, Helle Sofie.

Sammenhænge i sundhedskommunikation. ed. / Søren Frimann; Mariann Sørensen; Helle S Wentzer. Vol. 2 Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2015. p. 83-129.

Research output: Contribution to book/anthology/report/conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

TY - CHAP

T1 - Koordinering af teamsamarbejde i opfølgende hjemmebesøg med video

T2 - Et eksperiment til innovation af tværsektorielle patientforløb

AU - Wentzer, Helle Sofie

PY - 2015/9/16

Y1 - 2015/9/16

N2 - Kvalitetsforbedring af sundhedsydelser handler også om organisering, særligt om udfordringerne ved at koordinere patientforløb, når kommunikation og samarbejde skal foregå på tværs af sundhedsorganisationer. Opfølgende hjemmebesøg er en national intervention til forbedring af skrøbelige ældres behandlingsforløb efter endt hospitalsindlæggelse. Artiklen beskriver implementeringserfaringerne, som en både teoretisk og empirisk case til understøttelse af tværfagligt teamsamarbejde på tværs af sektorerne med henblik på at adressere behovet for dels metakommunikation, dels ’procedure standarder’ for samarbejdet. Eksperimentet inddrager video som refleksions- og læringsafsæt for at italesætte de centrale fag- og brugergruppers krav og forventninger til et forstærket samarbejde. De metodiske eksempler fra eksperimentets fem workshops giver indblik i en videndelingsproces mellem de bærende praktikere, samlet i en innovationsgruppe til eksplicitering af a) et fælles formål for deres teamsamarbejde og b) de opgaver, arbejdsdelinger, redskaber, kompetencer og infrastrukturer, der gør tværsektoriel samarbej- de om den ældre patients behandlingsforløb muligt. Artiklen udleder fire særlige koordineringspunkter, der skal sikre et kontinuerligt og forsvarligt forløb med video.

AB - Kvalitetsforbedring af sundhedsydelser handler også om organisering, særligt om udfordringerne ved at koordinere patientforløb, når kommunikation og samarbejde skal foregå på tværs af sundhedsorganisationer. Opfølgende hjemmebesøg er en national intervention til forbedring af skrøbelige ældres behandlingsforløb efter endt hospitalsindlæggelse. Artiklen beskriver implementeringserfaringerne, som en både teoretisk og empirisk case til understøttelse af tværfagligt teamsamarbejde på tværs af sektorerne med henblik på at adressere behovet for dels metakommunikation, dels ’procedure standarder’ for samarbejdet. Eksperimentet inddrager video som refleksions- og læringsafsæt for at italesætte de centrale fag- og brugergruppers krav og forventninger til et forstærket samarbejde. De metodiske eksempler fra eksperimentets fem workshops giver indblik i en videndelingsproces mellem de bærende praktikere, samlet i en innovationsgruppe til eksplicitering af a) et fælles formål for deres teamsamarbejde og b) de opgaver, arbejdsdelinger, redskaber, kompetencer og infrastrukturer, der gør tværsektoriel samarbej- de om den ældre patients behandlingsforløb muligt. Artiklen udleder fire særlige koordineringspunkter, der skal sikre et kontinuerligt og forsvarligt forløb med video.

UR - http://aauforlag.dk/Shop/boeger/sammenhaenge-i-sundhedskommunikation.aspx

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7112-320-3

VL - 2

SP - 83

EP - 129

BT - Sammenhænge i sundhedskommunikation

A2 - Frimann, Søren

A2 - Sørensen, Mariann

A2 - Wentzer, Helle S

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

ER -

Wentzer HS. Koordinering af teamsamarbejde i opfølgende hjemmebesøg med video: Et eksperiment til innovation af tværsektorielle patientforløb. In Frimann S, Sørensen M, Wentzer HS, editors, Sammenhænge i sundhedskommunikation. Vol. 2. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 2015. p. 83-129. (Serie om Sundhedskommunikation; No. 2).