Evidenslogik og praktisk erfaring indenfor rehabilitering

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Evidensbasering af den sociale indsats har i de senere år været lanceret som noget, der kunne sikre mod spild af økonomiske ressourcer, og som sikring af brugerne mod et nyttesløst misbrug af deres energi og forhåbninger. Men hvad betyder det i praksis at noget er evidensbaseret, og er det muligt at evidensbasere så komplekse indsatser som rehabilitering? Er evidensbasering i virkeligheden drevet frem af en styringslogik, der har overskredet sin udløbsdato og kun venter på en afløser, som kan redde dens kuldsejlede projekter? Eller har evidensbevægelsen banet vej for mere gennemskuelige relationer mellem forskning og praksis? Artiklen vil se nærmere på disse spørgsmål og indkredse nogle af de betingelser, rehabiliteringsbegrebet stiller til forholdet mellem forskning og praksis.
OriginalsprogDansk
TitelHandicapforståelser : Mellem teori, erfaring og virkelighed
Antal sider14
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagAkademisk Forlag
Publikationsdato2013
Sider119-133
Kapitel8
ISBN (Trykt)978-87-500-4333-1
StatusUdgivet - 2013

Emneord

  • Evidens
  • Styringsformer
  • Rehabilitering
  • RCT

Citer dette

Høgsbro, K. (2013). Evidenslogik og praktisk erfaring indenfor rehabilitering. I Handicapforståelser: Mellem teori, erfaring og virkelighed (s. 119-133). København: Akademisk Forlag.
Høgsbro, Kjeld. / Evidenslogik og praktisk erfaring indenfor rehabilitering. Handicapforståelser: Mellem teori, erfaring og virkelighed. København : Akademisk Forlag, 2013. s. 119-133
@inbook{0b093ce06c104ee19ca6cc4d77b39b58,
title = "Evidenslogik og praktisk erfaring indenfor rehabilitering",
abstract = "Evidensbasering af den sociale indsats har i de senere {\aa}r v{\ae}ret lanceret som noget, der kunne sikre mod spild af {\o}konomiske ressourcer, og som sikring af brugerne mod et nyttesl{\o}st misbrug af deres energi og forh{\aa}bninger. Men hvad betyder det i praksis at noget er evidensbaseret, og er det muligt at evidensbasere s{\aa} komplekse indsatser som rehabilitering? Er evidensbasering i virkeligheden drevet frem af en styringslogik, der har overskredet sin udl{\o}bsdato og kun venter p{\aa} en afl{\o}ser, som kan redde dens kuldsejlede projekter? Eller har evidensbev{\ae}gelsen banet vej for mere gennemskuelige relationer mellem forskning og praksis? Artiklen vil se n{\ae}rmere p{\aa} disse sp{\o}rgsm{\aa}l og indkredse nogle af de betingelser, rehabiliteringsbegrebet stiller til forholdet mellem forskning og praksis.",
keywords = "Evidens, Styringsformer, Rehabilitering, RCT",
author = "Kjeld H{\o}gsbro",
year = "2013",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-500-4333-1",
pages = "119--133",
booktitle = "Handicapforst{\aa}elser",
publisher = "Akademisk Forlag",
address = "Danmark",

}

Høgsbro, K 2013, Evidenslogik og praktisk erfaring indenfor rehabilitering. i Handicapforståelser: Mellem teori, erfaring og virkelighed. Akademisk Forlag, København, s. 119-133.

Evidenslogik og praktisk erfaring indenfor rehabilitering. / Høgsbro, Kjeld.

Handicapforståelser: Mellem teori, erfaring og virkelighed. København : Akademisk Forlag, 2013. s. 119-133.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Evidenslogik og praktisk erfaring indenfor rehabilitering

AU - Høgsbro, Kjeld

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Evidensbasering af den sociale indsats har i de senere år været lanceret som noget, der kunne sikre mod spild af økonomiske ressourcer, og som sikring af brugerne mod et nyttesløst misbrug af deres energi og forhåbninger. Men hvad betyder det i praksis at noget er evidensbaseret, og er det muligt at evidensbasere så komplekse indsatser som rehabilitering? Er evidensbasering i virkeligheden drevet frem af en styringslogik, der har overskredet sin udløbsdato og kun venter på en afløser, som kan redde dens kuldsejlede projekter? Eller har evidensbevægelsen banet vej for mere gennemskuelige relationer mellem forskning og praksis? Artiklen vil se nærmere på disse spørgsmål og indkredse nogle af de betingelser, rehabiliteringsbegrebet stiller til forholdet mellem forskning og praksis.

AB - Evidensbasering af den sociale indsats har i de senere år været lanceret som noget, der kunne sikre mod spild af økonomiske ressourcer, og som sikring af brugerne mod et nyttesløst misbrug af deres energi og forhåbninger. Men hvad betyder det i praksis at noget er evidensbaseret, og er det muligt at evidensbasere så komplekse indsatser som rehabilitering? Er evidensbasering i virkeligheden drevet frem af en styringslogik, der har overskredet sin udløbsdato og kun venter på en afløser, som kan redde dens kuldsejlede projekter? Eller har evidensbevægelsen banet vej for mere gennemskuelige relationer mellem forskning og praksis? Artiklen vil se nærmere på disse spørgsmål og indkredse nogle af de betingelser, rehabiliteringsbegrebet stiller til forholdet mellem forskning og praksis.

KW - Evidens

KW - Styringsformer

KW - Rehabilitering

KW - RCT

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-500-4333-1

SP - 119

EP - 133

BT - Handicapforståelser

PB - Akademisk Forlag

CY - København

ER -

Høgsbro K. Evidenslogik og praktisk erfaring indenfor rehabilitering. I Handicapforståelser: Mellem teori, erfaring og virkelighed. København: Akademisk Forlag. 2013. s. 119-133