Oksekød er gjort til ultimativ klimasynd: Stærkt overdrevet mener eksperter

Press/Media: Press / Media

Description

Berlingske undersøger klimapåvirkningen fra oksekød og sammenligner det med flyrejser. Professor Jannick Schmidt fra Institut for Bæredygtighed og Planlægning ved Aalborg Universitet har udarbejdet konsekvensanalyser for klimatænketanken CONCITO. Schmidt forklarer, at deres beregninger forsøger at tage højde for alle tænkelige klimapåvirkninger. I denne sammenhæng har man dog ikke inddraget malkekøer, som dækker hovedparten af danskernes oksekødsforbrug, da kødforbruget her ikke påvirker produktionen: "Selvom jeg gik ned og købte ti ton oksekød, ville danske mælkebønder blive ved med at producere præcis den samme mængde kød," forklarer Schmidt. (Resumé leveret af Infomedia) Kilder: Berlingske.dk, 23-09-2023 DR1 21 Søndag 21.00, 24-09-2023 Berlingske, sektion 1, side 12, 23-09-2023

Period23 Sept 2023 → 28 Sept 2023

Media coverage

5

Media coverage