Mikkel Fugl Eskjær & Rasmus Helles: Kvantitativ indholdsanalyse. Samfundslitteratur. 2015

Research output: Contribution to journalLiterature reviewResearchpeer-review

Abstract

På grund af digitaliseringen og internettets udbredelse har vi mere information end nogensinde før. Det er blevet moderne at tale om data og det videnspotentiale, der ligger heri. Derfor rammer bogen ”Kvantitativ indholdsanalyse” en trend i tiden. Formålet med bogen er ”at give læserne en mulighed for at tilegne sig principperne og metoderne bag kvantitativ
indholdsanalyse” (p.6). Ved at anvende metoden kan brugeren skabe et systematisk, og i nogle tilfælde også repræsentativt overblik, over indholdet i kommunikationen. Bogen er opdelt i 2 dele. De første 3 kapitler introducerer læseren til kvantitativ indholdsanalyse,samt metodens udvikling og videnskabsteoretiske implikationer. I de følgende kapitaler operationaliserer forfatterne metoden for læseren, og afsluttenr med en gennemgang af, hvordan kvantitativ analyse kan anvendes i en metodepluratistisk tilgang.
Original languageDanish
JournalMedieKultur: Journal of media and communication research
Volume61
Pages (from-to)188-190
ISSN1901-9726
Publication statusPublished - 2016

Cite this

@article{c2ef5f1365b44dc2a785ff02c66d9d6a,
title = "Mikkel Fugl Eskj{\ae}r & Rasmus Helles: Kvantitativ indholdsanalyse.: Samfundslitteratur. 2015",
abstract = "P{\aa} grund af digitaliseringen og internettets udbredelse har vi mere information end nogensinde f{\o}r. Det er blevet moderne at tale om data og det videnspotentiale, der ligger heri. Derfor rammer bogen ”Kvantitativ indholdsanalyse” en trend i tiden. Form{\aa}let med bogen er ”at give l{\ae}serne en mulighed for at tilegne sig principperne og metoderne bag kvantitativindholdsanalyse” (p.6). Ved at anvende metoden kan brugeren skabe et systematisk, og i nogle tilf{\ae}lde ogs{\aa} repr{\ae}sentativt overblik, over indholdet i kommunikationen. Bogen er opdelt i 2 dele. De f{\o}rste 3 kapitler introducerer l{\ae}seren til kvantitativ indholdsanalyse,samt metodens udvikling og videnskabsteoretiske implikationer. I de f{\o}lgende kapitaler operationaliserer forfatterne metoden for l{\ae}seren, og afsluttenr med en gennemgang af, hvordan kvantitativ analyse kan anvendes i en metodepluratistisk tilgang.",
author = "Rikke Gaardboe",
year = "2016",
language = "Dansk",
volume = "61",
pages = "188--190",
journal = "MedieKultur",
issn = "0900-9671",
publisher = "Statsbiblioteket",

}

Mikkel Fugl Eskjær & Rasmus Helles: Kvantitativ indholdsanalyse. Samfundslitteratur. 2015. / Gaardboe, Rikke.

In: MedieKultur: Journal of media and communication research, Vol. 61, 2016, p. 188-190.

Research output: Contribution to journalLiterature reviewResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Mikkel Fugl Eskjær & Rasmus Helles: Kvantitativ indholdsanalyse.

T2 - Samfundslitteratur. 2015

AU - Gaardboe, Rikke

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - På grund af digitaliseringen og internettets udbredelse har vi mere information end nogensinde før. Det er blevet moderne at tale om data og det videnspotentiale, der ligger heri. Derfor rammer bogen ”Kvantitativ indholdsanalyse” en trend i tiden. Formålet med bogen er ”at give læserne en mulighed for at tilegne sig principperne og metoderne bag kvantitativindholdsanalyse” (p.6). Ved at anvende metoden kan brugeren skabe et systematisk, og i nogle tilfælde også repræsentativt overblik, over indholdet i kommunikationen. Bogen er opdelt i 2 dele. De første 3 kapitler introducerer læseren til kvantitativ indholdsanalyse,samt metodens udvikling og videnskabsteoretiske implikationer. I de følgende kapitaler operationaliserer forfatterne metoden for læseren, og afsluttenr med en gennemgang af, hvordan kvantitativ analyse kan anvendes i en metodepluratistisk tilgang.

AB - På grund af digitaliseringen og internettets udbredelse har vi mere information end nogensinde før. Det er blevet moderne at tale om data og det videnspotentiale, der ligger heri. Derfor rammer bogen ”Kvantitativ indholdsanalyse” en trend i tiden. Formålet med bogen er ”at give læserne en mulighed for at tilegne sig principperne og metoderne bag kvantitativindholdsanalyse” (p.6). Ved at anvende metoden kan brugeren skabe et systematisk, og i nogle tilfælde også repræsentativt overblik, over indholdet i kommunikationen. Bogen er opdelt i 2 dele. De første 3 kapitler introducerer læseren til kvantitativ indholdsanalyse,samt metodens udvikling og videnskabsteoretiske implikationer. I de følgende kapitaler operationaliserer forfatterne metoden for læseren, og afsluttenr med en gennemgang af, hvordan kvantitativ analyse kan anvendes i en metodepluratistisk tilgang.

M3 - Anmeldelse

VL - 61

SP - 188

EP - 190

JO - MedieKultur

JF - MedieKultur

SN - 0900-9671

ER -