IMPACT: Redskaber og metoder til måling af forskningens gennemslagskraft

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

71 Downloads (Pure)

Resumé

Kortlægning af metoder og initiativer til at påvise effekter af offentlig forskning. Rapporten skitserer tendenserne inden for måling af forskningsaktiviteter i Danmark og udlandet. Rapporten er udarbejdet af David Budtz Pedersen for Det Frie Forskningsråd og baseret på et litteraturstudie af danske og udenlandske erfaringer. Kortlægningen viser, at internationale effektmålinger afdækker stor variation og foregår på mange niveauer. Flere lande har udviklet forskningsevalueringssystemer, der tjener forskellige formål, mens andre lande benytter effektmålinger som direkte afsæt for fordeling af forskningsmidler. Andre lande igen benytter effektvurderinger, der primært tjener til erfaringsopsamling og læring. I praksis kombinerer de fleste lande metoderne.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ISBN (Elektronisk)978-87-93468-45-0
StatusUdgivet - 2017

Citer dette

@book{ed569e9b99f84bc4ba47f8a1d35733a2,
title = "IMPACT: Redskaber og metoder til m{\aa}ling af forskningens gennemslagskraft",
abstract = "Kortl{\ae}gning af metoder og initiativer til at p{\aa}vise effekter af offentlig forskning. Rapporten skitserer tendenserne inden for m{\aa}ling af forskningsaktiviteter i Danmark og udlandet. Rapporten er udarbejdet af David Budtz Pedersen for Det Frie Forskningsr{\aa}d og baseret p{\aa} et litteraturstudie af danske og udenlandske erfaringer. Kortl{\ae}gningen viser, at internationale effektm{\aa}linger afd{\ae}kker stor variation og foreg{\aa}r p{\aa} mange niveauer. Flere lande har udviklet forskningsevalueringssystemer, der tjener forskellige form{\aa}l, mens andre lande benytter effektm{\aa}linger som direkte afs{\ae}t for fordeling af forskningsmidler. Andre lande igen benytter effektvurderinger, der prim{\ae}rt tjener til erfaringsopsamling og l{\ae}ring. I praksis kombinerer de fleste lande metoderne.",
author = "Pedersen, {David Budtz}",
year = "2017",
language = "Dansk",

}

IMPACT : Redskaber og metoder til måling af forskningens gennemslagskraft. / Pedersen, David Budtz.

København, 2017.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - IMPACT

T2 - Redskaber og metoder til måling af forskningens gennemslagskraft

AU - Pedersen, David Budtz

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Kortlægning af metoder og initiativer til at påvise effekter af offentlig forskning. Rapporten skitserer tendenserne inden for måling af forskningsaktiviteter i Danmark og udlandet. Rapporten er udarbejdet af David Budtz Pedersen for Det Frie Forskningsråd og baseret på et litteraturstudie af danske og udenlandske erfaringer. Kortlægningen viser, at internationale effektmålinger afdækker stor variation og foregår på mange niveauer. Flere lande har udviklet forskningsevalueringssystemer, der tjener forskellige formål, mens andre lande benytter effektmålinger som direkte afsæt for fordeling af forskningsmidler. Andre lande igen benytter effektvurderinger, der primært tjener til erfaringsopsamling og læring. I praksis kombinerer de fleste lande metoderne.

AB - Kortlægning af metoder og initiativer til at påvise effekter af offentlig forskning. Rapporten skitserer tendenserne inden for måling af forskningsaktiviteter i Danmark og udlandet. Rapporten er udarbejdet af David Budtz Pedersen for Det Frie Forskningsråd og baseret på et litteraturstudie af danske og udenlandske erfaringer. Kortlægningen viser, at internationale effektmålinger afdækker stor variation og foregår på mange niveauer. Flere lande har udviklet forskningsevalueringssystemer, der tjener forskellige formål, mens andre lande benytter effektmålinger som direkte afsæt for fordeling af forskningsmidler. Andre lande igen benytter effektvurderinger, der primært tjener til erfaringsopsamling og læring. I praksis kombinerer de fleste lande metoderne.

UR - https://dff.dk/aktuelt/publikationer/impact-redskaber-og-metoder-til-maling-af-forskningens-gennemslagskraft

M3 - Rapport

BT - IMPACT

CY - København

ER -