Ny udsathed i ungdomslivet: 11 forskere om den stigende mistrivsel blandt unge

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Mistrivsel, diagnose-eksplosion, præstationskultur, polarisering og social arv. Mange unge kæmper med en række af udfordringer og det skaber bekymring blandt de voksne. Lærere, vejledere, pædagoger, psykologer og en række andre fagprofessionelle står hver dag i udfordrende situationer med unge, som udviser tegn på mistrivsel. Samtidigt ser vi et væld af begreber, der forsøger at indfange de nye tendenser - men hvad er der på spil?
I denne bog kommer 11 forskere med en række forskellige bud på, hvordan vi kan forstå udsathed blandt unge i dag set i lyset af aktuelle samfundsmæssige forandringer. Forskerne kommer derudover med forskellige vinkler på, hvordan man kan arbejde med at fremme de unges livsduelighed.
Bogens kapitler bygger på interviews med: Morten Ejrnæs, Hanne Warming, Anders Petersen, Nikolas Rose, Nanna Mik-Meyer, Máirtin Mac an Ghaill, Tracy Shildrick og Robert MacDonald, Christer Hyggen, Kitty te Riele, Jette Kofoed, Line Lerche Mørck.
Ny udsathed i ungdomslivet er henvendt til praktikere der arbejder med unge, til studerende, undervisere, politiske beslutningstagere og andre der beskæftiger sig med ungdomsliv og –sociologi.
Udgivelsen er et led i Center for Ungdomsforsknings forskningsprojekt: ”Ny udsathed”, som er realiseret vha. en bevilling fra Den Obelske Familiefond.
Original languageDanish
PublisherHans Reitzels Forlag
Number of pages261
ISBN (Print)9788741275314
Publication statusPublished - 2019

Cite this