Sådan spiller du dig til bedre ledelsesadfærd

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Newspaper articleCommunication

Abstract

Viljen og evnen til at skabe effektiv praksisnær ledelsesudvikling bliver stadig mere afgørende, hvis organisationer skal lykkes i en verden, hvor nye teknologier, forretningsmodeller og organisationsformer hele tiden skyller ind over os. Det stiller store krav til medarbejderne, men også til de ledere, som skal lykkes med at lede under komplekse, foranderlige og tvetydige forhold. Grundlæggende er de fleste enige om, at det kræver, at alle må være klar til at øve sig, ændre adfærd og hele tiden tillære sig nye evner og færdigheder. Men de fleste virksomheders tilgang til ledelsesudvikling er slet ikke gearet til den dagsorden. Tværtimod, så foregår ledelsesudvikling stadig oftest væk fra praksis, hvor deltagerne får serveret en masse teorier og metoder om ledelse, men hvor der sjældent prioriteres tid til konkret træning og feedback på ledelsesadfærd. Derfor bliver det også alt for ofte bare ved snakken, uden at den daglige ledelsesadfærd for alvor udvikles. Det er paradoksalt at ledelsesudvikling er en topprioritet i de fleste organisationer, samtidig med at de færreste er tilfredse med værdiskabelsen af deres investeringer i ledelsesudvikling (Lacerenza et al., 2017). Meget tyder på, at der er behov for et paradigmeskift i vores tilgang til ledelsesudvikling.
Original languageDanish
JournalBørsen Ledelse
Publication statusPublished - 17 Jan 2019

Cite this

@article{2e048b77e9964ec9a67af3fe391e8e97,
title = "S{\aa}dan spiller du dig til bedre ledelsesadf{\ae}rd",
abstract = "Viljen og evnen til at skabe effektiv praksisn{\ae}r ledelsesudvikling bliver stadig mere afg{\o}rende, hvis organisationer skal lykkes i en verden, hvor nye teknologier, forretningsmodeller og organisationsformer hele tiden skyller ind over os. Det stiller store krav til medarbejderne, men ogs{\aa} til de ledere, som skal lykkes med at lede under komplekse, foranderlige og tvetydige forhold. Grundl{\ae}ggende er de fleste enige om, at det kr{\ae}ver, at alle m{\aa} v{\ae}re klar til at {\o}ve sig, {\ae}ndre adf{\ae}rd og hele tiden till{\ae}re sig nye evner og f{\ae}rdigheder. Men de fleste virksomheders tilgang til ledelsesudvikling er slet ikke gearet til den dagsorden. Tv{\ae}rtimod, s{\aa} foreg{\aa}r ledelsesudvikling stadig oftest v{\ae}k fra praksis, hvor deltagerne f{\aa}r serveret en masse teorier og metoder om ledelse, men hvor der sj{\ae}ldent prioriteres tid til konkret tr{\ae}ning og feedback p{\aa} ledelsesadf{\ae}rd. Derfor bliver det ogs{\aa} alt for ofte bare ved snakken, uden at den daglige ledelsesadf{\ae}rd for alvor udvikles. Det er paradoksalt at ledelsesudvikling er en topprioritet i de fleste organisationer, samtidig med at de f{\ae}rreste er tilfredse med v{\ae}rdiskabelsen af deres investeringer i ledelsesudvikling (Lacerenza et al., 2017). Meget tyder p{\aa}, at der er behov for et paradigmeskift i vores tilgang til ledelsesudvikling.",
author = "Elmholdt, {Claus Westerg{\aa}rd}",
year = "2019",
month = "1",
day = "17",
language = "Dansk",
journal = "B{\o}rsen Ledelse",

}

Sådan spiller du dig til bedre ledelsesadfærd. / Elmholdt, Claus Westergård.

In: Børsen Ledelse, 17.01.2019.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Newspaper articleCommunication

TY - INPR

T1 - Sådan spiller du dig til bedre ledelsesadfærd

AU - Elmholdt, Claus Westergård

PY - 2019/1/17

Y1 - 2019/1/17

N2 - Viljen og evnen til at skabe effektiv praksisnær ledelsesudvikling bliver stadig mere afgørende, hvis organisationer skal lykkes i en verden, hvor nye teknologier, forretningsmodeller og organisationsformer hele tiden skyller ind over os. Det stiller store krav til medarbejderne, men også til de ledere, som skal lykkes med at lede under komplekse, foranderlige og tvetydige forhold. Grundlæggende er de fleste enige om, at det kræver, at alle må være klar til at øve sig, ændre adfærd og hele tiden tillære sig nye evner og færdigheder. Men de fleste virksomheders tilgang til ledelsesudvikling er slet ikke gearet til den dagsorden. Tværtimod, så foregår ledelsesudvikling stadig oftest væk fra praksis, hvor deltagerne får serveret en masse teorier og metoder om ledelse, men hvor der sjældent prioriteres tid til konkret træning og feedback på ledelsesadfærd. Derfor bliver det også alt for ofte bare ved snakken, uden at den daglige ledelsesadfærd for alvor udvikles. Det er paradoksalt at ledelsesudvikling er en topprioritet i de fleste organisationer, samtidig med at de færreste er tilfredse med værdiskabelsen af deres investeringer i ledelsesudvikling (Lacerenza et al., 2017). Meget tyder på, at der er behov for et paradigmeskift i vores tilgang til ledelsesudvikling.

AB - Viljen og evnen til at skabe effektiv praksisnær ledelsesudvikling bliver stadig mere afgørende, hvis organisationer skal lykkes i en verden, hvor nye teknologier, forretningsmodeller og organisationsformer hele tiden skyller ind over os. Det stiller store krav til medarbejderne, men også til de ledere, som skal lykkes med at lede under komplekse, foranderlige og tvetydige forhold. Grundlæggende er de fleste enige om, at det kræver, at alle må være klar til at øve sig, ændre adfærd og hele tiden tillære sig nye evner og færdigheder. Men de fleste virksomheders tilgang til ledelsesudvikling er slet ikke gearet til den dagsorden. Tværtimod, så foregår ledelsesudvikling stadig oftest væk fra praksis, hvor deltagerne får serveret en masse teorier og metoder om ledelse, men hvor der sjældent prioriteres tid til konkret træning og feedback på ledelsesadfærd. Derfor bliver det også alt for ofte bare ved snakken, uden at den daglige ledelsesadfærd for alvor udvikles. Det er paradoksalt at ledelsesudvikling er en topprioritet i de fleste organisationer, samtidig med at de færreste er tilfredse med værdiskabelsen af deres investeringer i ledelsesudvikling (Lacerenza et al., 2017). Meget tyder på, at der er behov for et paradigmeskift i vores tilgang til ledelsesudvikling.

M3 - Bidrag til avis - Avisartikel

JO - Børsen Ledelse

JF - Børsen Ledelse

ER -